У ковельських перевізників зріс попит на водіїв

13 Листопада 2017, 18:00
3655

Чимало водіїв з досвідом в пошуках кращих заробітків виїздять працювати за кордон. Роботодавці прикордонних територій вже починають відчувати нестачу робочої сили за даною професією. 

Про це повідомляється на сторінці Ковельського міськрайонного центру зайнятості у Фейсбук.

10 листопада у приміщенні Ковельського міськрайонного центру зайнятості відбулося засідання за «круглим столом» перевізників, міської влади та служби зайнятості. Аби почути обидві сторони ринку праці у сфері перевезень на захід також було запрошено осіб, які перебувають на обліку в пошуках роботи та мають водійські посвідчення і досвід за професією «водій автотранспортних засобів».

Основним лейтмотивом зустрічі було почути та допомогти підприємцям-перевізникам у вирішенні кадрових питань, пов’язаних із здійсненням їх підприємницької діяльності задля повноцінного функціонування громадського транспорту в місті.

«На сьогоднішній день, важливим завданням служби зайнятості є швидке реагування на проблеми, що постійно виникають на ринку праці, – розпочинаючи захід, звернувся до присутніх І.Приймак, директор Ковельського міськрайонного центру зайнятості. – Проведений аналіз попиту та пропозиції робочої сили у сфері транспорту засвідчив підвищений попит на водіїв. Знаючи і розуміючи наболілу проблему, служба зайнятості готова зробити свій внесок у її розв’язання і сприяти укомплектуванню вільних робочих місць».

Одним із шляхів вирішення кадрових проблем перевізників можливе через організацію професійного навчання центром зайнятості спрямоване на отримання водіями категорії «Д» під конкретне замовлення роботодавця. Про що детально розповів О.Чорний, начальник відділу активної підтримки безробітних. 

На обліку в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебувають особи, що мають посвідчення водія категорії «ВС». Аби інформація була отримана з перших вуст, частина з них присутня на заході. Тому кожен безробітний почув, що за наявності посвідчення водія цих двох вищезгаданих категорій, має можливість пройти профнавчання, відкрити категорію «Д» та гарантовано отримати місце роботи.

Така послуга служби зайнятості зацікавила всі сторони діалогу, на що підприємців-перевізників охоче погодилися скористатися цією можливістю та її розвивати. Зокрема, разом з іншими перевізниками попрацювати над розміщенням соціальної реклами на білборді про навчання водіїв категорії «Д».

Своє бачення у вирішенні проблем перевізників озвучив Михайло Долінський, начальник відділу економічного розвитку та торгівлі Ковельської міської ради. Розуміючи складність ситуації, щоденне подорожчання паливо-мастильних матеріалів, запасних частин, закликав з розумінням поставитися до проблеми та забезпечити ефективне функціонування транспорту.

В свою чергу було розглянуто ряд інших питань. Представникам влади, перевізники зауважили, що нагального вирішення потребує перегляд вартості проїзду у пасажирському транспорті, нарікали на незадовільний стан доріг, тощо. 

Завершилося засідання «круглого столу» жвавою дискусією. Присутні на заході роботодавці озвучили вакантні місця та запрошували пошуковців праці до себе на роботу. Директор центру зайнятості подякував за зустріч, порушені питання та наголосив, що проблеми перевізників будемо вирішувати спільно, і просив всі дотичні сторони працювати організовано та спільно подбати про зручності мешканців свого міста, в частині забезпечення громадського транспорту водіями маршрутних перевезень.

 


 

Коментарі
13 Листопада 2017, 21:27
давайте будемо чесними. водії пішли не тому, що шукають кращої долі за кордоном, а тому що громада починає активно протидіяти хапугам на транспорті і не дає водіям брати лівака на кишеню. А коли введуть талони на проїзд і пасажири почнуть вимагати квиточки то всі повтікають. Перевізники водіям платити не хочуть, бо не буде їм збагачення, на карман не візьмеш. Ось і втікають водії в пошуках кращої долі. Це говорить про те, що приватний перевізник не здатний забезпечити якісні перевозки пасажирів по причині своєї алчності, жадоби. Тільки муніципальний (державний)транспорт забезпечить якісні послуги, як і послуги в інших сферах(комунальній, медичній, освітній).
13 Листопада 2017, 21:29
Десяток років працював місто район міжміські рейси в прнципі все влаштовувало <br/>потім третя хвиля два роки півроку госпіталь вернувся відпрацював два місяці і більше не зміг<br/>десять пільговиків в машині це гірше сепарів тепер Польша важко але не ведуть до суду не <br/>обзивають і не клянуть на мене і дітей <br/>Будьте Здорові
13 Листопада 2017, 21:57
не клади бабло на карман і не будуть клясти
13 Листопада 2017, 21:59
ос приїхали до виходу
13 Листопада 2017, 22:01
А яку зарплату хоче водій за 15 робочих днів в місяць???<br/>1000$?????<br/><br/>Хай йде на державну роботу де працюють на 3200 з яких ще вичисляють податки<br/><br/>А тут мають від 3000-4000грн чистими <br/>Перевізники за них сплачують податки<br/>І ще їм шось не подобаються
13 Листопада 2017, 22:05
ще не згадали про колгосп що повернули дл вас дароїдів
13 Листопада 2017, 22:13
Не замінних немає , не влаштовує робота - шукай іншу ! Але визначати ,хто має їхати по пільговому яке йому дала держава не маєш права , хамити пасажирам і курити в маршрутці тим більше. Купи собі великого автобуса і вози на ньому свою родину по своїх правилах дотримуючись ПДР ...
13 Листопада 2017, 23:57
Раз так зібрались скоро підніматимуть ціну квитка якого в очі ніхто не бачить. Мотивуватимуть що заробітну плату піднімуть водіям.
14 Листопада 2017, 00:05
Ви з якеі планети? Інопланетянин....якісні послуги медичні ????? Комунальні ????
14 Листопада 2017, 00:24
ходіть пішкарусом і не нийте
14 Листопада 2017, 00:30
Перевезення як і весь бізнес в Украіні вмирає Коли ви бачили новіий автобус <br/>Думаю ринок готують під потужних монополістів ото будуть нам і ввічливі шофери і відповідно ціни<br/>А пільговики дуже важка не тільки в економічному плані а і морльно проблема як для одних так<br/>і для других Розділяй і Властвуй
14 Листопада 2017, 06:40
Гостю за 3200 сам крути баранку із 6.00 до 21.00 тобі не в кабінеті сидіти і мухи бити
14 Листопада 2017, 06:40
Гостю за 3200 сам крути баранку із 6.00 до 21.00 тобі не в кабінеті сидіти і мухи бити
14 Листопада 2017, 11:28
Тільки не потрібно плакатися, що отримуєш 3200 ? Це офіційно , щоб менші податки сплачувати , в дійсності цифра набагато більша + вся понад норма від фіксованої здачі за день !!!!!!!!! Не подобається - звільнися , найди собі більш оплачувану роботу , або вимагай від керівництва перевізників про збільшення оплати . Запам'ятай , що пасажири тут ні причому , кому держава дала пільгу - він повинен нею користуватися !!!!!!!!!
14 Листопада 2017, 12:04
всі водії маршруток бидло і хапуги
14 Листопада 2017, 12:16
Держава дала пільги нехай за них платить а то повісили все на воділ і ржуть
14 Листопада 2017, 14:16
Держава не компенсує : - подавайте на неї в суд, включно до європейського . А людина пільговик тут ні причому , йому видали посвідчення і він вам його показує !
14 Листопада 2017, 15:05
Якщо Ви такі всі грамотні<br/>Подивіться на пільговиків з іншої сторони <br/>Я згідний є дійсно люди так звані з проблемами із здоров'ям <br/>А є просто &quot;пільговики&quot; які придбали посвідчення і вних немає проблем
14 Листопада 2017, 16:45
Не усі воділи є власниками автобусів . Як що автобусникам не подобається возити пільговиків то нехай свої претензії висловлює державі а не пільговику .
14 Листопада 2017, 16:53
ЯКЩО ПО ЛЮДИНІ НЕ ВИДНО ЩО ВОНА ІНВАЛІД ТО ЦЕ НЕ ОЗНАЧАЄ ЩО ВОНА КУПИЛА ПОСВІДЧЕННЯ , ЯКЩО ХТОСЬ БАЖАЄ ТО Я ГОТОВИЙ ПОМІНЯТИСЬ ЗДОРОВ'ЯМ .
14 Листопада 2017, 19:26
Якщо запідозрили в недійсності посвідчення , - повідомляйте поліцію і все , на цьому ваша місія закінчилася . Ви не вповноважені до інших дій , запам'ятайте це ,думаю для вас це буде легко і просто ...правда !!!!
14 Листопада 2017, 20:16
Люди треба у перевізників все відібрати<br/>Автобуси гаражі квартири продати і гроші поділити по чесному або порівну можна по<br/>братськи Але мені за ідею
16 Листопада 2017, 22:00
А ти дебіл і урод
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39