У Ковелі «бадяжили» наркотики «на експорт»

17 Листопада 2017, 09:44
4176

Нещодавно у пункті пропуску прикордонники Луцького загону виявили наркотики у громадянина України, який їхав як пасажир Польщі на автомобілі «Крайслер» польської реєстрації.

Аби перемістити наркотики через кордон, чоловік приховав пакунок із марихуаною в підкладці куртки, – інформує Держприкордонслужба.

У ході проведення оперативних заходів прикордонниками спільно з співробітниками СБУ було встановлено трьох жителів Волинської області, які налагодили виготовлення наркотиків в одному з приватних помешкань міста Ковеля.

Збувати виготовлену продукцію чоловіки планували на території Польщі після переміщення через кордон.

Під час огляду одного з помешкань «хіміків» правоохоронці виявили лабораторію для виготовлення психотропної речовини «амфетамін», прекурсори та готовий дурман.

Наразі за даними фактами інформацію внесено до ЄРДР та відкрито кримінальне провадження за статтями 305 ККУ «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів» та 309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

Після проведення відповідних експертиз в рамках досудового розслідування очікується внесення в ЄРДР інформації за статтями 311 та 313 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів» та «Викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням» відповідно.

Слідчі дії тривають.



 

Коментарі
18 Листопада 2017, 12:08
Незабаром висилимо всіх циган
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024