«Свобода» у Ковелі вимагає на меморіалі Слави демонтувати серп і молот

17 Листопада 2017, 11:36
5924

Голова депутатської фракції ВО «Свобода» у Ковельській міській раді Вадим Ткачук вимагає від мерії виконання закону про декомунізацію.

«В нас у Ковелі є такий обеліск Слави, де є такий один монумент, де стоїть хлопець з мечем, і в нього на щиті намальований такий напис, скажемо так, антилюдської держави, такої диявольської… це є серп і молот, що повністю підпадає під прийнятий у 2015 році закон про декомунізацію», – сказав Вадим Олегович (на фото) на засіданні постійної комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, у якій він є виконуючим обов’язки голови.

Звертаючись до комунальної служби та архітектури, Вадим Ткачук запропонував один з варіантів: спиляти з пам’ятника серп і молот «болгаркою».

Заступник міського голови Андрій Товстига проінформував, що у мерії напередодні відбулася нарада, на якій говорилося про стан пам’ятників. Мовляв, головний архітектор міста Людмила Мурай спілкується із фахівцями, які можуть дати попередній кошторис на проведення якихось певних робіт.

«Якщо ми говоримо про обеліск воїну-«асвабадітєлю», то просто так «болгаркою» спиляти пів щита, ну давайте будемо відвертими, не получиться, тобто фахівець має демонтувати… заварити, тобто провести весь комплекс робіт», – наголосив Андрій Товстига.

На запитання депутата міськради від «Батьківщини» Святослава Степанюка: «Він що, мідний?», Людмила Мурай відповіла: «Ні, бетонний».

«Друзі, ну історія якось там міняється, я з вами згідний, але просто так вживати якісь певні дії, ми не маємо права. Має підійти фахова організація, яка має право на проведення тих чи інших робіт. Ми маємо під те все передбачити кошти, а тільки тоді проводити ці роботи», – зауважив Андрій Товстига.

Головний «свободівець» Ковеля погодився щодо кошторису з демонтажу та залучення фахівців, але настоював, щоб влада не зволікала і діяла рішуче.

«Це є символ тоталітарного режиму, під яким був утворений голодомор зі знищення українців, як нації. І цей «совок» треба з голови «вибивати». Якщо його не можна «вибити» толерантно, то його треба «вибивати» жорстко: без всяких пропозицій, без нічого, просто це потрібно зробити і все, щоб наші нащадки не дивилися на ці диявольські символи колишнього Радянського Союзу. І тому моя пропозиція: розглянути, як його можна зробити нормально. Точно так само, як ми із Ржевом – цією наволоччю Російської Федерації – розірвали стосунки. Точно так само маємо розірвати із «совком». Ось і все! Бо цей дияволізм колишнього «совка» він буде дуже довго…», – заявив Вадим Ткачук.

За словами Андрія Товстиги, на грудневу сесію міської ради влада внесе проект програми з відновлення, ремонту, утримання пам’ятників та архітектурних пам’яток, в тому числі там будуть і озвучені Вадимом Ткачуком пропозиції.

У свою чергу голова депутатської фракції «Свобода» повідомив, що підготує проект рішення міської ради з перейменування у Ковелі вулиці 40 років Перемоги, бо «перемоги», як такої, не існувало, оскільки 70 років була окупація України.

«Точно так само і російський напис «Пошта» в центрі міста, і «зірка» на паровозі-пам’ятнику біля вокзалу. Це все треба «винести»! Мені дуже подобаються в цьому питанні прибалти, які це все зробили: перенесли за межі міста і хто хоче нехай до тих диявольських символів ходить і поклоняється. Але мова йде за Україну! Ми ведемо з Російською Федерацією реальну війну. Коли наших хлопців вбивають, і коли Путін хоче відродити Совєтській Союз – Совєтську імперію, цього ми терпіти не будемо!» – рішуче запевнив Вадим Ткачук. 

Коментарі
17 Листопада 2017, 13:45
дайте вадіку кувалду і драбинку і він за ніч серпа з молотом відколупає...
17 Листопада 2017, 13:46
а чому свобода не вимагає щоб в ковелі відкрили швену фабриеу, відновили зруйнований бандернею машзавод, не відкрили льонзавод, відкрили маслосирзавод, відновили роботу швейної та взуттєвої фабрики, крохмального заводу. Що, бандерня проти серпа і млолта- символа єднання робітників і селян? Що, бандерні поперек горла стоять ті, хто вирощує хліб, будує техніку. А може то вже пора згноїти бандерплогів?
17 Листопада 2017, 13:59
Директорами машзаводу, льонзаводу, маслосирзаводу, швейної та взуттєвої фабрики, крохмального заводу були члени КПСС, то з них і питайте, як вони розкрадали підприємства, знищили виробництво. Треба провести Нюрнбергский процес проти комуністів. А прикриватися "символами єднання робітників і селян" - не варто. Влаштований Сталіним голодомор проти Української нації добре показав всю суть комуністичної зарази.
17 Листопада 2017, 14:20
ти моральний інвалід. Тобі вже навіть ліпіни не поможуть.
17 Листопада 2017, 14:23
якраз розкрадали ці заводи бандерлоги на чолі з Мостицьким. А що ковельчанин поганого запропонував? ось нехай свобода і візьметься за їх відновлення. Серп і Молот ім став поперек горла. Бандюги кончані.
17 Листопада 2017, 15:02
Моя повага до Вадима Ткачука. Всю совківську символіку треба негайно ліквідувати. Тільки навіщо тратити гроші на проекти? Просто звернутися до ковельчан і вони це зроблять швидко і безкоштовно. Доки будуть символи, біля них збиратимуться залишки краснозадої нечисті, заслані з кацапстану козачки та інше бидло, в яких одне завдання - нищити Україну.<br/>Слава Україні!
17 Листопада 2017, 15:05
&quot;Ковельсільмаш&quot; розкрадав не нардеп Мостиський, а директор заводу, член КПСС Ткачук Мирон Дмитрович (до Ткачука Вадима Олеговича немає ніякого відношення) та оточення директора. Найбільше техніки і обладнання вирізали і продали саме за часи його правління.
17 Листопада 2017, 15:30
не має більше проблем як серп і молот на щиту.що всі проблеми Ковеля виришили? а відкриті ігрові казино які заборонені навіть біля гімназії працює. що заборонено законом. і де ті свободівці хіба що в долі з власниками?
17 Листопада 2017, 15:43
Повністю згідний. Але Ткачук не бандерлог, це тупе створіння яке нічого не розуміє в житті, собаці будку не побудував але готовий зруйнувати все. І на цьому ми наш, ми новий мір построїм, кто бил нічем тот станет всем --- правда знайомі слова. Оце як раз це комуняцьке говнисько яке оділо на себе націоналістичну реклам. А зірка, вона й в Америці зірка, навіть на державному прапорі цієї держави. Чому бидло, невдахи лізуть до національного руху? Тому, що дуже тупі і не розуміють(освіти не хватає і мізгів), що це таке. Так що запасаємось початками кукурузі і дивимось цирк цих провокаторів від Свободи!
17 Листопада 2017, 16:00
От демонтуєм серп-молот...і заживем. Он виявляється де криється біда від нашого поганого життя. А якщо ще назву Почта поміняти,то і взагалі будем як Емірати жити.
17 Листопада 2017, 16:37
Нути Вадік і дибілко !
17 Листопада 2017, 17:16
Підпільні казіно тримають колишні члєни кпсс і секретути влксм
17 Листопада 2017, 17:31
А ви спробуй
17 Листопада 2017, 17:32
А ви спробуйте собі яйця повідрізати. Доведете свою любов до країни, бо тоді хоч дебілоїди перестануть плодитись.
17 Листопада 2017, 18:03
пропоную дебілу Ткачуку і іже с нім висловити ноту протесту американцям з приводу зірок на їхньому державному прапорі. А щше краще нехай поїде в гамерику і дасть Трампу в морду.
17 Листопада 2017, 18:05
Реальних ініціатив немає. Тільки якісь без толкові. Вимагає аби вимагати щоб створити видимість роботи.
17 Листопада 2017, 18:28
То якщо всі комуністи були і його немає ні капельки поваги до наших предків <br/>То виходить він свій рід ненавидить (батьків, дідів) вони ж виросли в ці часи і &quot;його&quot; на свою зробили <br/>В інших країнах стараються та зберігають історію наших предків <br/>А в Україні знищити всі пам'ятки<br/>Поставимо один меморіал АТО і все<br/>Хай наші діти , внуки знають тільки це<br/>ДИБІЛІЗМ<br/>Правильно сказати чому ті &quot;славні &quot; активісти не пропонують запустити заводи які позакривали<br/>І людям будуть робочі місця<br/>В нашому невеликому місті було більше 10великих підприємств <br/>Хоть би один запустили
17 Листопада 2017, 18:38
ціль життя бандерлогів- руйнувати, нищити, вбивати. Історичні події тому є прямий доказ
17 Листопада 2017, 18:39
То вже може накінець ми побачимо ковбасу з мясом
17 Листопада 2017, 18:57
ІДЕЯ НІ ДО ЧОГО ХОРОШОГО НЕ ПРИВЕЛА.ХІБА ЩО ПАРУ МІЛІАРДЕРІВ СТАЛО БІЛЬШЕ
17 Листопада 2017, 19:30
Тим дебілам з свободи немає чим зайнятись, чи може в них є лишні гроші, хай щось з толком зроблять
17 Листопада 2017, 20:10
2.3 відсотка цим все сказано:)
17 Листопада 2017, 20:36
Правильна пропозиція.Позбутися пут минулої колонізації! Хто хоче жити в совку?Дивлюсь молоді люди,що прагнуть жити по європейськи,працюють ,заробляють,а совкові-лежать на диванах і ганять усе нове.Думайте!!!
17 Листопада 2017, 21:00
Пошліть гроші з кошторису на спиляння серпа і молота пораненим хлопцям на лікування, якщо вже ви за них так &quot;переживаєте&quot;. А пан Ткачук вже би вивчив ще якийсь закон. Бо тільки зупинився на 2015 році. Цікаво ,що після Меморіалу Слави???
17 Листопада 2017, 21:01
всіх дебідів москальських, комуняк недобитих, любителів руського міра запрошуємо в гості до свободи, бажано щоб прийшли всі разом, 10 хв і цієї наволочі не існує!!!!
17 Листопада 2017, 21:29
убдюдок бандерівський
17 Листопада 2017, 21:52
А не сциш? Бо якщо хоч третина бажаючих прийде, з твоєї Свободи гівно полізе. Погано тільки, що бажаючих багато, а от організаторів мало. Жидомасони викоренили більш-менш нормальних людей, які млгли на щось впливати, лишили одних злодюг-орлігархів, яким пох... ідеали, та тупих рагулів-скакунів, таки як ткачуки та інші кусацькі виродки.
17 Листопада 2017, 21:55
дивись бо всі прийдуть. І буде твоїй Свабоді повна жо па)) ще й мєнітв поразганяли а ті що зараз поліціянти нічим вас не спасуть. Да і скажіть свому Тягнибику нехай названіє партії декамунізує, а то правильна назва на українській мові це ВОЛЯ. а Свабода це російське. Наприклад Шевченко не писав в сімї свабодній а в ВОЛЬНІЙ, в державному гімні також співається ні слава ні ВОЛЯ. А свабодний удар кричать тільки російські футбольні коментатори.
17 Листопада 2017, 21:57
Набридля населенню Зімбабве комуністична розруха з першим місцем в історії людства по рівню гіперінфляції - визвіздили з трону і заарештували 150-річного красножопого мугабе.<br/>Комуністична Венесуела - впала ніц, дефолт. А до комунізму була дуже заможна країна.<br/>Кндр - ніякого власного виробництва, люди дохнуть з голоду, а кімченин бухає день і ніч.<br/>А в нас що комунофашисти роблять? Руйнують Україну і дзявкають ольгінськими бородатими кліше на людей.
17 Листопада 2017, 22:40
Дивлюся на того Ткачука, а в нього обличчя типового олігофрена і очі без єдиної думки... Люди, кого ми вибрали і кого ми слухаємо? Може, пора поставити в стійло цих ткачуків, псів кусацьких і інших дебілів, які нічого в житті не збудували, але які запрограмовані на тотальну руйнацію? Бо, скоро ця зграя буде (за словами недоумка Ткачука) жорстко вибивати тих, хто думає не так, як ці пси. Тому, потрібно показати тим покручам, що в Ковелі живуть нормальні адекватні люди.
17 Листопада 2017, 22:46
заборонити бандерню в Ковелі.
17 Листопада 2017, 22:52
Слухай, фашисте, нащадку рудих горлорізів, руки яких в крові дітей і жінок, тобі не здається, що ти занадто зажився на цьому світі? Протягнеш свої руді лапи до памятника - простягнеш свої криві ноги, вилупку.
17 Листопада 2017, 23:18
Яскрава ілюстрація прислів'я &quot;Застав дурня богу молитися - він і лоба розіб'є&quot;
17 Листопада 2017, 23:43
Тому Ткачуку треба тим молотком по голові постукати і серпом яйчинята полоснути. Може тоді зрозуміє, що це не радянська символіка. А він член російської СВОБОДИ і хай на українській землі не хазяйнує.
17 Листопада 2017, 23:46
так як пішли погрози і всім цікаво де живуть аноніми дописувачі продаю IP адреси компютерів з яких писалась анонімний допис і при певних діях можна вичислети вже неанонімну адресу дописувача звертайтеся
17 Листопада 2017, 23:48
Тебе давно з дурки випустили?
17 Листопада 2017, 23:50
Боже, яке ж воно бридке. Як жаба заслинене.
18 Листопада 2017, 00:00
всім комуністам отсосу бесплатно а ковельчанину дам і в жопу я чесная комсомолка
18 Листопада 2017, 00:43
Ну і рожа (на фото).
18 Листопада 2017, 00:43
відпочинь тобі нічого не світить це мурло комуністичне тільки в леніна сосе і якщо треба жопу йому розширяє
18 Листопада 2017, 00:57
так для затравкі два поста з сільмаша один володимирівська ще один грушевського і навіть з білорусії є це так для затравкі
18 Листопада 2017, 01:16
Спасибо ленину родному<br/>И комонякам лично<br/>Трезвый муж пришел домой<br/>И выебал отлично.....
18 Листопада 2017, 01:57
Вадим МОЛОДЕЦЬ!!! Дякую що такі як Ви є. У нас є ворог. І ворог не один. Зовнішній ворог, внутрішній – ворог усередині нас самих, ворог у нашій свідомості, коли ми не можемо відмовитися від старих методів роботи, від усієї нашої совкової закваски. Ми народилися, ми вже у 4-му, 5-му поколінні совки. Найкращих людей знищували. Залишилися не найкращі, і вони народили потомство. Так ось, найкращі з другого покоління загинули, загинули під час Голодомору, загинули під час Великого терору. Негативний йде такий відсів. І ось вже у тих, хто залишився, народилося нове покоління, і його тиснули, крутили і ламали, і саджали. Вибивали з народу вільнодумство. Прищеплювали якісь безглузді уявлення про життя. Зараз Україна прокинулася, і я сподіваюся, що все буде нормально.
18 Листопада 2017, 02:09
Не &quot;проти &quot;Свободи&quot; та України!!!&quot;, а дурості яку пропонують зробити видатні члени цієї організації. Їх безграмотності!
18 Листопада 2017, 04:04
&quot;Зараз Україна прокинулася, і я сподіваюся, що все буде нормально.&quot; - 100%буде нормально, при чому миттєво і всім ковельчанам, ото заживем! Пиляйте і руйнуйте кляти совєцькі пам*ятки, безумовно вони є справжньою і єдиною причиною нашої убогості! Накінець-то достойне життя почнеться. Слава долбославам!
18 Листопада 2017, 09:49
країна йде до розвалу, існує лише за рахунок іноземниї допомоги, яка теж не безмежна. Економіка в ямі, населення бідніє, спивається, хто може - втікає за кордон. Скоро буде резервація під &quot;проводом&quot; таких, як цей чоловік з бездумним поглядом. Хто скаже, куди ведуть цюдей ці &quot;провідники&quot;? Скоро тих, хто буде мати іншу думку, будуть кидати в концтабір, а такі бездумні морди будуть їх охороняти? Боюся, що закінчите, як Німеччина в 45 році.
18 Листопада 2017, 10:45
А ПІДПІЛЬНІ ЛЕГАЛЬНО КАЗИНО СЛАБО СПИЛЯТИ В ЦЕНТРІ МІСТА
18 Листопада 2017, 11:03
бандерлоги це бидло, яке тільки й здатне, що смоктати у американського негра. Бандерлог-ганьба нації
18 Листопада 2017, 11:30
Я пробував порівняти дяльність Ткачука і Пиниса. Довго сміявся! Пинис за людей і для людей, а Ткачук виходить - Док Кіхот!!! Воює з вітряками тому, що не знає життя!
18 Листопада 2017, 12:14
Ми горілки поп'ємо,<br/>Наберемось сили...<br/>Будут всі большевики<br/>На гіллях висіли!
18 Листопада 2017, 12:23
Окружение еврея гитлера.http://politikus.ru/.../63922-okruzhenie-gitlera...<br/>Каких евреев убивали фашисты.https://youtu.be/Z2ZyO-cgw0M
18 Листопада 2017, 16:43
Народ а слабо вам всім так у фейсбуці писати , тоді б вашу думку в серйозніше сприймали , а кто як одні тролі пишете .
18 Листопада 2017, 17:11
Я, так розумію, з даної статті, що питання доцільності цієї абсурдної ідеї вже вирішене. Як завжди, зграйка цих убожеств (вибачте, це саме толерантне, визначення цих людей мого словникового запасу), визначає, що і як має бути в місті, мало того, що, вони, крім власних будинків, дач і т.д нічого не будують, так ще, ці паразити, хочуть руйнувати... Цікаво, якими способами можна протидіяти цим ідіотам?
18 Листопада 2017, 19:15
валіть шакалов нада
18 Листопада 2017, 19:30
Так і вали до шакалів у ватакан
18 Листопада 2017, 20:08
Не забудь ще посмоктати в америкосів та наших олігархів. Тоді точно вже сили наберешся для рішучого бою з клятими напівголодними ватниками.
18 Листопада 2017, 23:48
Серп і молот-смерть і голод
19 Листопада 2017, 00:06
Це вірно! Якщо їх нема в господарстві і не вмієш ними користуватися.
19 Листопада 2017, 00:35
Браво!. Гарно і влучно сказано, слава Господу, ще не всі українці отупіли.
19 Листопада 2017, 11:49
Повага за гарні слова! Наша ж &quot;юна популяція&quot; тільки й вміє, що горілочку смоктати і на Поляндію контрабас возити. Дай їй в руки серп, щоб нажати пшениці і спекти хліба - воно або руки собі обріже ним, або з голоду здохне, серед жита в полі сидячи
19 Листопада 2017, 15:22
В мавзолеї догнива<br/>Сифілісний урка,<br/>А його боготворять<br/>Трутні і придурки.
19 Листопада 2017, 21:24
Українці в 1930-х вміло могли б жати пшеницю і пекти хліб,якби не прийшла сволота.Тоді Україна криваві <br/>жнива,зібравши для ката, сама умирала. А зараз ви прославляєте символіку цих виродків?! <br/>Зрозумієте,ніхто не каже,щоб забути героїв.Вічна пам'ять і хвала їм. Ми проти хвороби,чуми,зарази-комунізму!
19 Листопада 2017, 22:09
Синку, підбери соплі, повчи нормально історію, а не по вікіпедіях, а хоч по працях українських вчених. В 1913-му Російська імперія експортували пшениці більше, ніж США, і то за рахунок Поволжя, менше - південних губерній на території сучасної України. Комунізм - може й зараза, тільки придумали його не москалі, а німці, і то власне, жиди, вони ж і отруїли цією заразою словянські народи, щоб загнати їх у жидівське ярмо. Слава Україні, тільки не під жидівською владою.
19 Листопада 2017, 22:13
А ще трутні і придурки<br/>скачуть на майданах, <br/>Їхній бог - Степан Бандера,<br/> Був пєтух на нарах.<br/> <br/>Не підписуйся Козацькими забавами, бо в Кришка сили як у бика, раз лупне по дурній довбешці за таку антирекламу - і скакатимеш в Ліпінах.
19 Листопада 2017, 22:46
Винить кaцaпoв нет причины – <br/>В том их беда, а не вина, <br/>Что Богу не хватило глины <br/>И он лепил их из гoвнa...
19 Листопада 2017, 23:13
С говна лепил Бог также украинцев,<br/>Они кричат всем -богоизбранный народ!<br/>Но вот умом он далеко не блещет,<br/>И лишь скакать, как обезьяны в цирке,<br/> И жрать горилку с польским салом,<br/>( свое -уже дороже), да брызгать ядом<br/>Вот все, на что способен он.<br/><br/>Тобі такі вірші подобаються, рагулю львіський? Якщо ні - не гавкай на інших, бо можна ще й Міцкевича зі Словацьким, а не тільки Пушкіна перефразувати.
19 Листопада 2017, 23:18
КРАЩЕ НЕХАЙ МЕРУ ХАТУ ПІДПАЛИТЬ!!!!!!!!!!! А СЕРП З МОЛОТОМ І САМ РУХНЕ СКОРО!!!!!!!
20 Листопада 2017, 10:44
Юне створіння, народжене після 1991 року! Тобі і взагалі будь-кому ніхто не навязує ніяких відійшовших у вічність цінносткй. Радянський Союз відійшов у історію і більше не повернеться. Мертві з гробу не встають. Ви самі ворушите гівно в туалеті і волаєте, що вам смердить. А на рахунок того, що ви проти &quot;хвороби&quot; - так ви самі невиліковно хворі - на безпамятність, лінощі, тупість, алкоголізм, заздрість, грошолюбство, ненависть і презирство до тих, хто думає не так, як ви. Ви з такими поглядами не маєте майбутнього і саме через таких юних створінь без мізків і коріння наша країна ПРИРЕЧЕНА вічно бути недокраїною. Запереч мені, якщо маєш чим.
20 Листопада 2017, 16:46
5
20 Листопада 2017, 16:58
Лунає ніжна баркарола,<br/>Харон гребе собі спроквола.<br/>На берег вийшли Моторола<br/>І Ґіві Чуркіна стрічать.<br/>&quot;Глазам нє вєрю, тваю мать!<br/>О, Чуркін, глаз маіх атрада!<br/>Ми ждьом тєбя в прєдвєр'ї Ада!&quot; –<br/>Потішив Ґіві. Моторола Змахнув рукою доокола:<br/>&quot;Тут харашо, всєгда тепло,<br/>Нє пазваніт тєбє Ху@ло.<br/>Тут зрєют фіґі і кокоси,<br/>Нє дастают сюда піндоси».<br/>&quot;Ех, – Чуркін засмутився. – Б@@дь!<br/>Умом Расію нє панять.<br/>Мєня в расход пустілі сразу,<br/>Как толька памєнялі мазу.<br/>А я ж єщьо граміть гатов<br/>Иделагических врагов.<br/>Нет, я не умер! Я пасол!&quot;<br/>&quot;Да ладна, батя, лєзь в катьол!&quot;
21 Листопада 2017, 00:26
Козломордий,ледь не подумав, що ти став поетом. Проте знайшов, де ти передер ці поетичні перли, і стало зрозуміло, що ти просто підар-плагіатор. Не засмучуйся, це в Європі модно. Є інфа, що вихідці з арабських країн всерйоз зацікавились орієнтацією таких рагулів, як ти, чули ніби, що даєте просто так, аби не бути недемократичними.
21 Листопада 2017, 00:56
А хто підкаже, чим цей олігофреноподібний Ткачук займається? За що живе, який бізнес, де які точки має, чи як всі нацики, контрабанду возить?
21 Листопада 2017, 01:34
Вангую: знесуть пам'ятник визволителям українців від хліба і сала ще до того, як він, розтрісканий, сам завалиться...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024