Розповіли, як у Ковелі борються із зарплатою в «конвертах»

18 Листопада 2017, 09:21
3215

Виплата заробітної плати в «конвертах» і приховування громадянами своїх реальних доходів негативно позначаються на бюджеті міста, важливою складовою якого є надходження податку з доходів фізичних осіб. 

Усвідомлюючи важливість цієї проблеми, більшість роботодавців почали працювати у законному полі. Але є й такі, які намагаються отримати більший прибуток, ухиляючись від сплати податків та використовуючи працю громадян без належного оформлення трудових відносин.

Відповідно до вимог чинного законодавства створено міську робочу групу з легалізації тіньових доходів, основним завданням якої є проведення обстежень господарюючих суб’єктів для виявлення прихованої зайнятості та виплати нелегальної заробітної плати, – повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

За 10 місяців цього року групою перевірено 302 суб´єкти господарювання. Вжиті заходи забезпечили легалізацію заробітної плати на суму 76,8 тисяч гривень в місяць. 

Також, для подолання таких негативних явищ, як «тіньова зайнятість» та заробітна плата «в конвертах» ведеться широкомасштабна роз’яснювальна робота щодо переваг офіційної зайнятості та укладення роботодавцями трудових відносин з найманими працівниками. 

Коментарі
18 Листопада 2017, 12:07
У Вальки Дубій десять офіційно не працевлаштованих працівника років з десять
18 Листопада 2017, 12:07
Треба податковий кодекс януковічей замінити на нормальний
18 Листопада 2017, 12:52
Кіндеру Івахів на набережну гроші в конверті дав, без будь якої звітності. Це теж можливо зарплата в конверті була.
18 Листопада 2017, 14:06
Печенюк все життя платить робітникам чорним налом і нічого. Фірма процвітає і держава не збідніла. А працівнику краще огтримати 6000 в конверті, ніж 3200 по відомості. Всеодно до пенсії не доживе.
18 Листопада 2017, 15:47
Краще нехай візьмуть ТЦК і перевірять скільки там надають бізнес послуги ..... без патента .
18 Листопада 2017, 19:06
На привокзальній торгують без патентів!
18 Листопада 2017, 19:13
а за фіктивні тендери беруть гроші з патентом? Чи може податок платять з маржі за фіктивне проведення тендеру на управителя будинками?
18 Листопада 2017, 19:23
Якби ви знали, паничі,<br/>Де люде плачуть живучи,<br/>То ви б елегій не творили<br/>Та марне Бога б не хвалили,<br/>На наші сльози сміючись.<br/>За що, не знаю, називають<br/>Хатину в гаї тихим раєм.<br/>Я в хаті мучився колись,<br/>Мої там сльози пролились,<br/>Найперші сльози; я не знаю,<br/>Чи єсть у Бога люте зло!<br/>Що б у тій хаті не жило?<br/>А хату раєм називають!<br/><br/>Не називаю її раєм,<br/>Тії хатиночки у гаї<br/>Над чистим ставом край села.<br/>Мене там мати повила<br/>І, повиваючи, співала,<br/>Свою нудьгу переливала<br/>В свою дитину... В тім гаю,<br/>У тій хатині, у раю,<br/>Я бачив пекло... Там неволя,<br/>Робота тяжкая, ніколи<br/>І помолитись не дають.<br/>Там матір добрую мою,<br/>Ще молодую, у могилу<br/>Нужда та праця положила.<br/>Там батько, плачучи з дітьми<br/>(А ми малі були і голі),<br/>Не витерпів лихої долі,<br/>Умер на панщині!.. А ми<br/>Розлізлися межи людьми,<br/>Мов мишенята. Я до школи —<br/>Носити воду школярам. /223/<br/>Брати на панщину ходили,<br/>Поки лоби їм поголили!<br/>А сестри! сестри! Горе вам,<br/>Мої голубки молодії,<br/>Для кого в світі живете?<br/>Ви в наймах виросли чужії,<br/>У наймах коси побіліють,<br/>У наймах, сестри, й умрете!<br/><br/>Мені аж страшно, як згадаю<br/>Оту хатину край села!<br/>Такії, Боже наш, діла<br/>Ми творимо у нашім раї<br/>На праведній Твоїй землі!<br/>Ми в раї пекло розвели,<br/>А в Тебе другого благаєм,<br/>З братами тихо живемо,<br/>Лани братами оремо<br/>І їх сльозами поливаєм.<br/>А може, й те ще... Ні, не знаю,<br/>А так здається... сам єси...<br/>(Бо без Твоєї, Боже, волі<br/>Ми б не нудились в раї голі).<br/>А може, й Сам на небесі<br/>Смієшся, батечку, над нами<br/>Та, може, радишся з панами,<br/>Як править миром! Бо дивись,<br/>Он гай зелений похиливсь,<br/>А он з-за гаю виглядає<br/>Ставок, неначе полотно,<br/>А верби геть понад ставом<br/>Тихесенько собі купають<br/>Зелені віти... Правда, рай?<br/>А подивися та спитай!<br/>Що там твориться, у тім раї!<br/>Звичайне, радость та хвала!<br/>Тобі, єдиному, святому,<br/>За дивнії Твої діла?<br/>Отим-бо й ба! Хвали нікому,<br/>А кров, та сльози, та хула,<br/>Хула всьому! Ні, ні, нічого<br/>Нема святого на землі...<br/>Мені здається, що й самого<br/>Тебе вже люди прокляли!
19 Листопада 2017, 13:06
Шановні район Ковель зробіть так щоб можливо було під кожним коментарем ставити лайки згідний не згідний з коментарем .
19 Листопада 2017, 14:49
Вірш ніби про наше сьогодення. Обніміться брати моі прошу Вас благаю . І на землі рай зробимо , тільки дружно , тільуи разом !! Не дайте розірвати Украіну , будьте свідомі!!!!!
23 Листопада 2017, 10:05
ДАВАЙТЕ ОБНІМІМОСЯ З АХМЕТОВИМ ТА ПУТІНИМ
26 Лютого 2018, 11:46
Чому.... - лайків чи дизлайків нема можливості поставити? Було б цікавіше. І менше тупої гризні не в тему. Доопрацювати сайт!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024