У Ковелі навчали, як вигодовувати свиней для здорового харчування
У Ковельському центрі розвитку підприємництва при Ковельському міськрайонному центрі зайнятості, в рамках освітнього проекту «Зимова агрошкола», було проведено семінар «Інтенсивні технології відгодівлі свиней».
Мова йшла про те, що сьогодні в моду входить здорове харчування та якісні продукти, як не робити помилок на старті та відмовитись від преміксів і різних добавок для швидкого набору ваги тваринам, – повідомляють у Ковельському МРЦЗ.
Безробітних ознайомили з типами відгодівлі свиней. Основною є м’ясна відгодівля. Для неї придатний молодняк м’ясних та м’ясо-сальних порід свиней. Метою такого виду відгодівлі є отримання високоякісних туш за короткий період. При м’ясній відгодівлі від свиней за 5-8 місяців отримують молоду соковиту свинину, що придатна для приготування копчених продуктів. Технологією відгодівлі передбачається два види комбікормів - перший (гровер) із переведення на відгодівлю до живої маси 70 кг, другий (фінішер) із 70 кг до завершення відгодівлі з живою масою 100-120 кг.
Важливим моментом при вирощуванні та відгодівлі свиней є технологія утримання. Основною технологією на вирощуванні та відгодівлі є утримання свиней на бетонних решітчастих підлогах над гноєнакопичувальними ваннами. Ця технологія прийшла на зміну утриманню на суцільних бетонних підлогах із суцільним настилом з дерев’яних, пластикових чи інших матеріалів та видаленням гною за допомогою транспортерів різного виробництва.
Семінар провела головний спеціаліст Ковельського агропромислового розвитку райдержадміністрації Світлана Вознюк.
Коментарі