У Ковелі презентували книгу «Росіяни-москалі на чужій землі»

28 Листопада 2017, 10:49
3178

Педагог, письменник та культуролог Дмитро Корнелюк у Ковелі презентував нову книгу «Росіяни-москалі на чужій землі».

Про це повідомляє ВРД НСТУ.

У ній автор показує Івана Мазепу як одного із символів української національної ідеї, робить історичний екскурс у відносини українців з Росією-Московією.

Також Корнелюк розмірковує про суспільну місію церкви у житті нашої держави.

 

Коментарі
28 Листопада 2017, 13:39
Два комуністи один викладач атеїзму другий комуніст . Для них головне вчасно шапки змінити
28 Листопада 2017, 13:40
І пофарбуватися!
28 Листопада 2017, 14:01
Клоуны сука, книжка для дебилов
28 Листопада 2017, 14:29
А про те, як Мазепа Самойловича в Сибір запроторив, доніс на нього царю Петру - там теж написали, "дослідники" хрінові?
28 Листопада 2017, 14:33
а як мазепа згвалутвав дочку Кочубея і відрубав голову самому Кочубею, коли той прийшов на розборки, теж розкажуть молоді?
28 Листопада 2017, 15:30
Він все правильно зробив! Голову тестю відрубав, щоб донька хвіст не задирала. В Індії червону точку на лобі жінкам малюють не просто так і чоловікові на весіллі ружжо перепивають якраз під цю точку. Так, що все він зробив грамотно! А Самойловича він на моря відправив відпочивати, поселили його на Вааламі в Баренцовому морі. Роботи не було - все монахи робили, загарай скільки хочеш - правда сонце рідко там буває! Курорт!
28 Листопада 2017, 16:09
Якщо звернули увагу, в попівськорму прикиді стоїть Толя Александрук, якого свого часу тягали за розбещення неповнолітніх.
28 Листопада 2017, 16:50
тоді була мода- вчителі географії масово ставали попами. Це він не дівчат за цицьки мацав, то він благосовляв їх і освячував.
28 Листопада 2017, 17:40
Всі архиєреї Української Православної Церкви (МП), за винятком одного, підтвердили свою участь в Архиєрейському соборі РПЦ". РПЦ, яка освячує окупацію і війну. У Москві. За участі Путіна. Дорога владо, я за тебе проголосую, якщо ти не пустиш цих виродків назад в Україну. Нехай скайпом поширюють русскій мір з екзилю. Так, це незаконно. Але це було б правильно. РПЦ - це духовний департамент ФСБ. Тому тільки так.
28 Листопада 2017, 19:08
Ти підар 11 Кононовіч багатоцицькатий общупаний! То ти сука ФСБешна шляпаєш всяку хуйню. Це тебе гандона штопаного мати розбестила
28 Листопада 2017, 19:10
Іди КОНОНОВІЧ - гермафродит я тебе розбещу і пощупаю!
28 Листопада 2017, 19:14
Ти себе підар Кононовіч потягай за пісюна яеий не стоїть!
28 Листопада 2017, 19:23
Помацай себе падло ФСБешне за дупу! Ти підарас збочений одне маєш в своїх курячих мозгах - це цицьки . дівкиі обсирання всіх під різними ніками. Відсоси сучара в путлера і кірюши - тиж їм лижеш сраку чмо!
28 Листопада 2017, 23:09
Меху - респект і повага!
29 Листопада 2017, 01:40
Хуяцькому - х... в дупу!
29 Листопада 2017, 11:21
Іди козломордий я тебе пощупаю і помацаю.
29 Листопада 2017, 11:29
Отак подивишся здаля на москаля - неначе справді він людина: іде собі як сиротина,очима - блим,губами плям,і десь трапляється хвилина - його буває навіть жаль. А ближче підійдеш - СКОТИНА! Т.Г.Шевченко
29 Листопада 2017, 18:37
Понад 30 єпископів так званої УПЦ МП приймають участь в архієрейському соборі Руской православной церкви в якому бере участь Путін. То це Українські єпископи? Війна з Росією іде,гинуть кожен день наші воїни - а ці поїхали за вказівками пахана! Закрити кордон і не пустити та у список миротворця!
29 Листопада 2017, 18:57
Рівняйсь, струнко! Рівняння на новоявленого! Товаришу президент Російської федерації для подальших вказівок - готові! Ви наш генерал,ви наш пахан,ви наш Бог - Все що накажете - виконаємо! Товарищи офицери - вольно!
29 Листопада 2017, 19:19
А ви знаєте, що в Кобзаря були й інші слова? Наприклад:<br/><br/>Доборолась Україна<br/>До самого краю.<br/>Гірше ляха свої діти<br/>Її розпинають.<br/><br/>Нема на світі України,<br/>Немає другого Дніпра;<br/>А ви претеся на чужину<br/>Шукати доброго добра<br/><br/>Степи мої запродані<br/>Жидові, німоті,<br/>Сини мої на чужині,<br/>На чужій роботі<br/><br/><br/>Ще треба, чи ви ворога тільки в Москві бачите?
29 Листопада 2017, 19:38
З доповіддю про ситуацію на Україні виступив Онуфрій предстоятель так званої УПЦ МП
29 Листопада 2017, 19:40
На Волині частішає розповсюдження СНІДу гомосексуальним шляхом<br/><br/><br/>В області, як загалом в Україні, фіксують тенденцію до збільшення поширення ВІЛ-інфекції через гомосексуальні статеві контакти.<br/>Про це йшлося під час прес-конференції до всесвітнього дня боротьби зі СНІДом 29 листопада у Луцьку.<br/>Як повідомила заступник головного лікаря комунального закладу «Волинський обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом» Наталія Орлецька, Волинь лишається лідером серед вісьмох областей Західної України за поширенням ВІЛ-інфекції.<br/>Якщо на початку епідемії в Україні у 1996 році ВІЛ-інфекція поширювалася переважно у середовищі ін’єкційних наркоманів, то нині переважає статевий шлях передачі інфекції. Цього року в області зареєстрували лише сім випадків передачі ВІЛ-інфекції. Значна кількість інфікованих (до третини), зі слів медиків, не знають про свій статус. Загалом в області проживають 679 осіб з діагнозом СНІД, серед них - 47 дітей.<br/>Один з міфів про поширення СНІДу полягає в тому, що ВІЛ-інфекція начебто часто передається під час процедури манікюру чи педикюру. Насправді в області не зафіксували жодного випадку передачі ВІЛ-інфекції таким шляхом.<br/>Медик зазначила, що, як в Україні, так і на Волині, фіксують поширення передачі ВІЛ-інфекції через гомосексуальний шлях. Цей процес не можуть контролювати медики, на відміну від можливої передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини (якщо жінка отримує антиретровірусну терапію, у неї народжується не інфікована дитина). Контролювати це може лише сама людина, користуючись презервативами при статевих стосунках.<br/>Найчастіше інфікуються люди віком 25-50 років, серед шляхів поширення тепер переважає статевий шлях. Серед ВІЛ-інфікованих – вчителі, медики, бізнесмени та навіть служителі церкви. Тобто СНІД нині припинив бути захворюванням асоціальних прошарків населення.<br/>Медик наголосила, що ВІЛ небезпечний лише, поки ми про нього не знаємо, поки він невидимий. Люди, які живуть з ВІЛ та отримують якісну антиретровірусну терапію, мають шанс на якісне довге життя.
29 Листопада 2017, 19:45
Москаль - це не житель Росії.Це та падлюка,яка живе на Україні і йому все не подобається: ні їжа,ні мова,ні наші вродливі жінки. Але ж і до Росії ця тварюка їхати не хоче!
29 Листопада 2017, 19:58
А попередній бруд і матюки можна видалити - все таки піст розпочався
29 Листопада 2017, 20:20
Згідно закону про реінтеграцію Донбасу угрупування ЛНР ДНР будуть називати - представники окупаційних адміністрацій РФ. Так доцільно і московську церкву в Україні назвати - представники окупаційних єпархій Руської православної церкви РФ!
30 Листопада 2017, 10:49
украинцы батраки, на чужой земле в москве на заработках, поклоняются москалям
30 Листопада 2017, 12:27
кадиров - честь і гордасть расєї
30 Листопада 2017, 20:25
ДІарагой<br/>Дай Бог Украіні такого Президента як Кадиров <br/>В Бюджеті РФ на 2017 рік заложені такі дотаціі на Ічкєрію що данина Золотій Орді виглядає<br/>жалюгідною подачкою старцуеві<br/>Фактично за мир на Кавказі РФ платить данину і треба щоб з 2018 платили і Украіні
30 Листопада 2017, 21:09
Онуфрій випросив у Кіріла для УПЦ особливий статус в статуті Московського патріархату. І ЩО ІЗ ТОГО? Як і були у складі Руской православной церкві так і залишились.
30 Листопада 2017, 21:13
І що із того? На сараї написано слово із трьох букв - а в сараї дрова. Бумага все витерпить і написати можна будь що!
30 Листопада 2017, 21:42
А ви друзья как не садитесь - всеж в музиканти не годитесь!
01 Грудня 2017, 00:37
Козломорді, геть з України!
01 Грудня 2017, 13:12
Правильно! Козломорді гермафродити нацики - геть з України!
01 Грудня 2017, 13:23
Глава «Коммерческого патриархата» Филарет попросил патриарха Кирилла о помиловании<br/><br/>30.11.2017 - 21:16<br/>Глава «Коммерческого патриархата» Филарет попросил патриарха Кирилла о помиловании | Русская весна<br/>Лидер самопровозглашенного Киевского патриархата Филарет Денисенко обратился к патриарху Кириллу и епископату Русской православной церкви с просьбой помиловать его и преодолеть «украинский церковный раскол».<br/><br/>Обращение Денисенко, датированное 16 ноября, было заслушано в четверг Архиерейским Собором в Москве.<br/><br/>«В письме содержится просьба о восстановлении евхаристического и молитвенного общения с христианами, состоящими в украинском церковном расколе, и об отмене «всех решений, в том числе о прещениях и отлучениях… ради достижения Богом заповеданного мира между единоверными православными христианами и примирения между народами», — рассказал журналистам пресс-секретарь патриарха священник Александр Волков.<br/><br/>В свою очередь, Собор «с удовлетворением воспринял» это обращение «как шаг к преодолению раскола и восстановлению церковного общения со стороны тех, кто некогда отпал от единства с канонической Украинской православной церковью».<br/><br/>«После горестных двадцати пяти лет раздоров, насилия, взаимной неприязни, обид и нестроений, возникших в украинском Православии и украинском обществе в результате раскола, появляется, наконец, возможность встать на путь восстановления единства», — сказано в определении Архиерейского Собора.<br/><br/>В Московском патриархате заявили, что «решительный отказ от насилия и захвата храмов, отказ от взаимных обвинений и упрёков, взаимное прощение друг другу старых обид — вот те целебные средства самопожертвования и любви во Христе, которыми только и может быть восстановлено единство канонической Церкви на Украине».<br/><br/>Для ведения дальнейших переговоров с отделившимися от церковного общения Собор учредил комиссию, во главе которой поставлен глава синодального Отдела внешних церковных связей митрополит Волоколамский Илларион.<br/><br/>Ранее, в четверг Архиерейский Собор предоставил большей самостоятельности Украинской православной церкви (УПЦ) Московского патриархата.<br/><br/>«Участники Собора единогласно поддержали просьбу митрополита Киевского и всея Украины Онуфрия выделить для УПЦ отдельную главу в уставе Московского патриархата», — сообщили журналистам организаторы форума. Они отметили, что «эти поправки, по сути, зафиксировали то, что и так имело место на практике».
01 Грудня 2017, 15:18
Винить кaцaпoв нет причины – <br/>В том их беда, а не вина, <br/>Что Богу не хватило глины <br/>И он лепил их из гoвнa...
01 Грудня 2017, 15:21
Філарет не просив РПЦ і Кіріла про помилування - УПЦ-КП (http://www.pravda.com.ua/news/2017/11/30/7163881/)<br/><br/>рюське весна, така рюзке
01 Грудня 2017, 16:04
Всі нормальні люди це знають і читають, крім закріпленого за сайтом козломордого ФСБешника,який боїться навіть назвати своє справжнє імя ,а тільки під різними ніками обсирає все Українське - але і до Московії ця тварюка їхати не хоче!
01 Грудня 2017, 21:57
Згідно рішення архієрейського собору РПЦ всі статути УПЦ МП повинні затвердхуватись в Москві( 3 пункт х розділу),в обовязковому поминнані імя предстоятеля згадувати після патріарха Кіріла(х розділ) тобто в усіх московських церквах на Україні в обопязковому порядку поминати патріарха московського, всіх призначених архієреїв погоджувати в Москві. То яка УПЦ МП церква? Ясно що мацковська!!! От тепер у кого діагноз вікове слабоумство(козломорді,гіві,вовіки,11 ) ідіть в жопу!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром