За євростандартами: у Ковельському ліцеї відкрили новий навчально-практичний центр

30 Листопада 2017, 16:17
4479

У Ковельському професійному ліцеї відбулося відкриття навчально-практичного центру сучасних санітарно-технічних систем.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Основною метою створення центру є забезпечення належних умов для проведення навчального процесу, набуття та освоєння професійних навичок відповідно до Державного стандарту професійно-технічної освіти для тих, хто обрав професію монтажника сантехнічних робіт та устаткування.

«Таких центрів по Україні є 27. Це державна програма зміцнення матеріально-технічної бази профтехосвіти. Відповідно, на такі центри з державного бюджету виділено 599 тисяч гривень. На Волині — це другий такий центр. Перший відкрився в Луцьку, це — центр підготовки кравців, вишивальників і швейної справи...», – розповідає начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна.

Площа центру – 96 квадратних метрів, де розташовані навчальні модулі: «Водовідведення», «Опалення», «Кухня», «Монтаж надпідлогових чаш», «Система опалення триповерхового будинку», «Способи підключення опалювальних приладів». Він забезпечений ноутбуком, мультимедійним комплексом, доступом до мережі Інтернет.

Обладнати центр вдалося завдяки українсько-швейцарському проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні». 

Функціонування такого підрозділу дозволить майбутнім молодим спеціалістам здобути якісні знання та практичні навички роботи з сучасними високоякісними матеріалами, опанувати новітні технології, бути затребуваними на ринку праці.

 




 

 

Коментарі
30 Листопада 2017, 18:54
Радуе одне що приміщення віддали ліцею а не роздерибанили
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром