За сфабрикований в інвентарбюро документ Ковельський суд нікого не покарав

01 Грудня 2017, 12:17
6395

У цій кримінальній справі «стрілочницею» була 42-річна технік з інвентаризації нерухомого майна Ковельської філії Волинського обласного бюро технічної інвентаризації Тамара Кулінич (на фото).

Обвинувачена у судовому засіданні розповіла, що приблизно в січні 2016 року до неї звернувся чоловік на прізвище Троцюк, ім’я якого вона на даний час не пам’ятає, із замовленням на видачу довідки про те, що квартира № 2 в будинку № 25 на вулиці 1-го Травня у Ковелі знесена.

Приїхавши на місце за вищевказаною адресою, Тамара Кулінич виявила, що така квартира існує, однак Троцюк завірив її в тому, що протягом найближчого часу цю квартиру буде знесено.

«Повіривши, я видала йому таку довідку, в якій вказала, що згадана квартира знесена, хоча достовірно знала, що така квартира продовжує існувати», – сказала підсудна Кулінич.

Потерпіла ковельчанка Марія Кликоцюк на суді стверджувала, що використовуючи саме цей сфабрикований в інвентарбюро документ, колишній начальник Ковельської пожежної частини Валерій Троцюк (на фото – в центрі) та Віталій Зварич почали зносити частину будинку, в якому вона також мешкає.

 



 

«На даний час внаслідок руйнування стін Троцюком і Зваричем почала завалюватися і стіна нашої квартири», – каже Марія Кликоцюк.

У цій квартирі проживає Валентина Матасюк разом із трьома дітьми (один з них є учасником АТО) та неповнолітніми внуками.

Під час того самовільного розбирання між сторонами спалахнули емоційні «розборки», дійшло навіть до рукоприкладства. На місці інциденту побували працівники Ковельського відділу поліції, але у конфлікт не втручались, спостерігаючи за шарпаниною зі сторони.

Поліція відкрила кримінальне провадження № 12017030110000971 за ознаками ч. 1 ст. 358 КК України (підроблення документів) лише через рік: 28 квітня 2017 р. після письмової заяви власниці квартири Валентини Матасюк.

Валентина Василівна заявила також цивільний позов про стягнення з обвинуваченої матеріальної та моральної шкоди. Однак головуюча по справі суддя Ковельського міськрайонного суду Олена Восковська не знайшла зв’язку між демонтажем та сфабрикованим Кулінич документом, хоча ця фальшивка по суті розв’язала руки Троцюку та Зваричу.

«Майнової шкоди потерпілій Матасюк В.В. завдано не було, оскільки сама по собі видача завідомо неправдивого документа не зобов’язує особу, яка отримала такий документ, використовувати вказаний документ і, тим більше, здійснювати демонтаж будівлі», – стверджує суддя.

Троцюка, який звертався до Кулінич за «липовою» довідкою, на допит до суду в якості свідка взагалі не виклали. Прокурорші, які змінювали на суді одна одну, на такому виклику і не наполягали. Жодної відповідальності не понесли й інші посадові особи інвентарбюро, які підписали підробку.

На лаві підсудних поруч із Кулінич мали би бути заступник начальника бюро М.М.Савчук та А.О.Кальковець, що «перевірив» сфабрикований документ.

Цікаво, що в інвентаризаційній справі на домоволодіння № 25 на вулиці 1-го Травня зберігаються дві довідки за однаковим вихідним номером(!!! – ред.): на одній є два підписи посадовців, а на іншій – три.

 



 

Можна тільки здогадуватися, з яких міркувань кримінальне провадження слідство перекваліфікувало із ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), де санкції досить суворі: винні караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк. Очевидно, «вигідніше» було судити «стрілочницю», яку в силу певних обставин (з етичних міркувань їх не називаємо) звільнили від покарання за амністією.

 

Коментарі
01 Грудня 2017, 14:25
Калян розбудить.
01 Грудня 2017, 14:26
Розлулить
01 Грудня 2017, 14:58
цікаво а скільки Троцюк відвалиа за фальшиву довідку?
01 Грудня 2017, 14:59
Ця суддя на першому місці по відсотках самих справедливих рішень!
01 Грудня 2017, 18:34
Своїми справами не заважайте Бородачу копати бурштин...
01 Грудня 2017, 20:53
Керівництво пожежної частини це одні з найпродажніших. Тому що їхній підпис багато що значить. Троцюк не мало грошенят хабарями набрав. Поцікавтесь скільки майна має. Ї все ось таким бандитським методом. Нагло не вважаючи нінащо. А суддя продажна тварюка. Та і підсудну дурочку корчить. вона незнала довірилась а її так жорстоки відмахали. Просто думала грошенят візму, а те що до суду дійде розуму не вистачило.
02 Грудня 2017, 01:08
вибачте мене, підлу морду, бо так сталося, що амністія була у 2016 році, а кримінальну справу порушили тільки у квітні 2017 року... каюсь... судіть мене, продажну...
02 Грудня 2017, 10:58
В Нікополі файно вирішили судову справу
03 Грудня 2017, 11:37
Бог - голова Страшного Суду. Він покарає ще не одну саму справедливу суддю. А чорт-виконавець виконає вироки.
04 Грудня 2017, 03:54
ну то давай тут нікого не будемо судити, будем надіятись на суд після смерті
06 Грудня 2017, 11:15
Відмова у допиті свідків є підставою скасування рішення. Потерпілі можуть настоювати у виклику свідків, аж до приводу...Є можливість Апеляційного оскарження рішення, потерпілими. Крім того знесенням будівлі завдано шкоди будівлі потерпілих. Зверніться з цивільним позовом до Троцюка.На невідповідність майна пожежника, зарплаті, зверніться в НАБУ
08 Грудня 2017, 20:22
Це завідомо неправосудне рішення. Такі грубі порушення процесуального права є підставою для скарги на порушення суддею присяги судді і притягнення її за статтею 375 Кримінального кодексу.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром