Дорога Таллінн –Бухарест: мер Олег Кіндер назвав топову проблему для Ковеля на всеукраїнському рівні

03 Грудня 2017, 18:14
3936

Ковельського міського голову Олега Кіндера дивує і обурює державницька позиція, щодо фінансування обслуговування міжнародної траси, яка проходить через Ковель. Зазначаючи, що із бюджету міста виділяється величезна сума на її обслуговування, яку можна спрямувати на інші вулиці для ковельчан.

Про це він розповів у нещодавньому інтерв'ю інтернет–видання «Волинська правда».  

«Через Ковель проходить міжнародна траса Таллінн – Бухарест. Її довжина в межах міста – 16 кілометрів. Вантажопотік на вулицях міста (зокрема, Брестську, Ярослава Мудрого, Тимошенка, Луцьку), дуже великий. Давайте уявимо, що у зв’язку із неможливістю експлуатації дороги, цей проміжок траси через Ковель закриють або приймуть рішення про обмеження навантаження на вісь, тоді важковагова техніка не їхатиме. Як тоді рухатимуться вантажівки, що їдуть через «Ягодин» до інших країн та міст? На питанні руху певної категорії транспорту через Волинь просто буде поставлений хрест.

Натомість з держави і з обласного бюджету з обіцяних 5 мільйонів виділили перший раз 500 тисяч, а другий раз – 197 тисяч гривень. Але це не державницький підхід. Я розумію, що десь у селі немає дороги до кладовища, десь важко доїхати до ФАПу чи ще якісь такі проблеми. Але має бути інший підхід щодо допомоги Ковельській міській раді, якщо йдеться про дорогу такого значення, як Таллінн – Бухарест. Ми цьогоріч виділили з міського бюджету на ті вулиці, які я назвав, понад 5 мільйонів гривень. І так щорічно. Ці гроші могли б бути спрямовані на інші вулиці для ковельчан», – зазначає міський голова Олег Кіндер.

 


 

Продовжуючи: «Так, цими дорогами теж їздять ковельчани. Але за шість чи сім років виділити менше як 700 тисяч? Думаю, має бути програма розвитку державних автомобільних доріг. Адже саме цими вулицями ми представляємо державу. Коли піднімаю це питання, то розводять руками. Мовляв, це ж моя ковельська дорога. Ні, це не ковельська дорога. Це дорога міжнародного значення. І статус дороги міжнародного значення визначається станом цієї дороги на території Ковеля».

«Ми не стоїмо осторонь і щорічно виділяємо гроші, але в якийсь момент опускаються руки. Я не кажу: дайте просто так, ми ж готові співфінансувати. Це не є проблема Кіндера чи ковельчан. Це проблема загальнодержавна. І треба повернутися до неї обличчям»,  – каже мер Олег Кіндер .

«Важливий момент також – відстоювання інтересів держави українською стороною при розгляді наших транскордонних проектів чи тих, які ми пишемо для залучення коштів європейських грандів. Мені було дуже неприємно, коли укінці жовтня у Польщі розглядали деякі наші проекти, написані з польськими та білоруськими партнерами, і українська сторона під час розгляду зазначила, що проекти Ковеля – не у пріоритеті. Які тоді у пріоритеті? Хто дав право певним чиновникам робити заяви щодо не пріоритетності ковельських проектів? Може, нам тоді просто перестати писати проекти, якщо вони не цікаві українській стороні? Ті чиновники, які представляли Україну, хай би написали заяви і пішли.

Конкурс у двох проектах, написаних із нашими польськими містами-побратимами, нам не вдалося виграти. Перший стосується реконструкції ковельських очисних споруд , другий – облаштування велодоріжок і реконструкції музею у Ковелі. Ще один проект розглянуть на початку грудня. Він теж написаний із містом-побратимом Хелмом і стосується реконструкції привокзальної площі нашого міста. Це фактично продовження проекту щодо відновленого нами потяга Ковель–Хелм.

На щастя, має майбутнє спільний українсько-польсько-білоруський проект «Транснаціональні центри діалогу культур», який передбачає будівництво на основі існуючих спортивних об’єктів спеціальних культурних центрів. У нашому місті він з’явиться на базі стадіону «Локомотив». Тут зможуть реалізовувати свої творчі здібності та розвивати фізичні можливості ковельчани різних вікових категорій», – розповів міський голова.

Коментарі
03 Грудня 2017, 20:22
правильно він каже
03 Грудня 2017, 20:33
Так тримати. Олеже!
03 Грудня 2017, 21:21
Менше красти треба.....
03 Грудня 2017, 23:02
Зима прийшла може вона допоможе БЮТ НА ДОРОЗІ
03 Грудня 2017, 23:10
Шо то робети кажуть в Кеїві знов майдан їхати чи нє
04 Грудня 2017, 00:28
а я вважаю топовою проблемою для міста- високу корумпованість комунальної служби міської ради, яку очолює..... ну ви знаєто хто. Липові тендери, відмивання бабла на фейкових роботах призначення на керівні посади родичів та коханок.
04 Грудня 2017, 10:50
висока корумпованість ---- це загальноукраїнська проблема !
04 Грудня 2017, 11:34
Так мало дають , що нема чого вкрасти ? Не повірю , подивіться як живуть на зарплату чиновники міста ... Тому пане Кіндер - не дохні і не пускай сльозу , не повіримо твоїм словам , ти обманщик і злодій як і твоє оточення.
04 Грудня 2017, 13:27
Ви відновили рух потягу Ковель-Хелм? Та ви для залізниці пальцем об палець не стукнули. І коли поїзд запускали, щось вам і слова не дали сказати( то як ви його відновили? А тепер проекти малюєте? Займіться дійсно важливими для міста справами, а не популізмом. Чи може фінансування мало виділяють красти нема звідки?
04 Грудня 2017, 13:52
Наше рідне місто Ковель було б в рази кращим, якби не злодійкуватий мер. Стратегія Кіндера та його оточення - якнайдовше протриматися при владі та красти далі, а найголовніше, користуючись владою - приховати, щоб не "повспливали" числені злочинні оборудки з земельними ділянками, що вартували громаді міста мільйонних втрат.
04 Грудня 2017, 22:00
Звідки той мер взяв таку автомобільну дорогу Таллін-Бухарест? Мабуть сам придумав... Передайте йому, що ця автомобільна дорога згідно Постанови КМУ №від 16 вересня 2015 р. № 712 "Про затвердження переліку автомобільних доріг загального користування державного значення" має назву "Доманове (на м. Брест) - Ковель - Чернівці - Тереблече (на м. Бухарест)". Її індекс М-19, а протяжність 506,4 км. А то марить якимось Талліном з Бухарестом!
05 Грудня 2017, 12:14
Знаю що не по темі, але хто вивозить пісок "намитий" Кошаруком на аквапарк до Козака на парковку??? Біля річки що є піщаний кар'єр??? Чи це чергова махінація??? А потім Кінтер знов нитиме що для набережної не вистачає певного об'єму землі.
07 Грудня 2017, 01:34
Чому адмін видаляє коментар з теми про будівництво заправки біля мавекса??? Про те що возять пісок намитий Кошаруком під час не то будівництва аквапарку не то прочищення річки. Пісок намитий за рахунок місцевого бюджету. А зараз його потихеньку вивозять.<br/> Адмін поясни причину видалення коментаря???
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024