У Ковелі Громрада просить мерію передати історичну будівлю художній школі

11 Грудня 2017, 10:36
5421

На засіданні громадської ради при Ковельській міській раді було розглянуто питання про стан матеріальної бази художньої школи. З даного приводу прийнято звернення до міського голови та депутатів Ковельської міської ради.

Про це повідомляється у газеті «Вісті Ковельщини».

У зверненні зазначено, що громадськість міста неодноразово порушувала питання переїзду художньої школи в приміщення колишнього РАЦСу. Про необхідність поліпшення умов для життєдіяльності закладу на урочистому святкуванні 30-річчя Ковельської художньої школи говорив і заступник Ковельського міського голови Ігор Прокопів.

Громадська рада міста Ковеля теж стурбована питанням умов навчально-виховного процесу в Ковельській дитячій художній школі імені Андроника Лазарчука. Відомо, що критично мала площа навчальних аудиторій не дозволяє організувати заняття у відповідності до санітарних, технічних та інших вимог Типових планів та створює ряд труднощів і незручностей при складанні розкладу занять та при щоденному його здійсненні. Не на користь якості навчання - відсутність окремих кабінетів для «Композиції», «Скульптури», «Історії мистецтва», в школі бракує лаборантської, кабінету для зберігання натюрмортного та методичного фондів. Нема тут кімнати для викладачів – учительської.

Громадська рада вважає, що художня школа за 30 років своєї діяльності зарекомендувала себе, як освітньо-виховний заклад, необхідний в суспільному житті міста та чия популярність щороку зростає. Активна виставково-конкурсна робота художньої школи стала невід’ємною частиною життя ковельської громади. Талановиті та обдаровані діти Ковеля заслужили на кращі умови для творчої діяльності, а художня школа повинна мати реальну можливість перспективного розвитку. Сьогодні організаційні ресурси школи з надання послуг естетичного виховання повністю вичерпані.

Громадська рада пропонує втілити в життя ідею передачі художній школі в користування будинку по вулиці Степана Бандери, 18 повністю. Капітальний ремонт приміщення, з урахуванням потреб навчального процесу, одночасно вирішує й інше важливе для міста питання – збереження архітектурної пам’ятки місцевого значення.

Крім цього, громадська рада пропонує під час впорядкування прилеглої території, приєднати до неї частину землі, прилеглої до сусіднього будинку по вулиці Степана Бандери, 16, з метою створення скверу імені Миколи Григоровича Цьомика, першого викладача Ковельської дитячої художньої школи, де буде змога проводити заняття на пленері.

Нагадаємо, у листопаді «Район.Ковель» повідомляв, що будівля колишнього РАЦСу повністю перейшла у комунальну власність міста.

Коментарі
11 Грудня 2017, 12:45
Правильне рішення.Кращемаєслужити дітям
11 Грудня 2017, 13:35
ну ви й загнули!!!! Дітям під художню школу. У вас на хабар грошей не вистачить. Скоріше якому жуліку під кабак продадуть.
11 Грудня 2017, 20:30
Чудове приміщення під підпільне казино
11 Грудня 2017, 21:02
Шо хоч нарісую
11 Грудня 2017, 21:54
Негайно збирайте підписи ковельчан за передачу приміщення під художню школу. І не просто передачу. А капітально відремонтованого. Бруківку міняти кожен рік мільйони є, то й на школу знайдуться. Товстигу за бороду і туда. Виділити йому комнатушку в приміщенні, і без опалення, яке відключили, щоб перекриття дерев"яні скоріше згнили і обвалились. І не випускати його звідти до повного завершення ремонту. Негайно збирайте підписи і примусимо бандитську владу виконати волю ковельчан.
12 Грудня 2017, 10:22
А причому тут Товстига?Це обовязки Пікінеса,який як той хитрий лис притаївся і спостерігаї:якби ще на когось щось переложити.Невже заставлять робити?
12 Грудня 2017, 13:28
пікінес тільки для того, щоб язиком плескати. А ось всі ремонти комунальної власності йдуть через Товстигу. Бюджетні кошти теж розподіляє Товстига. не дарма ж всі ремонтні роботи виграє луцьспнтехмонтаж. Там медом намазано.
12 Грудня 2017, 21:46
А я проти!!!!!<br/>Відреставрувати і залишити РАГС!
12 Грудня 2017, 23:46
Не потрібно нічого ремонтувати,просто переселити туди міських чиновників.А в звільнених кабінетах можна навіть загальноосвітню школу розмістити.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром