Громадській раді при міському голові розповіли про бюджет міста на 2018 рік

15 Грудня 2017, 16:22
2672

У культурно-просвітницькому центрі відбулося засідання громадської ради при міському голові, де розповіли про бюджет міста на 2018 рік.

Варто сказати, що обговорення головного фінансового документа Ковеля триває понад два тижні.

Про це повідомляють у Ковельскій міській раді. 

На початку зустрічі міський голова Олег Кіндер коротко розповів про результати господарювання цьогоріч, детальніше зупинився на використанні коштів фонду розвитку.

 


 

З обширною інформацією про засади формування і структуру бюджету Ковеля виступила начальник фінансового управління Валентина Романчук. Вона зазначила, що загальна сума кошторису на наступний рік – 810 мільйонів 298 тисяч гривень, основні призначення якого спрямовуються на освіту, охорону здоров’я та соціальний захист.

Начальник управління освіти Віктор Бичковський розказав, що капітальні видатки галузі заплановані у сумі 5 мільйонів гривень. За рахунок цього ресурсу будуть придбані основні засоби та проведено капітальні ремонти дахів школи №5, дитсадків №2 і №8, частини покрівлі школи №9, частини покрівлі спортивного залу приміщення басейну НВК №13, харчоблоку дитсадка №1.

Така ж сума передбачена і на охорону здоров’я. Як повідомив головний лікар МТМО Олег Самчук, вона піде на закупівлю сучасної апаратури. Присутні хотіли почути думку фахівця щодо реформи в медицині. Олег Олегович висловив свої міркування з цього приводу.

Начальник відділу культури Вікторія Савлук підсумувала зроблене у цьому році. На розвиток закладів культури у 2018 році заплановано освоїти 2 мільйони 686 тисяч гривень, за які зроблять капремонти в школах естетичного виховання, завершено реконструкцію народного дому «Просвіта» та придбані основні засоби –  апаратура, костюми, музичні інструменти.

 



 

Члени громадської ради цікавились, коли відкриття естради, на що міський голова повідомив, що весною. Піднімалось питання стосовно передачі у міську комунальну власність центральної районної бібліотеки, понад 90 відсотків фінансування якої здійснюється з міського бюджету.

Долучився до розмови заступник міського голови Ігор Прокопів, який курує галузь. Він з-поміж іншого виокремив важливість роботи щодо оцінки стану пам’яток культурної спадщини, приведення їх у належний вигляд, ремонт. Серед здобутків  Ігор Ярославович наголосив на перемозі у конкурсі міжнародних проектів, де Ковель разом з польським і білоруським однойменними містами Щучин будуватимуть культурні центри. У нашому місті він буде створений на базі стадіону «Локомотив».

Начальник відділу молоді, фізичної культури та спорту Ігор Семенюк констатував, що зросли фінансові ресурси на утримання і розвиток закладів. Вони дозволяють повноцінно функціонувати комплексній дитячо-юнацькій школі імені Євгена Кондратовича, спортивній школі управління освіти, міському центрові фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та проводити масові спортивні заходи. У Ковелі діють програми підтримки видів спорту та обдарованих спортсменів, які досягають високих результатів. Розпочато будівництво сучасного стандартного футбольного поля із штучним покриттям у МЦ «Спорт для всіх». Це – спільний проект вартістю понад чотири мільйони, який реалізує місто та благодійний фонд «Патріоти Волині» народного депутата Степана Івахіва. До речі, на Волині таких об’єктів наразі немає.

 


 

Окрім цього, Олег Кіндер розповів про перспективи міського будівництва і функціонування житлово-комунального господарства. Обсяг капітальних вкладень з бюджету розвитку на 2018 рік визначений в розмірі 42 мільйонів 287 тисяч гривень.Виділяються кошти РЖКП №1 та РЖКП №2 на виготовлення технічної документації на житлові будинки, встановлення диспетчерської системи ліфтів та їх капітальний ремонт.

Значні фінансові ресурси у міському бюджеті передбачені на будівництво водопровідної мережі по вулиці Кияна до мікрорайону Ковель-2 як здійснення заходів щодо запобігання виникненню надзвичайної ситуації техногенного характеру регіонального рівня, реконструкцію каналізаційних очисних споруд (заміна повітродувних агрегатів), капітальні ремонти водовідведення по вул. Ветеранів, Ярослава Мудрого, доріг по вул.Винниченка, Симоненка, О.Пчілки, Липинського, 40 років Перемоги, Мічуріна, Павлова, дворової території по вул. Володимирській, 91, будівництво вуличної мережі водопостачання по вул.Ходкевича, Юності, Комарова, Б.Хмельницького, Санітарна, Шептицького, Шишкіна, реконструкцію вуличного освітлення по вул. В. Кияна, Сагайдачного та інші нагальні потреби.

Підбиваючи підсумки зустрічі, Олег Олексійович закликав всіх до співпраці задля кращого майбутнього рідного міста і його мешканців.

Коментарі
15 Грудня 2017, 18:25
а де члени громадської ради?
15 Грудня 2017, 18:47
Як Самчук став головним лікарем? Скільки заплатив за посаду? Скільки ще буде оброк з хворих дерти?
15 Грудня 2017, 19:08
а чому кіндер не розкаже, як фіктивним тендером здав Добробут вересу. Як може фірма не маючи ані техніки ані людських ресурсів виграти тендер по очистці міста і зимовому утриманню? Банда захопила місто!!!
15 Грудня 2017, 21:31
це відбулося засідання &quot;легітимної&quot; громадської ради при міському голові.<br/>А з учасниками &quot;нелігитімної&quot; громадської ради при Ковельській міській раді такі засідання не можуть проводитись ?
16 Грудня 2017, 02:49
Кажуть Бойко вже купив Ковельтепло
16 Грудня 2017, 23:00
Як так можна безсоромно красти
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024