На ковельському ветсанзаводі виконали 99 % запланованих робіт

15 Грудня 2017, 17:15
1899

Майже завершено усі роботи з ліквідації наслідків екологічної катастрофи, що виникла у зв’язку із діяльністю Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод».

Про це стало відомо під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулася сьогодні, 15 грудня 2017 року, під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

 


1

 

Так, за словами Ковельського міського голови Олега Кіндера, станом на сьогодні виконано 99% усіх запланованих робіт. Адже, у відповідному плані заходів передбачали переміщення 3,5 тисяч тонн решток тваринного походження, однак помилилися із підрахунками. Тож перемістили лише 2,5 тисяч тонн. У зв’язку із зменшенням виконання робіт –– зменшилася і їх вартість. Як результат, зекономили близько 70 тисяч гривень, ця сума повернеться назад до резервного фонду Держбюджету.

«Сьогодні, по факту, усі роботи виконані. Нині закривають залізобетонні ємкості для зберігання неперероблених решток тваринного походження. Окрім того, вже у понеділок, 18 грудня, заплановано розпочати завершальну фазу земельних робіт та встановлення огороджувальної конструкції. Усі матеріали закуплені. Але більша частина грошей на це закладені із обласного резервного фонду», – зауважив Олег Олексійович.

Слід зазначити, що окрім 17 мільйонів гривень, які виділили розпорядженням Кабміну, ще 1,3 мільйона гривень направили із обласного резервного фонду. Натомість 1,7 мільйона гривень на ліквідацію наслідків екологічної катастрофи виділила й Ковельська міська рада.

Разом із тим, Ковельський міський голова повідомив, що для завершення робіт із водопостачання у кілометровій зоні навколо Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» у місцевому бюджеті на 2018 рік передбачили 10,5 мільйонів гривень. Ще 1,5 мільйона гривень заклали на внутрішньо-вуличні мережі. Але навіть ці кошти не вирішують проблему повністю. Відтак, уже підготували відповідні листи-прохання, які скерують до обласної ради, облдержадміністрації та народних депутатів щодо сприяння у виділенні коштів.

«Прошу, на основі звернення міського голови, підготувати наші пропозиції щодо змін до обласного бюджету. Ми підтримаємо вашу пропозицію та внесемо її на розгляд сесії обласної ради», – зазначив Володимир Петрович.

Насамкінець, керівник виконавчої гілки влади в області окреслив напрямки роботи на 2018 рік, серед яких постійний контроль за ситуацією на Ковельській філії.

Нагадаємо, нещодавно «Район.Ковель» інформував, що завершується ліквідація наслідків діяльності ковельського ветсанзаводу.

 


 

Коментарі
15 Грудня 2017, 19:51
Головне гроші присвоїли вибачаюсь освоїли
16 Грудня 2017, 01:07
Усю роботу провірити срочно пока не притрусило снігом
16 Грудня 2017, 02:00
А що вже в когось зявилося нове приватне авто
23 Грудня 2017, 01:28
Просто газ подешевшав
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024