Як у Люблинецькій громаді стартували бюджетні слухання

16 Грудня 2017, 09:40
2466

На цьому тижні стартували проведення бюджетних слухань у Люблинецькій громаді. Перша зустріч з мешканцями відбулася у селі Старі Кошари.

Про це повідомляє Ресурсний центр розвитку місцевої демократії.

Захід включив звіт про результати попереднього року діяльності ради та обговорення запланованого бюджету на наступний рік.

Власне звітування по проробленій роботі презентувала голова громади – Наталя Сіховська. Детальний фінансовий звіт з цифрами та проект бюджету на 2018 рік надала керівниця фінансового відділу громади – пані Ольга Іванівна. Слово по річній роботі та успіхах мали замісник голови громади та виконуюча обов’язки старости. 

По закінченню звіту була розмова у форматі «питання-відповідь». Обговорювали завдання для подальшого розвитку громади.

Нагадаємо, що 17 листопада 2017 року у Люблинецькій громаді відбулась сесія, на якій депутати підтримали необхідність внесення змін до бюджетного регламенту. Бюджетний регламент визначає процедуру підготовки, складання, розгляду, і затвердження місцевого бюджету селищної ради, внесення змін до нього та розгляду і прийняття рішення щодо звіту про виконання селищного бюджету. Документом було визначено, що перед винесенням на розгляд Люблинецької селищної ради проекту бюджету на відповідний календарний рік будуть проведені громадські слухання.

Такі зміни дозволяють максимально залучити мешканців до процесів планування бюджету та розвитку громади. 

 






Коментарі
16 Грудня 2017, 12:07
Позбирали вчителів, завклубів,бібліотекарів , медиків і зробили слухання , а люди і не знали що відбувалися слухання!!!!
16 Грудня 2017, 19:43
Як би я знав що звіт прийшов би,і розказав би за Сіховську все.Пропоную повторити звіт,щоб чули люди що вона зробила і що вона накрала,а незробила все скрито.
16 Грудня 2017, 19:48
А який може бути звіт! Вона щось зробила,та нічогісінько.Та таку головуОТГ треба гнати разом з своїми Поліщуками і Шумами.Ганьба,ганьба,ганьба.
16 Грудня 2017, 19:57
Хто взагалі направив тогоПоліщука до нас,він де непрацював то скрізь конверт гамном закривав.А Шум яке відношення має до Люблинця ніякого,їдь в Ковель і там керуй.В Люблинці є набагато розумніші люди,як ці льолікі.Треба збирати людей і виганяти цю владу,щоб тут ними не смерділо,то хоть Люблинець процвітати буде.
16 Грудня 2017, 22:52
В Кошарах не попередили за звіт і в Люблинці теж не одне оголошення,а звіт вже пройшов.Висновок який,робить Наталка все скрито.
16 Грудня 2017, 23:14
Законом оголошення повинно бути за 15 днів до звіту,та кількість людей яка проживає у Люблинці і яка прийшла свідчить про те що люди не знали що звітує голова.А висновок один Голова~боïться людей,а могла на вихідних зробити і дійсно оцінили роботу.А пан Поліщук конкретно розказав що він зробив для громади... а нічого,а хіба чужі заслуги собі присвоïв і професію вчителя опустив нище вже нема куди.Стидно і соромно,що такі очільники громади керують у селищі Недовіра перше що повинні мешканці зробити Люблинець Вставай!Геть банду!
17 Грудня 2017, 00:22
Біда Люблинецької громади в тім, що нею управляють ті, кому вона непотрібна.Люблинець мав,має багато достойних мудрих своїх людей.Нащо нам іноземці! Нехай ідуть в скулин,в облапи і там вчать ,як треба жити.
17 Грудня 2017, 01:17
Цілком погоджуюсь з попереднім коментом.Ця влада незацікавлена в розвитку селища.Доробиться,що прийдуть і винесуть з кабінету....а всякі Поліщуки втікатимуть хто куди...
18 Грудня 2017, 18:29
Дороги в Люблинці я ще такими не пам'ятаю, довели до такого стану що не їхати не йти. Нічого Наталко, не довго залишилось терпіти людям! Всі бачать і знають, хто як працює!
18 Грудня 2017, 23:55
В Люблинці центральна площа велика,збирайте мітинг.Ми з Кошар теж приїдемо і ще з Мощеної людей покличим,щоб ту владу прогнати геть.
23 Грудня 2017, 18:08
ЗА ПРОФЕСІЄЮ ГОЛО ВИХА ХІМІК, ОТ І НАХІМІЧИЛА, ІЗ КОЗАЧКОМ ЗАСЛАНИМ, І СМОТРЯЩИМ ШУМОМ.ЗАРАЗ НА ТЕНДЕРАХ І ЗЕМЕЛЬКИ КРАДЕ ВИЩЕ КРИШИ.ЛИШЕ В ІНТЕРНЕТІ І В МАРШРУТЦІ ЖАЛІТИСЯ ВМІЄТЕ, ПРИЙМАЙМО МІРИ МАКСИМУМ, І БУДЕ ПОЗИТИВНИЙ РЕЗУЛЬТАТ100%.НЕ ВІРТЕ НІ СЛОВА, БО БРЕХАТИ ВМІЄ, НЕ ГІРШЕ ПОРОШЕНКА.ХВАТИТЬ СПАТИ І ПОТИЛИЦЮ ЧУХАТИ, ДУРИТЬ НАС ТЕ БРЕХЛО СІХОВСЬКЕ ПО МАКСИМУМУ НАПЕВНЕ НАСТАВ ЧАС ДІЯТИ.
23 Грудня 2017, 18:41
ЗАКЛИКАЮ ВСЕ НАСЕЛЕННЯ ГРОМАДИ НЕГАЙНО РОЗРОБИТИ СТРАТЕГІЮ ІМПІЧМЕНТУ КАЗНОКРАДУ І БРЕХУНУ ЗЛОДІЯ В ЗАКОНІ СІХОВСЬКІЙ НАТАЛІЇ МИКОЛАЇВНІЙ ТА ВСІЙ ТІЙ СЕЛИЩНІЙ БАНДІ ГНАТИ В ШИЮ ЧИМ БИСТРІШЕ З КОНФІСКАТОМ І РОБИТИ ПЕРЕВИБОРИ ЧЕРЕЗ НЕДОВІРУ ГРОМАДИ.<br/>Що ж стосується відкликання за народною ініціативою сільського, міського голови, то таке відкликання з посади здійснюється в порядку, визначеному Законом України &quot;Про статус депутатів місцевих рад&quot; з певними особливостями, передбаченими Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», але не раніше як через рік з моменту набуття ним повноважень.<br/>Рішення про внесення пропозицій щодо відкликання приймається на зборах виборців у кількості не менше:<br/>- 20 осіб для відкликання сільського голови;<br/>- 50 осіб для відкликання міського голови міста районного значення.<br/>При цьому, кількість членів ініціативної групи у разі відкликання має становити:<br/>- сільського голови – не менше 10 осіб;<br/>- міського голови міста районного значення – не менше 20 осіб;<br/>На підтримку пропозиції про відкликання сільського, міського голови має бути зібрано кількість підписів, що перевищує кількість голосів, поданих за нього на місцевих виборах, за результатами яких він був обраний сільським, міським головою.<br/>Збір підписів проводиться у разі відкликання:<br/>- сільського голови – протягом десяти днів;<br/>- міського голови міста районного значення – протягом двадцяти днів.<br/>Перевірку документації з відкликання за народною ініціативою здійснює відповідна ТВК у встановлені терміни.<br/>Рішення про дострокове припинення повноважень за народною ініціативою сільського, міського голови, який був обраний шляхом самовисування, приймається за поданням ТВК відповідною сільською, міською радою більшістю голосів від її складу.<br/>У разі прийняття місцевою радою рішення про відкликання сільського, міського голови за народною ініціативою або у разі подання до місцевої ради рішення вищого керівного органу партії, місцева організація якої висувала відповідного кандидата на посаду сільського, міського голови, про відкликання сільського, міського голови за народною ініціативою, особа, яка на цей час відповідно до закону здійснює повноваження сільського, міського голови, не пізніш як на п’ятнадцятий день з дня прийняття відповідного рішення звертається до Верховної Ради України з клопотанням щодо призначення позачергових виборів сільського, міського голови.<br/>У такому випадку, з дня прийняття відповідною радою або вищим керівним органом відповідної політичної партії рішення про дострокове припинення повноважень сільського, міського голови, повноваження сільського, міського голови припиняються достроково.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39