Ковелем керує «банда нікчем», – депутат Ковельської міськради

21 Грудня 2017, 09:02
8436

Так вважає голова депутатської фракції «УКРОП» у Ковельській міській раді Ігор Пініс.

До такої заяви його спонукав допис секретаря міськради Віри Федосюк, з фракції ВО «Батьківщина», який розміщено у соцмережі.

Віра Іванівна написала про засідання бюджетної комісії, яке відбулося у середу, 20 грудня, напередодні позачергової сесії міської ради, попри всі намагання Ігоря Олексійовича цю комісію зірвати.

«Ще на початку засідання Ігор Пініс попередив присутніх про те, що, у разі не виконання його вимог, фракція не голосуватиме за бюджет в цілому, – пише пані Федосюк у Фейсбуці (подаємо її текст без будь-яких правок). – І тоді без фінансування та зарплат залишаться бюджетні установи (лікарні, школи, дитячі садки), а ковельчани не отримають допомоги на лікування, соціальних виплат та ін.

 

Міський голова Олег Кіндер звернув увагу депутатів та усіх присутніх на те, що господарські питання Ковеля фракція УКРОП перетворює на політику. А їхнє небажання голосувати за бюджет – не що інше як політична воля обласного керівництва партії та амбіції самих депутатів. Адже саме через депутатів обласної ради від УКРОПу Ковель втратив майже мільйон гривень, які мали б піти на розвиток міста з обласного бюджету. А керівник фракції УКРОП у Ковельській міській раді Ігор Пініс переконаний в тому, що Ковелю ці гроші ДАВАТИ НЕ ТРЕБА! Бо вони будуть використані не на ті вулиці, на яких вимагає зробити ремонт Пініс. Тим самим вкотре засвідчив політичну, а не господарську спрямованість своєї дільності. Не буде УКРОП голосувати за бюджет міста 2018 року – заручниками ситуації може стати громада: освітяни, медики та ін. Тому треба займатися роботою на користь ковельчан, а не політичним популізмом.

У своєму виступі Пініс сам підтвердив, що обласна рада не дає грошей Ковелю через політику, за недемократичний підхід до керування містом.

У чому полягає недемократичний підхід? У тому, щоб було враховано усі пропозиції УКРОПу і лише УКРОПу? А прислухатись до інших політичних сил і тих виборців, які до них звернулися, не треба?

Після довгих дискусій Ігор Пініс таки визнав, що під час обговорення проекту бюджету ряд його пропозицій було враховано і вони є в бюджеті 2018 року.

Зокрема знято фінансування з вулиці Вальсроде (де мала бути у 2018 році побудована дорога аби жителі прилеглої вулиці не їздили по новозбудованій набережній а особливо зеленій зоні на якій відпочивають містяни), натомість за ці кошти зроблять водовідведення деяких вулиць по ліквідації надзвичайної ситуації що виникла в районі ІІ Ковеля, які є в кілометровій зоні заводу і не потрапили в бюджет 2018 р. (на вимогу Пініса та Стасюк).

Проте для Ігоря Пініса цього замало. Він хоче виконання усіх його вимог. А як же інші депутати? Та інші виборці, які зверталися з проханнями щодо ремонту своїх вулиць? У міського голови та інших обранців громади є десятки звернень від мешканців різних мікрорайонів Ковеля. Як бути з ними? Чи може пояснити людям, що у 2018 році буде відремонтовано ті вулиці, які хоче фракція УКРОП?

Є стратегія розвитку міста. Усі питання першочергових невідкладних робіт обговорюються. Є пріоритетні питання, вирішення яких принесе користь значно більшій кількості мешканців Ковеля, а ніж ті, про які говорить Пініс.

Якщо говорити конкретно по вулиці Відродження – гроші, які планувалися на її ремонт, були зняті й перенесені у зв’язку з надзвичайною ситуацією на ветсанзаводі. Щодо вулиці Черняховського, то було виконано максимум прохань мешканців.

Звичайно, вони хочуть ще більшого. Та знову питання – а як же решта вулиць? На інших не живуть ковельчани? Крім того, асфальтування тих ділянок дороги, про які говорять жителі Черняховського, зараз неможливе. Бо там плануються роботи з влаштування водовідведення та ведуться будівельні роботи іншими жителями цього мікрорайону. І роботи ще тривають. Ігор Пініс погодився, що вулиця Черняховського є не найгіршою в місті. Але не пояснив, чому ж тоді її треба робити першочергово?

На усі звинувачення щодо неефективного використання коштів міським головою Олегом Кіндером та його заступником Андрієм Товстигою було надано відповіді. Зокрема, заміна ліхтарів в центральній частині міста робилася не тому, що опори погані (як вважає Пініс чи комусь не подобаються). А тому що проводилась заміна ліхтарів на світлодіодні LED світильники, які вдесятеро економлять електроенергію в порівнянні з тими, які сьогодні освітлюють наші вулиці. У майбутньому продовжиться їх заміна по решті території міста. А ті опори, які знімались в центрі міста, і які придатні для використання, уже встановлюються на тих вулицях де не має освітлення та будуть встановлені на інших вулицях.

Заміну бруківки в центрі міста проводили востаннє 5-7 років тому. А не щороку. Крім того, придатну для використання зняту бруківку з правої сторони тротуарів буде використано для заміни розбитих шматків бруківки з лівого боку вулиці Незалежності.

Щодо Набережної. Роботи з придбання та укладання бруківки там де є проблеми виконувалися не за бюджетні кошти, як стверджує Пініс, а за кошти благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині». І є на це відповідні документи. Ті відрізки доріжки, які з тих чи інших причин сповзли (а переважно через природні явища – ґрунт на березі річки потроху зсувається), будуть відремонтовані. Зараз триває укріплення берегів та влаштування пірсів. Це все передбачено документацією!!!!

Щодо інших питань, з якими зверталися ковельчани, – вони будуть розглядатися і в міру можливості впродовж року будуть вирішуватися.

Зокрема у 2018 році буде закуплено один новий ліфт, який коштує 1 млн грн. А в Ковелі треба замінити 60 ліфтів, термін експлуатації яких уже вийшов. Якщо на те воля депутатів, давайте перекладемо асфальт та зробимо тротуар на вулиці Черняховського, про яку говорить Пініс, а ліфтів купувати не будемо. Нехай люди, які живуть в багатоповерхівках, ходять пішки. А може зняти всі кошти з ремонту доріг і закупити ліфти? Як визначити пріоритети?

Наступного року вкрай необхідно замінити повітродувки (вироблені в 60-х роках минулого століття) на очисних спорудах. А їх ціна становить майже 3 млн грн. Якщо цього не зробити, може статися екологічне лихо. Ще більше ніж на ветсанзаводі. Без питної води залишиться все місто.

У знак протесту, що вимоги Пініса і УКРОПу враховані в бюджеті 2018 року лише частково, фракція покинула засідання. Проте кількості депутатів було достатньо для забезпечення кворуму, а отже легітимності проведеного засідання.

Зауважу, що засідання комісії було перенесено із залу засідань до сесійного залу через значну кількість ковельчан, які прийшли послухати питання бюджету. І хоч регламент комісій не передбачає такої форми проведення як запитання-відповіді (від ковельчан), усі бажаючі мали можливість задати питання доповідачам, міському голові та його заступникам та отримали вичерпні відповіді на них.

Взавтра (21 грудня – ред.) сесія Ковельської міської ради і як ми її називаємо – бюджетна, де буде вирішуватись доля та як місто буде жити в 2018 році. Це заробітні плати медиків, вчителів, вихователів та й працівників усієї бюджетної сфери, розвиток освіти, культури, спорту соціальної сфери та життєдіяльності міста в цілому. Тому прохання до депутатів зважити усе ЗА та ПРОТИ і незважаючи на політичні амбіції прийняти рішення ЗА Ковельчан і їх добробут адже ми в першу чергу Ковельчани».

Ігор Пініс відреагував досить бурхливо.

«Прочитав брехливі заяви секретаря Ковельради Федосюк. Соромно за тих депутатів, що довірили ій посаду. УКРОП завжди має в пріоритеті захист інтересів бюджетників та малозабезпечених верств населення. Своєю брехнею Федосюк намагається прикрити ганебне нехтування інтересами Ковельчан та чергове «розпилювання» коштів міського бюджету. Моя позиція була, є і буде одна – все вирішує громада, все мають вирішувати люди, а не кілька депутатів, що «проникли» у владу прикриваючись іменем свого лідера. Ковельчани, доки Ви не почнете говорити – Вами буде керувати банда нікчем. Ковель вставай! Досить мовчати!» – закликав він у своєму дописі.

До речі, на місцевих виборах у 2010 році Ігор Пініс, як член партії «Фронт Змін», балотувався у виборчому партійному списку до міської ради під № 17, а під час позачергових виборів Президента України у травні 2014 року був довіреною особою від Юлії Тимошенко на територіальному виборчому окрузі № 21. Віра Федосюк у політиці – «однолюб»: уже давно є членом політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» та очолює після Олега Кіндера її Ковельську міську парторганізацію. 

Коментарі
21 Грудня 2017, 11:47
З кожним роком все проблемніше стає красти державні кошти через відкати
21 Грудня 2017, 11:57
Я ніде не бачив, щоб пан Пініс вимагав гроші на ветсанзавод. Мабуть він хотів, щоб влада відірвала свої дупи від крісла і їхали до Київа, а не тратити міські 10-15 млн. грн. на республіканський завод. А як депутат він молодець! Вболіває і працює на свою громаду!
21 Грудня 2017, 12:15
Поясніть мені, що те чмо зробило..... Відповідь НІЧОГО
21 Грудня 2017, 12:18
якщо пініс доб"ється аудиту діяльності комунального відділу, а саме- фальсифікація теднерів з КП Верес. Є Досовірна інформація від фінвідділу, що тендер вересом був виграний на одну суму, а заплачено їм грошей набагато більше. Імітувалась додаткова робота яка незаконно оплачувалась і підписувались акти НЕВИКОНАНИХ робіт. Тому й так впевнено Верес збиває суму при тендерах, знпачи що Товстига за МЗДУ підпише любого лівого акта і грошей дадуть стільки, скільки потрібно. Це є злочин і він повинен негайно бути розслідуваний. Куди баалак подів дрова від спиляних дерев. По актах там проходить стільки дерев, що ковельтепло могло б 3 роки опалювати місто ними. А тров то немає!!! Банда керує містом.
21 Грудня 2017, 12:23
Загроза від того заводу ще буде зберігатися протягом 2-3 років. Головним ворогом якого потрібно знищити це миші і щурі. Вони розповсюджують хвороби. Вода через землю більш-менш очиститься, а гризуни за відсутністью харчів потянуться до житла людей. Під загрозою населення проживаюче в їх ареалі: Ковель-2, мікрорайон по вул. Кияна і с.Вербка. До Колодниці вони доберуться через 3 роки. І знов з міського бюджету кошти виділяти? А може пан Кіндер розробить заходи і в Київі виб,є фінансування?
21 Грудня 2017, 12:59
" А ті опори, які знімались в центрі міста, і які придатні для використання, уже встановлюються на тих вулицях де не має освітлення та будуть встановлені на інших вулицях." - вже 10 років просимо поставити хоча б два вуличних ліхтарі для освітлення прибудинкової території по вулиці Володимирській, 105. У відповідь - лише формальні відписки. То невже з цих ліхтарів не знайдеться два, щоб виконати прохання жильців 144 квартирного будинку?Чи потрібно кожен день ходити до панів кланятись у пояс і просити змилування?
21 Грудня 2017, 13:19
а як сюди вставити фото, щоб показати як працює Верес по прибиранню міста і очистці від снігу. А то ти його так хвалив за його імітацію кипучої діяльності. Я хочу відкрити тобі очі на те, як халявщик балак працює.
21 Грудня 2017, 13:19
Нічого,Пініс впаде перед громадою на коліна і усе йому буде прощено.А решта це все піар.Нехай віддасть для громади одну місячну "зарплату" і багато питань буде вирішено навідь невіджриваючи дупи від крісла.
21 Грудня 2017, 13:48
Ти з Ліпин вже вийшов? Чи по дорозі в Олику таке дурне тут пишеш?
21 Грудня 2017, 14:27
Андрій Броїло Збирати гроші з батьків заборонено...Більш нічого додаткового не скажу окрім того, що нема чого по закутках говорити. Якщо Ви пані Наталіє знаєте про правопорушення і замовчуєте, то стаєте його співучасником.<br/>Нравится<br/>· Ответить ·<br/>2<br/>· 18 декабря в 8:53 · Отредактирован<br/>Управление<br/>Наталія Тхоржевська<br/>Наталія Тхоржевська Всі проблеми зручно й звично озвучувати вустами Наталі Дмитрівни))) хоч, можна подумати Ви, Андрію Петровичу, чи хтось інший цього всього не знає чи не чує))) нікому не хочеться виходити поза зону комфорту,егеж? )))<br/>Нравится<br/>· Ответить ·<br/>1<br/>· 18 декабря в 9:00<br/>Управление<br/>Наталія Тхоржевська<br/>Наталія Тхоржевська ...де&quot;тепло,світло й мухи не кусають&quot;)...хіба що залетить часом якась наббридливо-противнющо-злочинна муха Наталя) й бзичить під вухом)))<br/>Нравится<br/>· Ответить ·<br/>5<br/>· 18 декабря в 9:11 · Отредактирован<br/>Управление<br/>Андрій Броїло<br/>Андрій Броїло Гарного і вдалого Вам дня.<br/>Нравится<br/>· Ответить ·<br/>2<br/>· 18 декабря в 10:20<br/>Управление<br/>Наталія Тхоржевська<br/>Наталія Тхоржевська Дякую))) І Вам навзаєм!)))<br/>Нравится<br/>· Ответить ·<br/>2<br/>· 18 декабря в 11:28<br/>Управление<br/>Petr Obyedkov<br/>Petr Obyedkov Ярлыки навешивать очень просто и легко! А разобраться с проблемой район не желает или не может?<br/>Нравится<br/>· Ответить · 18 декабря в 11:54<br/>Управление<br/>Андрій Броїло<br/>Андрій Броїло Petr Obyedkov Перепрошую, але це уже об'єднана територіальна громада.<br/>Нравится<br/>· Ответить · 18 декабря в 12:12<br/>Управление<br/>Наталія Тхоржевська<br/>Наталія Тхоржевська Запитання було більш риторичне,власне - про спроможність ОТГ) Андрій Петрович це питання ( принаймні в районі) моніторить же, раз знає рейтинги)))<br/>Нравится<br/>· Ответить · 18 декабря в 12:48<br/>Управление<br/>Наталія Тхоржевська<br/>Наталія Тхоржевська А вище наведена інформація наведена як приклад))) Якщо ОТГ не має за що придбати серветки,аптечки й туалетний папір...для опорної школи((( То яка її фінансова спроможність? І ЯК виживають інші громади, які в загальноукраїнському рейтингу після нашого 54-го місця? А до речі, скільки в Україні всього ОТГ?<br/>Нравится<br/>· Ответить ·<br/>1<br/>· 18 декабря в 12:51<br/>Управление<br/>Petr Obyedkov<br/>Напишите ответ...<br/><br/>Petr Obyedkov<br/>Petr Obyedkov Уважаемый Андрей Петрович! В действиях пани Натали состава преступления нет! Она услышала разговор или жалобы родителей и вынесла их на суд общественности в СМИ(соцсети). Она всего рядовая учительница. А вот должностные лица должны принять соответствующие меры и проинформировать Тхоржевску Н.Д. Обычно это делается таким образом во всех цивилизованных странах. А то, что вы навесили на нее ярлык соучастника в преступлении говорит о вашем неумении конструктивно работать с оппозицией и критикой. Вы можете сидеть спокойно «свадебным генералом» на различных торжествах, ничего не делая и знать положение дел в районе, а вам даже такая помощь или работа за вас не нужна. Стиль руководства ваш прост до примитива! Заткнуть рот оппоненту, а дальше как Укравтодор - вместо элементарного ремонта дорог поставить знак «Ямковисть». У вас же есть райсовет и наверняка депутаты еще имеются или в ОТГ они уже упразднены? Если нет, то чем они занимаются?<br/>Нравится<br/>· Ответить · 18 декабря в 13:17
21 Грудня 2017, 14:48
А пініс що не влада ?
21 Грудня 2017, 14:51
Встав і побіг ! Бо пініса обідили.
21 Грудня 2017, 17:04
вставай ковель ! сходься громада ! будем бюджет приймати ! та вулиця, мешканці якої найголосніше крикнуть ЗА, буде з новим асфальтом ! і байдуже що там через пів року розкопаємо, щоб труби покласти ! ми знов покричимо , і всьо буде окей !
21 Грудня 2017, 17:08
Як негарно Пініс про себе.
21 Грудня 2017, 17:42
А чому пані В.Федосюк не згадує вул.П.Мстислава ?Чому досі ця вулиця не прогрейдована і не підсипана?Чому пан А.Товстига досі не виконав робіт в поточному році...Що чнкав ,щоб сніг все прикрив...а людям ,як ходити і їздити. Поточний рік закінчується через 10 днів,лист про грейдування і відсів прийшов більше 1,5 місяця ....а часу на виконання робіт немає.Лише сваряться наші депутати....І.Пініс чому ви досі не завітали і не плдивились на вул.П.Мстислава...чим вона гірша за вул.Черняховського...що в кінці вулиці немає маєтків багачів?...
21 Грудня 2017, 18:01
Пініс як Фігаро повинен крутитися. Ви його вибирали? Телефон знаєте? Так дзвоніть йому в день і вночі, щоб земля у нього під ногами горіла. Інших депутатів не турбуйте! Вони як не працювали так і не будуть працювати
21 Грудня 2017, 18:38
Та Кіндеровська підстилка Верка будь-кого зробить винним аби дупу шефа прикрити. Треба менше відкатиків брати і тоді грошей на все місто хватить)
21 Грудня 2017, 19:39
Банда нікчем і проститутка
21 Грудня 2017, 20:22
Читаю оц1 дописи 1 не можу зроз1м1ти одного-людиговорять,кричать 1 требують..... Я требую в1д П1неса простих даних про зловживання.Я хочу ,щоб вс1 ковельчани могли прочитати 1 прорахувати - ск1льки ця банда некчем вкрала- банда некчем -висл1в П1неса. Я також хочу передати ковельчанам-дуже боляче за м1сто 1 хочеться,щоб людям в ньому жилося св1тло 1 тепло. Я хочу щиро подякуывати К1ндеру ,його заступнику ,юристам-всьому колективу м1сько1 ради за те розум1ння ,яке я отримала пр1 вир1шенн1 питання ,яке нагн1тили люди,як1 не мають н1якого в1дношення до Ковеля.Тому хочеться ,щоб вс1 звинувачення ,були п1дтверджен1 документами,як1 можна перев1рити. Чомусь мен1 П1нес нагадуе людей- це у вьому св1т1- як1 при найменш1й нагод1 критикуюь 1 звинувачують,а ось сам1 н1яко1 важливо1 участ1 у вир1шенн1 важливих питань не приймають.
22 Грудня 2017, 11:26
Хто того піарщика Пініса вибирав?????<br/>Що доброго він зробив????? Хотів щоб люди без зарплати лишились.... Шантажист
22 Грудня 2017, 19:31
Я би слово &quot;Ковелем&quot; замінив на &quot;Країною&quot;
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024