У Дубівській громаді депутатів та працівників ради навчали «прозорості»

24 Грудня 2017, 10:04
2336

Нещодавно, 20 грудня 2017 року у Дубівській об’єднаній територіальній громаді навчали депутатів та працівників органу самоврядування.

Про це повідомляють у громадській організації «Асоціація підтримки та розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення».

Семінар «Забезпечення публічності та прозорості у діяльності обраних та посадових осіб місцевого самоврядування» пройшов з ініціативи експертки Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії, Ірини Гайдучик та за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

«Впровадження ефективних інструментів прозорості та публічності в місцевому самоврядуванні максимально забезпечують відкриті і приязні взаємовідносини влади та громади та сприяють підвищенню рівня загальної довіри один до одного», – стверджує екпертка.

Аби сприяти максимальному запровадженню практик доброго врядування на рівні Дубівської ОТГ для депутатів та працівників ради, спікером заходу запросили Михайла Шелепа. Це людина, яка не на словах знає механізми контакту з владою.



 

В ході семінару говорили про прозорість, публічність та підзвітність. Розповіли, яка інформація є публічною та як організувати роботу із громадою через надання доступу до публічної інформації. «Доступ до публічної інформації може бути пасивний та активний. І чим більше інформації є у доступі на сайті, тим менша ймовірність, що до вас особисто в раду прийдуть просити документ чи інформацію» - каже експерт.

Для впровадження ефективної комунікації із громадськістю розібрали механізм роботи з запитами на інформацію від громадян. Михайло Шелеп поділився власними секретами впливу на владу та розібрали зразки звернень та подальші дії з ними, враховуючи строки реагування.

Поряд з правами та вимогами мешканців громади, сьогодні говорили про права, можливості та обов’язки депутатів та старост у представленні інтересів громад.

Значну увагу приділили звітам депутатів, старост та голови. «Звіт – це гарна форма комунікації з громадськістю. Відкрита зустріч, де можна поставити питання напряму голові громади іі отримати допомогу чи варіант рішення проблеми, однозначно скорочує дистанцію між мешканцями та управлінцями», – продовжує Михайло.  Заодно поділились досвідом сусідньої Люблинецької громади, які нещодавно прийняли  рішення і провели разом зі звітом ще й бюджетні слухання.

 






 

Коментарі
24 Грудня 2017, 15:14
Скільки розвелося різних дармоїдів!!! Одні грантоїди які в своєму житті нічого путнього не зробили. Тільки язиками мелють. Другі череду яких люди мусять утримвати своїми податками вуха розвісили.
24 Грудня 2017, 16:21
Давайте космоса, шрека, проню прокопівну балецьку і всю іх п...братію відправим на альдебаран.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром