Олег Кіндер прозвітував перед громадою Ковеля

29 Грудня 2017, 08:00
6408

Звіт ковельського міського голови про роботу в 2017 році відбувся у залі Народного дому «Просвіта», який тільки-но відкрився після тривалої реконструкції. Вітаючись із присутніми (більшість з них були бюджетниками), Олег Кіндер назвав їх «мої дорогі».

«Для мене саме є важливо те, що не просто звіт на папері, а от ви сьогодні присутні в абсолютно новому залі, який вже не ремонтувався майже, ну по моїй інформації, до 40 років. Ковель місто має шикарний, як мені сказав наш Микола Григорович Вельма, з приємним таким подивом: «Ми маємо європейський зал». От власне це є дія і робота вас всіх. І от саме такими об’єктами я буду звітувати перед вами і ті об’єкти, які є втіленням не просто нашої розмови, а втіленням вас, ковельчан, вашої роботи, ті об’єкти, які маємо сьогодні у місті Ковелі», – мовив Олег Олексійович.

«І тим приємніше говорити про успіхи, чим важчим був шлях до цих успіхів», – наголосив він.

За словами Кіндера, працюючи на посаді міського голови уже сьомий рік, він зрозумів, що не буває легких часів. Завжди бракує грошей, але прогрес є.

Говорив мер про зростання міської казни, яка становить близько мільярда гривень, а якщо точніше – понад 811 мільйонів гривень. Про недавнє прийняття бюджету наше видання повідомляло.

«Все це виглядає досить оптимістично, але з тим зрозуміло, що на все фінансового ресурсу не вистачає. Адже сьогодні на місцеве самоврядування покладено стільки завдань, що це інколи видається непосильною ношею», – зауважив Олег Кіндер.

Він каже, що має хорошу команду – мудрих помічників. Далі розповідав про ремонт доріг та дворових територій, збудовану набережну на водосховищі, хвалив народного депутата України Степана Івахіва та його благодійний фонд «Патріоти Волині», закликав ковельчан берегти комунальне майно.

Мер розказував ще багато про «комуналку», сумнозвісний ветсанзавод, молодіжне будівництво, великі оновлення у закладах освіти, медицини, спорту, культури, різноманітну допомогу влади учасникам АТО.

«Мені приємно, що ковельська влада, в особі її виконавчого комітету, депутатів міської ради, управлінь, відділів займаються не проголошенням гарних гасел, а вирішенням конкретних питань, життєво важливих для громади», – заявив на завершення виступу Олег Кіндер.

Запитували мера про ремонт дороги на вулиці Купріна та тротуару на вулиці Черняховського, про підтоплення та роботи з водовідведення. На ліквідацію наслідків «діяльності» державного ветсанзаводу влада змушена була спрямувати значні кошти з міського бюджету, які були передбачені на ремонти доріг, про що дуже жалкував Олег Олексійович.

Про розбиту дорогу і відсутність тротуару біля дитячого садочка № 8 на вулиці 40 років Перемоги запитав спецкор газети «Вільна думка» Микола Силюк. Міський голова відповів, що дорогу планували зробити цього року, але «події, які відбулися, в тому числі й по надзвичайних ситуаціях», перекреслили ці плани. У бюджеті на 2018 рік закладено кошти на капітальний ремонт цієї дороги.

Олег Кіндер сказав, що йому прикро чути від ковельчан нарікання на те, що в центрі – від вулиці Театральної до супермаркету «Вопак» – нібито втретє перекладають бруківку, бо це, за його словами, зовсім не так.

«П’ятнадцять років там ніхто, крім приватних підприємців, які мають там магазини, не перекладав бруківку», – запевнив він.

«Дехто з політиканів говорить, що це – марнотратство, а я ще раз говорю, що це абсолютно є господарський підхід», – зазначив Олег Кіндер відносно заміни ліхтарів на вулицях міста.

Про тріснутий пам’ятник «Борцям за волю України» поцікавився хтось у записці.

«Це запитання мені було по телефону, коли я приймав у газеті «Вісті Ковельщини». Я сказав, що за неділю-дві буде зроблений ремонт. Ми зустрічалися з виконавцями робіт. Вони попросили, що… дані плити не мають сьогодні можливості зняти, бо це практично треба виконати роботи по облаштуванню фундаменту. І коли облаштували сам фундамент і фундамент почав просідати, вони під вагою фундаменту потріскали», – повідомив Олег Кіндер.

Олег Олексійович переплутав «Вісті Ковельщини» з інтернет-виданням ВолиньPost, під час чат-конференції у якому його і запитали про тріснутий пам’ятник.   

«У нас є домовленість, що весною з настанням погодних умов, по двох варіантів вирішення. Закрити тріщини, які є посередині, гарним оздобленням. Це може бути граніт іншого кольору, або базальт. Або якщо це не получиться так зробити, тоді будуть зняті ці плити. Вони доказують, що тоді не цілими плитами, а частинами плит будуть знову змонтовані», – додав міський голова.

Тему підтоплення у місті порушив редактор газети «Вісті Ковельщини» Микола Вельма. Міський голова відповів, що історично так сталося, що Ковель є у низині, а при нових забудовах, що ми сьогодні маємо, практично 90 відсотків усіх водовідвідних канав – засипано. Навіть у садівничих масивах канави позаростали та закидані сміттям. Як твердить Олег Кіндер, звернення до суду на власників земельних ділянок, які засипали канави, це – не вирішення питання, це буде лише налаштування людей проти влади. Втім, мерія починає комплексно вивчати проблему підтоплення.

Інша тема – очистка русла річки Турія, яка останні роки «цвіте».

«Оце, те, що плаває зверху, воно знаходиться у «Червоній книзі». Його не можна нічого робити. А якщо хтось думає, що це постав бульдозер і прокопав просто канаву, то я ще раз повторюсь, це заборонено чинним законодавством. І популізм, який сьогодні у нас іде від певних депутатів і політичних сил: а ми от давайте виділимо півтора мільйона і прочистимо річку Турія, то для всього залу я ще раз повторюся… Ми давали запити фахівцям по вивченню питання по очистки русла від водосховища до мосту на вулиці Ярослава Мудрого треба, по-моєму, десь 28 чи 30 мільйонів (гривень – ред.). А із природоохоронними заходами буде ще більше вартувати», – пояснив Олег Кіндер.

Загальна ж сума виходить у 50-70 мільйонів гривень.

«Давайте, приймаємо рішення, що взагалі нічого не робимо, а будемо річку Турія спасати… Да? Як дуже комусь хочеться це. Тому що момент сьогоднішнього підтоплення це не є проблема міста Ковеля окремо взята. Це є проблема всієї України. Повірте мені! Я спілкуюся з міськими головами по Україні. Підтоплення, якого практично історія не знає… Сьогодні, я ще раз повторюсь, не можна розглядати підтоплення окремо міста Ковеля, а це підтоплення, яке є по всій Україні», – тлумачив градоначальник, який з екологією на «ти».

Як відомо, у 2008-2010 роках Олег Кіндер був начальником Державної екологічної інспекції у Волинській області, є засновником громадської організації «ЕКО-Волинь».

Втім, мер каже, що «роботи робляться», проектно-кошторисна документація виготовляється і влада буде допомагати людям.

На завершення звіту Олег Кіндер обурювався тим, що зловмисники вкрали зірку з новорічної ялинки в центрі міста, якийсь варвар зрізав ялинку в парку імені Тараса Шевченка, вандали побили 120-ти кілограмові смітники на набережній, покрутили дорожні знаки, знищили «Мандруючу книгу» біля пам’ятника Лесі Українки.

«Давайте берегти. Давайте ми будемо любити місто так як своє особисте майно, а не гадити його десь на будь-якій зустрічі, бо особливо при політичних дебатах, тому що гадячи місто, а потім запрошувати інвесторів… Повірте мені, ніякий інвестор не прийде. Якщо ти кричав, що тут одні бандюги, одні вороги, а потім задавати питання: «А скільки інвесторів залучено в місто Ковель?». Це не варто таким бути і не варто таке робити. Давайте любити місто, зберігати те, що є», – запропонував наостанок Олег Кіндер.

«Оптимістична записка: «Дякуємо за ваш виступ. Супер. Ви молодець. Пропозиція закінчувати», – зачитав заступник міського голови Ігор Прокопів, який був ведучим заходу.

Записка викликала сміх та оплески у залі. На цій мажорній ноті присутні проголосували за звіт міського голови, а той подякував їм за довіру. 

 

1


1









Коментарі
29 Грудня 2017, 11:39
Клоун.
29 Грудня 2017, 11:58
Позір а не звіт,Товстига спить,Мурай дума скільки він вже буде льопати,щоби скорше заткнувся,Вірка дума коли цей бред скінчиться і вона піде на корпоративчик,Шлюєв теж цап відбувайло бо должен папі,от так ми і жиємо,бо рабами стали.
29 Грудня 2017, 12:00
Записочу смішну закинули свої по вказівці,що весь зал реготав.
29 Грудня 2017, 12:02
Брехун
29 Грудня 2017, 12:03
Чи прозвітував скільки Івахів по мужскі дав на набережну???
29 Грудня 2017, 12:40
треба було прийти і запитати
29 Грудня 2017, 14:05
Та і Пініс хвалить Івахіва...Які всі друзі...
29 Грудня 2017, 14:18
Кіндер по прошлому році "вкурив", що зігнані бюджетники забезпечують масовку та проведення звіту. Та й дуполиз Вельма вже, як приписаний артефакт...
29 Грудня 2017, 14:19
Але й в Вєрки колінця!!!...НЄМОГУ!!!
29 Грудня 2017, 14:30
коментатори - хворі люди. на превеликий жаль.
29 Грудня 2017, 14:30
коментатори - хворі люди. на превеликий жаль.
29 Грудня 2017, 14:33
а чого ти не прийшов і не запитав. може б і не сміялися...
29 Грудня 2017, 14:58
Я ДЕ НАШІ ШАНОВНІ ОПОЗИЦІОНЕРИ, ЯК ТО ПІНІС, КОСЦЬОВ'ЯТ, ЧИ ГРОМРАДІВЦІ, ЯКІ &quot;НЕ ВДОВОЛЕНІ РОБОТОЮ МІСЬКОГО ГОЛОВИ&quot; ? <br/><br/>ЧИ У НИХ НЕ МАЄ ЗАПИТАНЬ ЗА РІК РОБОТИ ? <br/><br/>ХОРОШИЙ БУВ МОМЕНТ ЗАДАТИ ПИТАННЯ, ЯКІ ТУРБУЮТЬ ЖИТЕЛІВ КОВЕЛЯ - ЇХ ОБРАНЦІВ, ТА ПОЧУТИ КОНКРЕТНУ ВІДПОВІДЬ.<br/><br/>МАБУТЬ, УСІ ЇХ ЗАКЛИКИ ЩОДО НЕГАТИВНОЇ РОБОТИ МЕРА - ПІАР ? <br/><br/>ВСЕ ДАВНО ВИРІШЕНО ПОЗА КАДРОМ У КАБІНЕТІ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ?
29 Грудня 2017, 18:21
Не знаю що влада робить, але на моє прохання поміняти лампочки на опорах освітлення на вулиці О.Вересая - міняють два місяці листопад і грудень і не можуть поміняти. Нехай Товстига і Стернічук почитають свою відповідь за №43 від 03.11.17
29 Грудня 2017, 19:05
А В ЯКОМУ РІДІ СИДІВ Харьковський
29 Грудня 2017, 19:29
П Е Р Е Л І К найменувань органів, установ виконання покарань, слідчих ізоляторів<br/> Державної кримінально-виконавчої служби України<br/>тут: https://minjust.gov.ua/n/22507
29 Грудня 2017, 20:34
Для функціонерів по бурштину багатий вибір
29 Грудня 2017, 20:36
А ЧОМУ В НОВИХ СМІТНИКАХ ЗА 1000 АМЕРИКАНСЬКИХ ГРИВЕНЬ ТАКИЙ ВУЗЬКИЙ ВХІД
29 Грудня 2017, 21:41
Кіндеряку на ......
29 Грудня 2017, 22:02
Щоб такі придури як ти з доми мішкі не приносил
29 Грудня 2017, 22:15
Кіндер-найкращий міський голова
29 Грудня 2017, 22:54
Цілком згоден
30 Грудня 2017, 00:28
Коли падло зложить ручки
30 Грудня 2017, 14:59
Дорогу зроблять, а коли вже ти Микольцю бомжарню свою прибереш біля хати ? Але ж немає коли, репортажі, інтерв'ю, прес-конференції....... Силюк і є силюк причому ще той, колгоспний !!!!
30 Грудня 2017, 22:56
Незабаром Господь обєднає всіх бютівців з Валькою Дубій
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024