Ковельських дітей запрошують на відпочинок до Німеччини, але є проблеми із паспортами

09 Січня 2018, 10:50
3232

На минулому тижні у Ковелі побувала делегація з німецького міста-побратима Вальсроде. Німці традиційно приїхали у різдвяні дні, привезли подарунки для наших дітей, які відпочивали у Німеччині, для дітей-сиріт. Влада організувала гостям урочисту зустріч у Палаці учнівської молоді. Також їх вітав фольклорний гурт «Намисто».

Про це повідомила на апаратній нараді начальник відділу внутрішньої політики, організаційної роботи та зв’язків з громадськістю виконкому Руслана Семерей. За її словами, партнери-благодійники обіцяють, що 40-50 дітей з Ковеля цього літа відпочиватимуть у Німеччині.

Міський голова Олег Кіндер, який брав участь у перемовинах з німцями, відразу ж дав доручення своїм підлеглим, посилаючись на прохання делегації з Вальсроде.

«Що просили німці… Щоб після формування списку допомогти в оформленні біометричних паспортів дітям. Ну я думаю, що ми пообіцяли допомогти, що не так то все просто. Оскільки оказується, що від нашої міграційної служби там практично нічого не залежить. Це від Києва залежить. Але давайте вже робити. Щоб списки до кінця березня практично були. А якщо мова йде про червень, то у нас залишається два місяці», – зауважив Олег Олексійович.

У чому конкретно полягає «не так то все просто» і що саме залежить від Києва – мер не уточнив. Руслана Семерей також інформувала, що німці хочуть забрати групу дітей з Ковеля у кінці травня.

«У нас обмежений час. А я ще раз повторююсь: я думаю, що не так все просто буде. Але будемо старатися допомогти. Із-за чого починайте вже процедуру з міграційною службою», – наголосив Олег Кіндер.

Цього року також виповнюється 10 років, як між містами Ковелем та німецьким Барзінгхаузеном було підписало договір про партнерство. 9-12 травня там плануються урочистості з цієї нагоди і німці вже запросили до себе з Ковеля дитячу футбольну команду, танцювальний колектив, гурт «Барви» та офіційну делегацію.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024