Люблинець: селищна влада прислухалася до думки своїх виборців

11 Січня 2018, 13:56
На фото: Наталія Сіховська 4539
На фото: Наталія Сіховська

Місяць тому в Люблинецькому Будинку культури селищний голова Наталія Сіховська звітувала про роботу за 2017 р. та презентувала проект бюджету на 2018 рік.

На звіті побував Сергій Семерей, який у листі до нашої редакції поділився своїми думки з приводу побаченого і почутого.

«Голова ОТГ Наталія Сіховська досить розлого доповіла про розподіл державних субвенцій, які є головною складовою бюджету ОТГ, а значить і  джерелом фінансування видатків, – пише він. – В 2017 році в Люблинецькій ОТГ понад 70% бюджету використано на оплату праці педагогічних працівників, апарату управління ОТГ, працівників дитячих садочків тощо.

Такий розподіл бюджету ОТГ унеможливлює реформування, адже субвенції мали би використовуватися для розбудови інфраструктури, формування ефективного місцевого самоврядування, створення комфортних умов для проживання громадян, надання їм високоякісних та доступних публічних послуг.

В цілому звіт про роботу в 2017 році звівся до детального переліку того, скільки коштів з бюджету громади було витрачено на ремонти будівель чи зарплату тієї чи іншої категорії працівників.

Очевидно, що результатом реформи має стати в першу чергу підвищення зацікавленості органів місцевого самоврядування у збільшенні надходжень до місцевих бюджетів, пошуку резервів їх наповнення, покращення ефективності збору податків. Дуже важливо реалізовувати соціальні та інфраструктурні проекти, створювати умови для розвитку підприємництва, залучення інвестиційного капіталу.

Набагато цікавіше стало після презентації бюджету громади на 2018 рік. Адже більшість мешканців прийшла на захід саме для внесення пропозицій до планів наступного року. Пропозиції звучали різні, але приємно відзначити високий рівень свідомості громади: ніхто не перетягував на себе «ковдру», вимагаючи внести в план робіт кошти на безпосередньо його заклад, установу чи вулицю. Всі пропозиції стосувалися суспільнозначущих питань: ремонти доріг, які перебувають в жахливому стані, освітлення вулиць, зменшення комунальних платежів тощо.

 


 

Сказали своє слово і місцеві підприємці. Вони створюють найголовніше – робочі місця і завдяки цьому мешканці громади отримуватимуть зарплату, наповнюють бюджет громади своїми податками. Всім зрозуміло – легальному бізнесу в нас має бути комфортно. Саме через розуміння основних вимог громади і підприємців пані Наталія взяла на себе чимале зобов’язання щодо добудови дороги з твердим покриттям на головної вулиці селища – Соборній.

Взагалі по результатах звіту голови ОТГ відчувається, що її командою зроблений надзвичайно великий обсяг роботи. При тому, що становлення ОТГ відбувається в умовах загальної кризи державної влади, тотальної корупції і безвідповідальності чиновників усіх рівнів.

Сьогодні дуже важливим є прийняття закону, який дозволить громадам впливати на усі землі на їхній території, в тому числі – за межами населених пунктів. Вкрай потрібна схема просторового планування територій. Без неї нічого не вийде. Інвестор повинен знати, де можна будувати, де є ті чи інші комунікації. Наша громада має вигідне розташування – поруч місто Ковель, через наші землі проходить міжнародна автомагістраль. Впевнений, що у ОТГ є чудові перспективи.

З приємного: на сьогодні громада вже отримала офіційне повідомлення про внесення будівництва дороги до пріоритетних заходів на 2018 рік. Це добре, коли посадовці дослухаються до думки своїх виборців, ну а ми, в свою чергу, маємо всіляко допомагати у нашій спільній справі». 

Коментарі
11 Січня 2018, 16:35
А коли був звіт!Все зробила тишком нишком,щоб ніхто нічого незнаю.І цікаво скільки списала собі на карман напевне багато.А тільки прикривається як не школою то садочками.Нічого для Люблинця незробила тільки вміє багато говорити.
11 Січня 2018, 16:45
Колись я жив в Люблинці і цю суку Наталочку добре знаю разом з її боліками не чорта незробила для Люблинця,щоб процвітав.А Гарбарук молодець і жити хочеться в Голобах.Все робить для людей.І мої діти ходять до школи не здають гроши,як це роблять в Люблинці.Не встигла дитина прийти в перший клас як не на комп’ютерний клас то на фонд школи.А в Голобах ні в садочок ні в школу не збирають кошти,а за це думає влада.
11 Січня 2018, 16:51
І вже і падала,і в лікарні лежала і ще Наталка не кається.За свої поступки ще не так будеш відповідати разом з своєю бандою.Ідіть з Люблинця пока вас невиперли.
11 Січня 2018, 17:03
Та головиха - юристка за фахом. Знає, як грошенята приклеїть і довести, що їх ніколи не було...
11 Січня 2018, 17:07
Їх всіх треба вивести на чисту воду.А взагалі яке відношення має Поліщук і Шум до Люблинця гнати треба.В нас без їх є розумні вивчені односельчани,які дійсно душу вкладали.
11 Січня 2018, 17:13
В Люблинці треба міняти голову ОТГ і поставити розумну людину,а не та що говорить і нічого не робить.Якби для Люблинця люди обрали б Семерея,то був би порядок.
11 Січня 2018, 18:13
Скажи відверто - Ти придурок???
11 Січня 2018, 18:22
Нам би такі кошти в Люблинецьку громаду, які виділяються з "легкої руки" Гунчика на Голоби. В Голоби пройшли люди "тє что нада" і вони лижуть "сидіння" Козаку і Гунчику. І треба відкрити кримінальну справу про те ЯК і КОМУ виділяються кошти з Обласного бюджету, про розкриття системи "Свої-Чужі".
11 Січня 2018, 18:40
То хай наша Сіховська полиже Козаку і Гунчику і ми так будем жити добре як в Голобах
11 Січня 2018, 18:46
В нас в Люблинці точно чужі люди зібралися бізнес тут роблять.Наташка понабирала своїх кумів і однокласників і списують грошикі в свої кармани.Нічого скоро буде Люблинець їсти форель з Наташкіного ставка.
11 Січня 2018, 18:48
Сіховська не така баба щоб принижуватись до "плінтусного" рівня. Та й Козак і Гунчик не вічні. А громади вічні. А ще слід пам'ятати - Життя ой яке не передбачуване... все може "помінятись місцями"...
11 Січня 2018, 18:54
Я буду тільки радий, якщо в Люблинці з'явиться на прилавках своя форель. А казна поповниться новими податками від ставків де вирощується така цінна риба (а можливо і ікра). Панове займайтесь бізнесом, поповнюйте казну, а не чекайте "крихт" із барського столу (на прикладі Голоб). Адже так лехко сидіти на дивані, всіх паплюжити і жалітись на життя.
11 Січня 2018, 18:57
Ти взагалі з головою товаришуєш? Чи може ти інопланетянин? Взагалі не в курсі ситуації?
11 Січня 2018, 21:05
Інопланетяни ті хто за Сіховську голосував.
12 Січня 2018, 00:09
А яка в головихи секретарка розумна, так і хочеться обматюкати, слова не дає сказати.
12 Січня 2018, 00:39
Ти називаєш Інопланетянами переважну більшість жителів Люблинця і навколишніх сіл? Які ДВІЧІ виразили Сіховській довір'я? Ти що куриш? Лікуй чувак голову і не пиши херню.
12 Січня 2018, 00:43
Цю всю херню про Люблинець пише одна і та ж людина (тільки під різними "ніками") Обсирає Сіховську в особисту помсту і тим самим баламутить народ. Сказати хто?
12 Січня 2018, 01:49
Скажи хто !!!! Бо не тільки я один розчарувався в її
12 Січня 2018, 02:39
Розчароване все селище.... Люди у селищі не такі вже...щоб не оцінити як працює голова і ïï зами,просто як люди вибрали Вас,так і знімуть,бо на сьогодні як бачим народ може все...
12 Січня 2018, 08:48
Не галасуйте, вже власть їм більше не віддасть , цю посаду, куплять за 200гивень всіх , як в Голобах купляли , Колодяжні, Повурску, за гроші Івахіва
12 Січня 2018, 11:19
Я пережив всі влади які керували в Люблинці. Добре памятаю попередників які продавали і деребанили земельні ділянки. Саме тому ми висловили недовіру ім. Не легко новим людям, яких ми обрали, працювати на розграбованому поприщі, на голому місці створювати нову структуру яка зветься "громадою". На жаль ще не "викоренені" старі "козачкові" кадри, які є величезним тягарем і гальмом для успішного розвитку нашого об'єднання. Прикро говорити, але невіть серед депутатів є кадри які все своє життя прожили в Люблинці, увесь час займали в районі керівні посади, а для селища (а тепер громади) нічого корисного не зробили, більше того, тормозять роботі, в угоду свого вищого керівництва, яке дає ім команду "Фас!!!". Такі перевертні навіть власноі думки не мають, бо коли глянути на іх послужний список, то можна помітити що в яких тільки партіях вони не перебували... Це колишні " Реігонали", а тепер "Порошенківці". На жаль старі кадри перебувають і в самій селищній раді. Попри надію людей на повну зміну влади, ще залишились ті хто глибоко пустив своє колюче коріння і міцно тримається за посадовий стілець. Це великий наш мінус і тягар для Сіховськоі. Мудрі і розумні люди не будуть, звичайно, звертати увагу на поодинокі " гавкання" деяких неграмотних, необізнаних дописувачів. Це не компетентні необізнані "диванні" люди. Іх ніколи, ніхто і ніщо не буде влаштовувкти. Це люди які ні самі не приносять користі, ні іншим не дадуть працювати. На жаль мізерна кількість таких "тарганів" є - і всі вони тут.
12 Січня 2018, 19:20
Повністю Вас підтримую, пане Василь
12 Січня 2018, 22:46
Ця влада взагалі незацікавлена в розвитку селища.
12 Січня 2018, 22:50
Взагалі не підримую не Васю і не Надю.Життя покаже що доброго зробить Сіховська.Тільки знаю одне що за рік незробила нічого.
13 Січня 2018, 02:40
Шановний (а) &quot;Я&quot;, в чомусь з Вами згідний. Але щоб робити висновки, слід глибше проникнути в ту ситуацію яка склалася в районі, області, і в цілому в країні. Впевнений Ви зі мною погодитесь що важко протистояти тому Хаосу який панує на самому Верху і в цілому в Країні не кажучи вже про такі структури як наші райони. Тотальне &quot;кумовство&quot; та &quot;поручітєльство&quot; ціль яких одна - грабувати та збагатшуватись. Через таких трутнів ми скочуємось в бездонне провалля. Боротьба за &quot;корито&quot; іде жорстока і без правил. Великий ПЛЮС нашої нової влади те, що викоренено розкрадання і хабарництво. Будь-які питання вирішуються виключно в межах Закону. Якщо Закон не на боці тих, хто відвідує, з різних причин, селищну раду, такі громадяни будуть невдоволені. Одиниці виплескують свої невдоволення в вище наведених коментарях, чи просто розповсюджують нісенітниці, які самі ж їх і вигадують. Чого коштувало те щоб врятувати Люблинець від відходів з ковельського ветзаводу від розповсюдженню цієї Зарази. Наша &quot;Залізна Леді&quot;(а інакше не назвеш) вчинила воістину героїчний вчинок, екстренно зібравши депутатів (хоча це була неділя, вихідний день). Довелось піти в супереч великого ТИСКУ районної та обласної адміністрації. Питання стояло досить гостро: АБО врятувати Люблинець і нажити собі ворогів; АБО здати Люблинець і всіх його громадян зате бути в милості. Минулого літа було влаштоване грандіозне свято на стадіоні на яке (увага!) не було витрачено ні копійки з бюджету громади. Люди відпочивали на кошти спонсорів. Заходьте на сайт громади, відвідуйте різноманітні її зібрання. Глибше проникайтесь і цікавтесь тим чим живе громада. Скільки зроблено ремонтів, скільки налагоджено новиз звязків...Там ви побачите хто, як і за що голосує. Самі зможете задати будь-яке запитання. Будьте в курсі усього що відбувається. Не йдіть в числі тих хто бачить ситуацію лише поверхнево: от вкрутив новообраний Голова 10 лампочок на стовпи, люди побачили? Похвалили? Все - можна два строки деребанити, грабувати, &quot;косити бабло&quot; і нічого не робити. <br/> Бажаю Вам успіхів (і, звичайно, мудрості)
13 Січня 2018, 17:12
За попередньої влади(я проти Януковича)такого не було,що діється тепер.Хабарництво і розкрадання ще більшого набрало розмаху.Ніякі Закони не виконуються проти хабарництва,розкрадання.Жити стало набагато гірше.Про людей згадують тільки перед виборами .Вже Стьопа Івахів дає про себе знати(вікна,шкільні дошки і т. д.).Про людей ніхто не думає,думають як обдурити, як більше вкрасти,списати грошей і швидко встигнути це зробити.Керувати Люблинецькою ОТГ прийшли ті, хто навчився і вміє тільки добре трандіти(історики,юристи).Роботи--нуль.Головне грошики хапонути чималі та ще підробляти вміти.Колись працював один голова і більший толк був.Вміли по-людські розмовляти з людьми,йшли до людей,не боялися людей,знали людей.В селищі проводились цікаві заходи,зустрічі,змагання,концерти і т.д.,селище процвітало.БІльшість людей в Люблинці мають великий життєвий досвід,вам Василю і Надіє(очільники наші) ще далеко,далеко до цього.Сайти ваші з політикою не зроблять життя в Люблинці кращим ,заможнішім ,скільки б ми їх не читали.Але ми віримо і знаємо,що наші люди заслуговують на достойних,мудрих,СВОЇХ керівників.Нехай Господь допомагає нам в цьому.<br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/><br/>За попередньої влади в Україні(я проти ЯН
13 Січня 2018, 18:57
Це ж треба так - написати повну нісенітницю та в кінці ще й &quot;приклеїти&quot; Господнє ім&quot;я. Негайно йдіть в церкву до сповіді і більше так не робіть. Спершу 100 раз подумайте що пишете. Схоже що Ви не знаєте ні людей в нашому селищі (бо від їх &quot;більшості&quot; висловлюєте насправді СВОЮ думку) ні справжній стан речей. Таке враження що ви щось курите.
13 Січня 2018, 20:06
...а заходи, про які ви згадуєте, що начеб то колись проводились а тепер не проводяться... Схоже що ви їх просто не відвідуєте. Всі заходи які проводяться на території громади є плановими і обовязковими. Будинки культури зобовязані проводити (і проводять) культурно-масві заходи до визначних Державних свят і дат. Спортивні школи проводять футбольні, баскетбольні і т.д. змагання (до речі запрошую вас на баскетбольні змагання на першість Люблинця). Школи, садочки просто не можу уявити без різних цікавих заходів. Звіт нашої школи мистецтв це взагалі шедевр. Ви (як би відвідували б такі заходи) побачили б які шедеври творять наші юні художники і як віртуозно грають наші музиканти. А вам відомо що наша футбольна молода команда в минулому році привезла з Одеси найвищі нагороди. Одесити так і казали:&quot;Вот приехали с какого то неизвестного Люблинца, забрали все лучшие награды и уехали&quot;. Так що починайте трохи виходити зі свого помешкання і цікавитись тим що відбувається навколо. Бажаю Вам удачі і МУДРОСТІ.
13 Січня 2018, 20:24
Ви пишете що : &quot;Хабарництво і розкрадання ще більшого набрало розмаху...&quot; Це ви про що? Якщо в маштабах нашої держави - згідний. Якщо в маштабах області і навіть району - також погоджусь. За Люблинецькою новою владою, поки що цього помічено не було. Якщо Ви маєте якісь конкретні факти - назвіть них. АЛЕ тільки ФАКТИ і тільки КОНКРЕТНІ. З датою прізвищами і т.д. Даю слово що сам особисто займусь цією справою. Але впевнений Ви таких фактів не наведете.
13 Січня 2018, 22:54
Прочитавши ваше оправдовування,то дійсно можна зробити висновок,що оправдовується той хто не хіра не робить.Не старайтеся, Я як підприємець сам зробив дорогу за свої кошти і ніхто мені в цьому не поміг,коли це повинна робити ОТГ.Але вміє тільки Сіховська виганяти з кабінета.Поваги до людей взагалі немає.
13 Січня 2018, 23:24
Повний триндєц... Який же Ви підприємець коли не знаєте елементарного, хто повинен ремонтувати дороги. Візьмем, допустим, дорогу вул.Ковельська - Довгоноси. За її ремонт відповідає &quot;Волиньавтодор&quot;. І Ви і Я щодня платимо цій фірмі за її послуги. Тому що в кожному літрі пального, яким ми користуємось уже закладена ціна на ці послуги.<br/> Цікаво чому нікого Сіховська не виганяє з кабінету, тільки Вас. Я там буваю по кілька разів на тиждень і все нормально. У мене також свій бізнес. Чи всеж, мягко кажучи, &quot;прибрехали&quot;?
13 Січня 2018, 23:55
Вмієш ти Наташка оправдовуватися,твоя мова перевищує розум.
14 Січня 2018, 00:03
А в селищі за дороги і провулків хто відповідає теж «Волиньавтодор» чи наша Сіховська.Тільки вміє прикриватися кимось.І як я підприємець знаю які вулиці відносяться до «Волиньавтодор»і не робіть з мене дурака.
14 Січня 2018, 16:03
Ха-ха-ха (помру від сміху) шановний &quot;123&quot; чи &quot;Житель&quot; чи які ви там ставите все нові та нові &quot;ніки&quot;- я ще не поміняв свою &quot;орієнтацію&quot;. І я Василь (навіть не Василина). На рахунок проулків - дійсно вони наші. Ви можете уявити щоб в болоті, в яке перетворилась наша держава, раптом був острівець з автобанами? Ні звичайно. Проїдьтеся по населеним пунктам, та що там, навіть по Ковелі (ну хоча б Машзаводу) і ви побачите аналогічну ситуацію. Але все ж, на мою думку, такий &quot;Острівець&quot; можливий. Ми всі повинні йти в одному напрямку, підтримувати один одного а не ставити палки в колеса. Таким як &quot;123&quot; ніяка влада не буде до вподоби, поганому тацюристу завжди щось заважає. Потрібно створювати якомога більше різноманітних бізнес-структур: торгуйте, шийте, печіть, ремонтуйте взуття, надавайте сантехнічні та інші послуги, займайтесь столярством, ремонтними роботами (в тому числі і дорогами), тощо, але виходьте з &quot;тіні&quot;, збагатшуйте бюджет вашої ж громади і гарантую, що серед безкрайнього українського болота розцвіте наш рідний Люблинецький Лас_Вегас
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром