У Ковелі завершили роботи з ліквідації наслідків діяльності ветсанзаводу

11 Січня 2018, 15:45
2590

Виконали заплановані заходи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з діяльністю ковельського ветсанзаводу.

Про це повідомили сьогодні, 11 січня, на засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради. Про виконані роботи звітував керівник робіт з ліквідації наслідків діяльності Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», Андрій Товстига

Він нагадав, що уряд виділив 17 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру місцевого рівня. Крім того, 1,3 мільйона гривень отримали з обласного резервного фонду. Майже 2,2 мільйони скеровано з міської казни. 

 



 

Роботи проводили в два етапи. Перший – ізоляція відходів. Регіональна комісія прийняла рішення помістити їх у бетонні резервуари, що є поряд. Ці ємності належали колишньому крохмальному заводу. Підготовка семи резервуарів обійшлася в 1,5 мільйона гривень. Кошти використали на очищення, гідроізоляцію стінок, монтажні роботи з перекриття .

Зроблено також капітальний ремонт під’їзної дороги (1,5 мільйона). Перевезено відходи тваринного походження у ємності. Тут є економія – з запланованих 815 тисяч гривень, використали на 66 тисяч менше. Це пов’язано з тим, що ДП «Укрветсанзавод» не було визначено точну кількість сировини, що зберігалась на підприємстві. У результаті Держпродспожслужба надала орієнтовну цифру. Загалом у ємності перемістили 2536 тонн решток. 

 

Ремонт під’їзної дороги і резервуари
Ремонт під’їзної дороги і резервуари

 

Другий напрямок ліквідації наслідків надзвичайної ситуації – забезпечення питною водою населення, яке проживає в санітарно-захисній зоні Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод». 

Внаслідок недотримання вимог технологічного процесу та строків перероблення відходів сталось забруднення підземних вод нітритами та амонієм (аміак). З перших днів надзвичайної ситуації і до сьогодні питну воду сюди привозять. Тому 14 із 17 мільйонів — це кошти на влаштування мереж централізованого водопостачання. Роботи, як і планували, виконали на дев’яти вулицях. 

Загалом на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації використано понад 20 мільйонів 340 тисяч гривень. Кошти резервного фонду державного бюджету освоєні на 99,11 %.

У 2018 році будівництво мереж триватиме. Зокрема, у головному кошторисі Ковеля передбачено 8 мільйонів 700 тисяч на завершення робіт з облаштування магістрального водогону. Ще 1,5 мільйона – на вуличні мережі.

 

Прокладання водопровідної мережі на «другому Ковелі»
Прокладання водопровідної мережі на «другому Ковелі»

 

Коментарі
11 Січня 2018, 20:10
ех, шкода, що мало грошей виділили!!!!! Щеб роки 3 можна було б ліквідувати наслідки.
12 Січня 2018, 20:32
а хто відповість за те що допустили цю катастрофу???? ніхто? от циркаці!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024