На Ковельщині планують збудувати сміттєпереробний завод

16 Січня 2018, 15:55
6874

Сьогодні, 16 січня 2018 року, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик провів робочу зустріч із потенційними партнерами для будівництво сміттєпереробного заводу.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

Майбутня робота відбуватиметься за умови державно-приватного партнерства, де у рамках програми утилізації відходів залучатимуть державні структури, тобто міністерства і відомства, які безпосередньо курують питання.

«Сьогодні ми переговорили про початок роботи у частині створення робочої карти. Потрібно тиждень, максимум десять днів, для того, аби говорити уже про конкретні дії», – розповів Володимир Гунчик .

Наступного тижня, не пізніше четверга, розглядатимуть готову робочу карту запланованого, аби вже до кінця другого кварталу 2018 року провести цілковитий аудит області. При цьому, перевірку здійснюватимуть не на основі документів, які надають органи місцевого самоврядування, – фахівці працюватимуть з конкретної робочої групи.

У пріоритеті, безумовно, утилізація та переробка сміття. Однак, планують також отримуватимуть чималі об’єми енергії, для роботи з якою залучатимуть і бізнес.

Відтак, про початок будівництва сміттєпереробного заводу говоритимуть тоді, коли матимуть оцінку економічної ситуації в області, зосередять фінансовий потенціал та передбачать обсяг майбутніх замовлень.

«Завдання: у першому півріччі 2018-го року розпочати реалізацію проекту, затвердивши бізнес-план. Це й було метою нинішньої зустрічі», – прокоментував голова облдержадміністрації.

Що ж до локації підприємства, то під час обговорення майбутні партнери запропонували не прив’язуватися до одного місця, а розпочати утилізацію сміття в окремих пунктах збору. Адже практика розділення заводу та сортувальних ліній уже існує. Фахівці, які працюватимуть над реалізацію проекту, нещодавно відвідали Литву, де бачити реальну роботу підприємства, яке й стане основою для зведення аналога на Волині.

Позатим, Володимир Гунчик повідомив, що із місцем розташування заводу ще не визначилися, однак попередньо розглядали місто Ковель та прилеглі до нього території. Наразі ж питання опрацьовують.

Наступну зустріч із партнерами керівник найвищої виконавчої гілки влади в області запланував уже наступного тижня. Тоді, вже із сформованим робочим планом, розпочнуть більш конкретну роботу.

 


 

Коментарі
16 Січня 2018, 18:58
АСВАЛЬТ ПАЛАТАЙТЕ ПРИДУРКИ АТО ВЖЕ СОФІКИ ДРУГИМ КОВЕЛЕМ КАТАЮТЬСЯ СКОРО І ТАМ ДОРОГИ НЕ БУДЕ Є<br/><br/>ЛІНЬОВКУ В КОВЕЛІ ПОРОБІТЬ ПРИДУРМАНИ
16 Січня 2018, 20:14
вже одну сортувальну лінію зробили. Бабло віфдмили і тепер стоїть нікому не потрібна. так і з заводом буде. Краще поділіть гроші між собою зразу і не компасуйте людям мозги.
16 Січня 2018, 20:50
Хай у Луцьку будує той Гунчик. Щось зачастив він в Ковель наче медом намазано тут йому. То до Самчука їздить на оглядини то його кишеньковий Кошарук тут щось носиться. Ковель якийсь клондайк. То на костомельному мили то вже хочуть на сміттєпереробному. Чи то в нас таке місцеве керівництво що можливо любі чутки втілювати у життя?
16 Січня 2018, 22:12
Тож Гунчик з Кошаруком допомогли ковельчанам по ветсанзаводу. Ще й чисту водичку на ІІ Ковель запустили. Може ше щось поможуть. Хай працюють поки при посадах
16 Січня 2018, 22:54
Роблять погано , не роблять погана , коли вже догодиш всім .!!! Але догоджати нікому не треба треба робити те що запланували для покращення соціального-економічного життя!!!
16 Січня 2018, 22:59
Переробний завод сміття дуже корисна штука у місті.Вже від котелень на дровах немає чим дихати
16 Січня 2018, 23:48
Гарний задум. Але буде закладена така астрономічна сума для реалізаціі цього проекту, щоб і завод побудувати в стилі &quot;тяп-ляп&quot; в 90% &quot;бобла&quot; відмити. Причому в уьому контексті 2-й пункт самий важливий, а саме ВІДМИТИ. Тому про рентабельність заводу (будь-якого заводу) при нинішній неукраінській владі годі й говорити.
17 Січня 2018, 10:42
СМІТТЄПЕРЕРОБНИЙ ЗАВОД БУДЕ ПОБУДОВАНО НА МІСЦІ ВЕТСАНЗАВОДУ. <br/>ЙОГО Ж ВИКЛЮЧИЛИ ІЗ СПИСКУ ЗАБОРОНИ ПРИВАТИЗАЦІЇ. <br/>ОТ І ВЛАСНИК ПОБУДУЄ ЩО ЗАБАЖАЄ, А ІІ КОВЕЛЬ ПИЙТЕ ЧИСТУ ВОДУ, ДИХАЙТЕ ВІДХОДАМИ, І ЛОВІТЬ ПАЦЮКІВ, МИШЕЙ.
17 Січня 2018, 12:28
якщо з залученням іноземного інвестора,то я пропоную будувати в Білині.Нехай сільська рада заробить грошей і побудує садочок і клуб.<br/>А всім противникам будівництва сміттєпереробних заводів слід врахувати,якщо будівництво здійснене з дотриманням всіх будівельних норм,встановленням екофільтрів принесе додаткові робочі місця та користь для навколишнього середовища,бо непотріб не буде валятися де попало.
17 Січня 2018, 13:48
100%
17 Січня 2018, 14:01
200%
17 Січня 2018, 14:22
при цій владі ніхто нічьго незбудуе це буде чисто дірібан грошей вони за пять років нікого не наказали за то людей зробили злидарями і наших хлопців скільки поховали ганьба такій владі
18 Січня 2018, 17:27
ВЕТСАНЗАВОД теж будували з дотриманням усіх норм, і відповідальність передбачена законом, але вийшло як завжди у нас - рештки по всій території та за її межами, і відповідальності ніхто не поніс, збитків не відшкодовано.
18 Січня 2018, 21:05
Оце хороша новина, а всі ретрогради, совкі, псевдопатріоти, любителі жити в смітті і інше бидло яке проти хорошої екологіі і новітніх технологій валіть в африку
20 Січня 2018, 00:35
Весь мусор з Волині і Львівщини буде ковельська поминання яма
28 Лютого 2018, 07:33
В НАС І ТАК МУСОРОВ ХВАТАЄ
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024