Ковельський календар: 17 січня

17 Січня 2018, 07:00
3001

День дітей-винахідників.

За церковним календарем: Собор 70-ти апостолів: Якова, брата Господнього, Марка і Луки, євангелістів, Клеопи, Симеона, Варнави, Іосії, званого Юстом, Фадея, Ананія, Стефана, Филипа, Прохора, Никанора, Тимона, Пармена, Тимофія, Тита, Филимона, Онисима, Єпафраса, Архипа, Сили, Силуана, Крискента, Криспа, Єпечета…

Іменини святкують Олександра, Аристарх, Архип, Опанас, Денис, Юхим, Зінаїда, Йосип, Карпо, Климент, Марк, Никанор, Микола, Павло, Прохор, Степан, Тимофій, Тадей, Яків.

День народження відзначають голова Велицької об’єднаної територіальної громади Віктор Ковальчук (ВО «Свобода»), колишній депутат міської ради (ВО «Батьківщина») Микола Гнатюк.

Наше видання Район.Ковель вітає їх та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

Минає рік, як перестало битися серце одного із корифеїв старійшин журналістського цеху Ковельщини і Волині, члена Національної спілки журналістів України Гната Петровича Ольховича, який у 1959-1965 роках був редактором ковельських газет «Прапор Леніна» і «Комуністичним шляхом», а з 1965 року майже до останніх днів життя працював у штаті рідної газети «Вісті Ковельщини». Вічна йому пам’ять!

Сьогодні міська команда візьме участь в обласних предметних олімпіадах в місті Луцьку в педагогічному коледжі.

10:00 – міський конкурс української пісні «Срібні дзвіночки» у Палаці учнівської молоді імені Івана Франка.

10:0011:00 – прийом громадян в селі Дубове (приміщення сільської ради) проводить голова райдержадміністрації Віктор Козак, начальник міськрайонного управління Держгеокадастру у Волинській області, начальник управління соціального захисту населення РДА, начальник об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

15:00 – засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та благоустрою міста, комунального майна, промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, торговельного та побутового обслуговування населення.

16:30 – різдвяне дійство «З Різдвом Христовим» в Будинку культури села Зелена.

До Ковельського міськрайонного суду на 16:00 викликається обвинувачений Троцюк Валерій Іванович, колишній начальник Ковельської пожежної частини СДПО № 2, звинувачують в службовому підробленні. Головуючий суддя – Сергій Панасюк.

У цей день колись:

17.01.1954 – чекісти та військові під час спецоперації ліквідували боївку УПА, яка переховувалася в 24-х кілометрах від Ковеля – у господарствах мешканців села Буцинь Лабнюка та Козицького. Під час бою загинули керівник Ковельського окружного проводу ОУН Василь Сементух («Ярий»), його охоронці – Олексій Карпук («Кравченко») та Степан Бабалицький («Ярема»), друкарка Віра Корольчук («Христя»). Навела на цю крайню хату біля машинно-тракторної станції зв’язкова повстанців «Марія», яку катували чекісти, і вона повідомила, що хата, де знаходиться Сементух, на краю села, а точно не сказала, бо не знала. Серед захоплених чекістами та військовими трофеїв: три автомати, одна рушниця, чотири пістолети та цінні оунівські документи. За даними багатьох дослідників, це була остання боївка УПА на Волині.

17.01.1992 – відбулося освячення нової школи в селі Поповичі, яка у жовтні 1991 року була здана в експлуатацію та реорганізована з неповної середньої в середню. Будівля двохповерхова, зі спортивним залом, їдальнею, просторими кабінетами для навчання понад двохсот дітей.

Коментарі
17 Січня 2018, 10:56
15.01.2018 РОКУ У АПЕЛЯЦІЙНОМУ СУДІ ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ <br/>ВІДБУЛОСЬ СУДОВЕ ЗАСІДАННЯ ЗА АПЕЛЯЦІЙНОЮ СКАРГОЮ ПРОКУРОРА НА ВИРОК Ковельського м/р/суду про обвинувачення Артюшенко О.В. за ч.1 ст.263 КК ,<br/>ЯКИЙ, ЯК ПОВІДОМЛЯЛОСЬ РАНІШЕ Є син секретаря Громадської ради при Ковельській міській раді та члена Громадської ради при УМВС України у Волинській області Галини Артюшенко, та намагався продати вогнепальну зброю та гранати, а під час обшуку за місцем проживання зловмисника, співробітники спецслужби вилучили тротилову шашку вагою двісті грамів та пістолет марки «Браунінг».<br/><br/>(http://kowel.rayon.in.ua/news/24443-sbu-sered-kovelia-zatrimala-torgovtsia-zbroeiu) <br/>(https://court.gov.ua/fair/sud0390)
17 Січня 2018, 12:31
То йому підкинули...
17 Січня 2018, 12:34
не пий оковиту і не будеш плутати дні календаря
17 Січня 2018, 14:58
Дякую за можливість читати та знати історичні події ковельщини!
17 Січня 2018, 19:37
Дякуємо і Вам, що цікавитеся історією нашого краю!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024