Ковельський календар: 19 січня

19 Січня 2018, 07:00
3078

Хрещення Господнє.

За церковним календарем: СВЯТЕ БОГОЯВЛЕННЯ. ХРЕЩЕННЯ ГОСПОДА БОГА І СПАСА НАШОГО ІСУСА ХРИСТА.

Іменини Андрія, Лаврентія, Лідії та Марії.

День народження відзначають депутат Тойкутської сільської ради Іван Бойчук (самовисування); член громадської ради при Ковельській міській раді, заступник голови ГО «Підприємці та працівники приватного сектора міста Ковель», підприємець Людмила Васковець; директор Ковельської дитячої художньої школи Олена Цьомик.

Наше видання Район.Ковель вітає їх та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

У Ковелі о 09:00 відбудеться засідання постійної комісії міської ради з питань регулювання земельних відносин, містобудування.

10:00 – 13:00 – у приміщенні міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області (м. Ковель, вул. Кармелюка, 4) буде здійснювати особистий виїзний прийом громадян заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби Харченко Сергій Вікторович.

13:00 – Українською православною церквою Київського патріархату на міському водосховищі (район веслувальної бази «Ніка-Сільмаш») проводитиметься загальноміський водосвятний молебень.

14:00 – дитячий конкурс колядок і щедрівок «Україна колядує» у школі села Тойкут.

17:30 – різдвяні привітання в Будинку культури села Любитів.

19:00 – виступ Національного хору імені Г. Верьовки у Палаці культури імені Шевченка із програмою «Різдво іде по світу».

19:30 – чемпіонат міста з міні-футболу серед установ, підприємств, організацій та спортивних клубів у комплексній ДЮСШ імені Євгена Кондратовича.

Сьогодні останній день подачі зауважень і пропозицій до виконкому міської ради (тел. 6-17-45) щодо оголошених ТОВ «Волинь-Кальвіс» (м. Ковель, вул. Грушевського, 110-А) намірів отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел підприємства із закінченням терміну дії дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами № 0710400000-18 та із проведеною реконструкцією.

Також сьогодні останній день подачі зауважень і пропозицій до районної державної адміністрації (тел. 7-17-44) щодо оголошених ТОВ «Ковель-вапно» (селище Люблинець, вул. Заводська, 1) намірів отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин від стаціонарних джерел підприємства у зв’язку із закінченням терміну дії.

У цей день колись:

19.01.1944 – у ніч на 19 січня прогриміли потужні вибухи на залізничній колії біля села Луківка, що в 25-ти кілометрах від Ковеля. На мінах, які заклали під рейки радянські партизани, підірвалися два бронепоїзди. Вранці село оточили німецькі солдати, наказали жителям взяти лопати і під конвоєм повели до залізниці розчищати сніг. Кілька селян підірвалося. Коли територія була очищена і перевірена, всіх відпустили додому. Втім, німці знову оточили село. В тих, хто намагався вислизнути з оточення, стріляли без попередження. Окупанти запалили смолоскипи, підходили до осель, господарів з дітьми виганяли на сніг, а будівлі підпалювали. На околиці стояло обійстя солтиса, яке палити не стали. Далі була хата поліцая. Біля них врятувалось ще п’ять осель. Німці залишили палаючу Луківку, а селян погнали до Ковеля в табір. Багатьох відправили до Німеччини, декому вдалося якось утекти, декого відпустили.

Цієї ж ночі група розвідників під командуванням лейтенанта Алімбаєва 1-ї стрілецької дивізії Червоної армії здійснила рейд в німецький тил і на залізниці Ковель – Брест взяла «язика», який показав розташування резервів, вогневих позицій артилерії, мінометів і запасних рубежів.

Коментарі
19 Січня 2018, 19:55
Чому на вул Левицького нема світла?коли воно буде?
19 Січня 2018, 19:55
Чому на вул .Левицького пропало світло і коли воно буде?
19 Січня 2018, 20:11
Ти ж читала що 19 січня відбулися потужні вибухи. Які можуть бути питання?
19 Січня 2018, 20:46
зателефонуйте у "Волиньобленерго"
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39