У Ковелі для учасників АТО та їх родин відбулась різдвяна зустріч «У дружньому колі»

19 Січня 2018, 14:55
2901

Нещодавно у Благовіщенському соборі зібрались ковельчани, яких торкнулося лихо війни на Сході нашої країни.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Для них громадська організація «Військові капелани Волині» (ковельський осередок), духовенство собору, працівники міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, волонтери ГО «Зігрій душу» та «Велика ідея» створили справжню різдвяну атмосферу. У дружньому колі співали колядки, які у храмі лунали особливо зворушливо, у молитві просили Бога про мир для України та щасливе повернення усіх наших захисників додому. 

 



 

Після богослужіння капелан Матвій Олійник висловив вдячність та склав низький уклін сім'ям за те, що вони виконали та продовжують виконувати свій мужній обов'язок – обороняти рідну землю, єдину нашу матір-Україну. Ми не маємо права її зрадити, а повинні любити, як це роблять кращі сини, які готові і сьогодні покласти своє життя на захист Батьківщини. 

Для всіх присутніх, що завітали до храму у цей величний різдвяний час, неймовірно звучали колядки, що мають свою історію. Переливалися багатоголоссям та стрімко здіймалися до небес. «Підем пане брате!», «Сумний був той святий вечір», «У різдвяну нічку» – піснеспіви, що не раз заставляли задумуватись над важливими речами у нашому житті. 

Здивував всіх своїм милозвучним співом хор Благовіщенського собору. 

До присутніх звернулись волонтери Анна Лисакова та Людмила Зубарєва, котрі висловили свою готовність допомагати родинам учасників АТО та запевнили, що доки буде потреба, вони їх підтримуватимуть. Дівчата мають неабиякий досвід роботи з людьми, які постраждали внаслідок воєнних дій на сході. Немало було зроблено їхніми руками, чимало людських душ лікували їх добрі серця. 

Волонтери запросили учасників зустрічі заповнити анкетні бланки задля подальшого виявлення проблемних питань та висловити свої думки щодо необхідності створення в Ковелі осередку психосоціальної допомоги з подолання наслідків війни у постраждалих.

Для дітей військові капелани та духовенство Благовіщенського собору організували солодкий стіл. Дорослі теж мали можливість пригоститися традиційним американським різдвяним пирогом, який власноруч випікала гостя різдвяної зустрічі, волонтер Корпусу Миру США в Україні Кесіді Кремтон.

Інна Третяк, директор міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді подякувала всім за активну позицію та взаємопідтримку. Організатори сподіваються, що зустріч «У дружньому колі» стане хорошим початком для подальших хороших справ і благодійних проектів.

 

2

2

 

Коментарі
19 Січня 2018, 22:25
Люди де в вас береться стільки злоби аа ??<br/><br/>Нам всім треба спробувати любити один одгого, як повчає церква.<br/>Де ж хіба війни не буде, як люди ненавидять одне одного !<br/>Аж страшно стає, а що далі буде ?<br/>Вбивати одне одного чи як ??
19 Січня 2018, 22:59
Іди придур водички свяченої попий може попустить!
19 Січня 2018, 23:19
Не звертайте уваги на хворого на голову козломордого / він же гіві, моторола.і інша срань/
20 Січня 2018, 16:44
Є радість - то радуйтеся. Є біда - сумуйте. Підтримуйте одні інших. Перші - других.)))
21 Січня 2018, 21:04
Дві заробітчанки знову влаштовують шоу ! Хоч би тими грошима івахівськими поділились...
26 Січня 2018, 22:02
Очередь в аду. К Черту подходит мужик.<br/>- Ну, хвастайтесь, за что вас сюда? - спрашивает черт.<br/>- Понятия не имею. Я практически безгрешен!<br/>- Пили?<br/>- По праздникам<br/>- Воровали?<br/>- Нет, как можно?<br/>- Может того... прелюбодействовали? признавайтесь, не стесняйтесь!<br/>- Да я вообще человек верующий, все заповеди чтил, не понимаю, за что меня.<br/>Черт разводит руками. Мужик вдруг презрительно кривится.<br/>- А у вас, кстати, котлы неправильно стоят. И температура ниже допустимого. Я знаю, я читал. И что с вашим правым рогом, почему он затуплен? безобразие. Все не как у людей.<br/>У черта от радости аж хвост задергался.<br/>-Кажется, понимаю. Вы интернет-тролль, да? гадости по форумам писали, без спроса всех жить учили, было?<br/>- Так все люди тупые, я им глаза открывал.<br/>- Понятно. Вы по адресу. Для вас самое страшное место в аду уготовано. Будете сидеть все время в интернете. Но в одиночестве. Сами себя будете комментить и жизни учить. Сочувствую. Следующий.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024