Зарплата міського голови Ковеля одна із найбільших серед колег - очільників інших міст, - рух «Чесно»

26 Січня 2018, 16:55
7353

Громадський рух ЧЕСНО порівняв зарплати очільників міст та селищ Волині, аби зрозуміти, чи набагато більше вони отримують у порівнянні з волинянами.

Для цього дослідили декларації 2016 року очільників 17-ти райцентрів Волині, – інформує «Чесно».

Мер Києва Леонід Черновецький свого часу для піару визначив собі зарплату в розмірі 1 гривні. І саме за його влади в столиці можна було спостерігати одні з наймасштабніших дерибанів землі. Якщо Україні потрібні мери, які ведуть боротьбу з корупцією й розвивають міста, то вони й чиновники апарату повинні мати вищі доходи, ніж зарплата прибиральниці. Ті, хто вже змінив популістський підхід, твердять: мерія отримала якісно новий кадровий склад, – говорить головна редакторка сайту Громадського руху ЧЕСНО Ірина Федорів, яка проаналізувала зарплати мерів усіх обласних центрів України.

 

Згідно декларації 2016 року, ковельський міський голова Олег Кіндер заробив 168 538 гривень і займає 3 місце серед найбагатших мерів Волині, після Нововолинська і Володимир-Волинського.

 


 

Найменше заробляв у 2016-му мер міста Рожище. Якщо середня зарплата становила 4047 гривень, то його дохід за місяць був лише в 1,6 рази більший.

Серед голів із найнижчими доходами й Іваничівський селищний голова Федір Войтюк: «Чомусь на рівні держави створюються органи, яким доручають боротися з корупцією, контролювати все на світі. Кажуть, що їм треба дати високу зарплату і тоді вони не будуть брати хабарів. Комусь 30 тисяч, кому 100 тисяч. Я не з заздрості це говорю, а як проста людина. І хочеться, щоб і на нашому рівні, не тільки Іваничівського селищного голови, а й в рядових працівників громади була також достойна зарплата. Щоб їм також вистачало на хліб, до хліба, вдягнутися і навіть відпочити, бо ми також люди, а не машини».

«У мене є працівники, які донедавна мали 1700 гривень – посадові оклади. Сьогодні маємо мінімальну 3700. Якщо я їжджу в Польщу до партнерів, і там війт отримує 9 тисяч злотих (63 тисячі гривень). То я б навіть не хотів тих 60-ти. Це було б нагло і багато по відношенню до інших наших громадян. А якби голова отримував чистими тисяч 15-18 хоча б, то, я думаю, в нього були б мешти нормальні, і штани б міг собі купити. І краватку якусь часом треба вцепити. Ну і скажемо, взяти участь в якомусь заході і покласти благодійну копійку. То, якби б з такою зарплатою в сільській місцевості, де ще є курка, свиня, який город, що можна обробити, то можна було би жити. Особисто для мене 15-18 тисяч гривнях, не доларах, гривнях зарплати - і я би був щасливий. І мені б хватило, і внукам щось дати», – додає Войтюк.

Більшість голів волинських міст та селищ, мають удвічі більші доходи від звичайних мешканців області. Утричі перевищує середню зарплату дохід голів лише чотирьох міст

Найбільше серед числа голів громад заробляє Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков. Його зарплата більша від середньої по області у майже чотири рази.

На запитання представника Громадського руху ЧЕСНО, чи вдосталь службовцю його зарплати, він відповів:

«Моя зарплата буде мене влаштовувати тоді, коли вона буде відповідати моїй зарплаті хоча б 2012 року в доларовому еквіваленті. Або як у депутатів Верховної Ради, які ні за що не відповідають», – коротко резюмував Сапожніков.

Нагадаємо, щоп’ять років Україна шукає на виборах близько 160 тисяч волонтерів, які мають стати депутатами і безкоштовно працювати на громади. За кордоном за роботу депутатів передбачена або заробітна платня, або компенсація.

Коментарі
26 Січня 2018, 19:48
А левака що в кармані має чому не порахували
26 Січня 2018, 20:04
йому там та зарплата ні в хвіст, не в гриву. Та карточка зарплатна мабуть з гаманця і не висовується.
26 Січня 2018, 20:24
Завидуйте молча
28 Січня 2018, 06:24
У мера особиста карточка від Івахова West Oil Group (WOG)
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром