Ковельський календар, 2 лютого: День бабака та створення гуртків гміни Старі Кошари

02 Лютого 2018, 07:00
3299

Всесвітній день водно-болотних угідь. День бабака.

За церковним календарем: Преподобного Євфимія Великого (473). Преподобних Євфимія, схимника (XIV), і Лаврентія, затворника (XIII-XIV), печерських, у Дальніх печерах. Преподобного Євфимія Сянжемського, Вологодського (бл. 1465). Мучеників Інни, Пінни і Римми (І-ІІ)… Посту немає.

Іменини у Юхима, Захара, Інни, Лева, Павла, Рімми, Семена.

Сьогодні день народження відзначають начальник управління соціального захисту населення виконкому міської ради, депутат Дубівської сільської ради («УКРОП») Софія Сагаль; депутат міської ради шостого скликання («Сильна Україна»), лікар Володимир Велимчаниця; депутат Поворської сільської ради (самовисування) Лілія Березінська; інженер проектно-виробничого архітектурно-планувального бюро Петро Пекарчук; настоятель парафії Рівноапостольного Великого князя Володимира у Ковелі, протоієрей Віталій Лехкобит; ветеран агропромислового комплексу Ковельщини, колишній керівник ВАТ «Ковельський райагропостач» Володимир Царук.

Наше видання Район.Ковель вітає їх та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

У Ковелі в комплексній ДЮСШ імені Євгена Кондратовича мають відбутися ІІІ міжнародний фестиваль дитячого футболу та чемпіонат міста з класичних шахів.

19:30 – чемпіонат міста з міні-футболу серед установ, підприємств, організацій та спортивних клубів у комплексній ДЮСШ ім. Є. Кондратовича.

Сьогодні останній день подачі заяв на конкурс для прийняття на службу в органи місцевого самоврядування на посаду спеціаліста І категорії, програміста відділу «Секретаріат міської ради» (м. Ковель, вул. Незалежності, 73, каб. 211, тел. 6-17-23, каб. 208, тел. 6-17-20).

У цей день колись:

02.02.1938 – Головна управа Союзу українок у Рівному схвалила рішення про створення гуртків у селах Люблинець і Мощона гміни Старі Кошари.

02.02.1944 – в радіограмі за підписом командира партизанської бригади особливого призначення, полковника НКВС Антона Бринського зазначалося, що в район Голоб передислокувалася 291-а німецька піхотна дивізія.

02.02.1947 – перед виборами по населених пунктах Західної України знову розквартировувалися армійські гарнізони. Напередодні в інформації по високочастному зв’язку (ВЧ) до ЦК КП(б)У на ім’я Хрущова міністр внутрішніх справ республіки Строкач доповідав, що гарнізони військ МВС і Радянської армії вийшли до місця призначення, щоб до 13 години 2 лютого всі сільські виборчі дільниці були прикриті військами.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром