Ковельський календар, 4 лютого: утворення Волинського воєводства,фестиваль дитячого футболу

04 Лютого 2018, 07:00
4424

Всесвітній день боротьби проти раку.

За церковним календарем: Неділя про блудного сина. Апостола Тимофія (бл. 96). Преподобномученика Анастасія Персидського (628). Преподобномученика Анастасія, диякона Печерського, в Ближніх печерах (ХІІ). Преподобного Макарія Жабинського, Белівського чудотворця… Посту немає.

Іменини Анастасія, також приймають вітання Гаврило, Георгій, Юхим, Іван, Йосип, Леонтій, Макар, Микола, Петро, Тимофій.

День народження відзначають депутат районної ради («Солідарність»), голова фермерського господарства «Кум» Микола Кудацький, завідуюча державною нотаріальною конторою Наталія Луцик.

Наше видання Район.Ковель вітає їх та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

У Ковелі в комплексній ДЮСШ імені Євгена Кондратовича мають відбутися ІІІ міжнародний фестиваль дитячого футболу та чемпіонат міста з класичних шахів.

12:00 – лекція в центральній районній бібліотеці на тему: «Юрій Горліс-Горський. Воля України або смерть».

У цей день колись:

04.02.1576 – возний доніс у Луцький суд про призначення Олександром Семашком терміну для суду над селянином пана Євстафія Єловича-Малинського з села Велицьк Мартином Чоботарем, що звинувачувався в пограбуванні двох церков у селі Мельниця.

04.02.1921 – польським урядом було утворено Волинське воєводство з центром у місті Луцьку, до якого увійшло 9 повітів, в тому числі – Ковельський, з центром у Ковелі.

04.02.1944 – в радіограмі за підписом командира партизанської бригади особливого призначення, полковника НКВС Антона Бринського зазначалося, що танковий корпус, перекинутий з Любліна, розгорнутий на рубежі Ковель – Голоби.

04.02.1993 – в Ковелі створено митницю, яка поширює свою діяльність на Любомльський, Ратнівський, Турійський, Любешівський та інші райони.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром