Ковельський календар, 5 лютого: на село Солотвин напав поміщик із села Озеряни

05 Лютого 2018, 07:00
3775 Джерело: «Ковель Онлайн»,FB

Несуттєві магнітні бурі.

За церковним календарем: Священномученика Климента, єпископа Анкирського, і мученика Агафангела (312). Преподобного Геннадія Костромського і Любимського (1565). Перенесення мощей святителя Феоктиста, архієпископа Новгородського (1786)… Посту немає.

Іменини у людей з іменами Володимир, Геннадій, Євдокія, Катерина, Іван, Йосип, Климент, Макар, Федір. 

День народження відзначають депутат Білашівської сільської ради (самовисування), настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці в с. Білашів Ковельського районного деканату Віктор Домбровський; настоятель парафій Різдва Пресвятої Богородиці в с. Білин, Святого Духа в с. Колодниця Ковельського районного деканату священик Василь Фурман; начальник трудового архіву виконкому міської ради Раїса Головань; колишня заступник прокурора міста Ковеля Ніна Багнова.

Наше видання Район.Ковель вітає їх та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

У Ковелі о 8:00 відбудеться апаратна нарада у залі засідань виконкому міської ради.

08:00 – оперативна нарада у першого заступника голови райдержадміністрації (зал засідань РДА).

09:00 – оперативна нарада голови облдержадміністрації (у режимі відеоселекторного зв’язку в кабінеті № 417 райдержадміністрації).

У цей день колись:

05.02.1825 – на село Солотвин, яке належало відставному капітану Миколі Леонтовичу, напав поміщик із села Озеряни (нині – Турійського району), пограбував і жорстоко побив місцевих селян. Зокрема, постраждали Воробей Михайло, Воробей Григорій, Воробей Іван, Воробей Федора, Бірук Семен, Бірук Йосип, Бешта Микола, сотник Туркевич Іван. Солотвинський поміщик вирішив шукати правди у суді. Документи були подані в Ковельський повітовий земський суд. Були допитані свідки, які підтвердили все, що було написано в позовній заяві. Повітовий лікар засвідчив наявність побоїв, синців, переломів, набряків у чотирьох потерпілих. Проте скарга залишилася без розгляду і була передана до Володимир-Волинського окружного суду, де безрезультатно пролежала майже рік. Не добившись правди, відставний капітан написав прохання до імператора Олександра І. Чим закінчилася ця справа – невідомо.

Коментарі
05 Лютого 2018, 09:18
Товстига!!!! Коли твої спонсори почнуть виконувати тендерні угоди? Чому не посипаються піском дороги. Чому Верес займається показухою. Що, тільки центр міста і вул. Грушевського має чиститись від снігу? 9Хоча й вони не чистяться). Чому трактор дарма палить соляру під Білим домом, біля фонтану. Чи ви думаєте що в ковелі живуть дурні? Запам"ятайте одне, кожна дія ваша і ваших імітаторів діяльності фіксується посекундно. Не думайте,що все вам зійде з рук. Все треба буде повернути державі до копійочки. на все свій час.
05 Лютого 2018, 11:36
Шановні, може ви вплинете на той недолугий Верес і на їхнього куратора овстигу, щоб сніг з проїзджої частини прибирали і посипали піском. Гроші то хапнуле чималі, а працювати не хочуть. Це ж ссправжня банда. Вже крім вас, шановні патрульні поліцейські, звератитсь нема куди. Продажна влада прикриває бездіяльність Вереса, бо має з того маржу.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром