Ковельчанин судиться з Ковельською міськрадою через землю для АТОвців

05 Лютого 2018, 15:55
3639

У вересні минулого року ковельчанин Володимир Михальчук звернувся до Ковельської міської ради з проханням надати йому дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки для будівництва житлового будинку, але отримав відмову.

Володимир Адамович подав позов до Волинського окружного адміністративного суду, в якому просить визнати бездіяльність Ковельської міської ради та протиправними окремі положення Регламенту розподілу земельних ділянок між учасниками бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та сім’ями, члени яких загинули під час участі в АТО, для передачі ділянок безоплатно у власність, затвердженого рішенням міськради від 17.08.2017 №28/45.

Суд відкрив провадження і призначив у даній справі судове засідання на 11 годину 21 лютого 2018 року.

Наше видання повідомляло, що у Ковелі створили єдиний реєстр учасників АТО міста Ковеля. Передбачено позачерговий та першочерговий списки громадян, в яких перебуває 373 учасники АТО, відповідно до поданих заяв. На засіданні виконкому міськради, 9 листопада 2017 року, реєстр затвердили. А минулого місяця відбулося жеребкування розподілу земельних ділянок між учасниками АТО.

Коментарі
05 Лютого 2018, 20:12
Вангую: програє. Суд не має права підміняти органи влади.
06 Лютого 2018, 12:21
Рішення, що приймається шляхом голосування, є дискреційним - депутати голосують на свій розсуд. Таке рішення суд може скасувати, якщо воно не відповідає закону. Але змінити, підмінити своїм - не може. Суд не розпоряджається комунальною власністю, не може передавати об'єкти, що належать територіальній громаді, в приватну власність.<br/>Єдине, що може суд вирішити в даній справі, то зобов'язати міську раду повторно розглянути заяву позивача про надання дозволу на складання проекту землеустрою. Але депутати можуть повторно проголосувати проти і це не буде порушенням закону з їхнього боку.<br/>Повторне звернення до суду з аналогічним адміністративним позовом є зловживанням процесуальним правом (за новим КАСУ, прийнятим в порядку судової реформи) і тягне за собою відповідальність у вигляді штрафу від 528 грн. 60 коп. до 5286 грн.<br/>Так що судовий захист за таких обставин є неефективним, не вартим судових витрат. Ситуація тупикова.
07 Лютого 2018, 11:06
хто зeмлю з учасників нe получів той нe получіть ужe якщо знімуть рeгламeнт
09 Лютого 2018, 15:21
Суд може скасувати незаконне рішення, стягнувши матеріальну і моральну. шкоду, завдану фізичній особі. Судам підсудні всі правовідносини в державі. Відмова доступу до правосуддя нікчемна. Так що суд може зобов'язати надати земельну ділянку чи дозвіл на виготовлення проекту.ЧИТАЙ КАС та судову практику, зелений адвокат...
12 Лютого 2018, 16:25
Пташник взяв у аренду зі своїми компаньйонами 6 га землі і нічого? Зробив собі бункер,а землю продав нвправо та на ліво і все нормально? А все списують на АТО?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024