Ковельський календар, 10 лютого: чемпіонат області з міні-футболу, чемпіонат міста з класичних шахів

10 Лютого 2018, 07:00
2672

Несуттєві магнітні бурі.

За церковним календарем: Субота поминальна (м’ясопусна). Преподобного Єфрема Сиріна (373-379). Преподобного Феодосія Тотемського (1568). Преподобного Єфрема Новоторзького (1053). Преподобного Єфрема Печерського, єпископа Переяславського (бл. 1098). Преподобного Палладія, пустельника (IV). Преподобного Ісаака Сиріна, єпископа Ніневійського (VI)… Посту немає.

Іменини святкують Володимир, Георгій, Єфрем, Ігнатій, Ісаакій, Леонтій, Микола, Федір, Яків.

День народження відзначають депутат районної ради (Радикальна партія Олега Ляшка), вчитель Микола Чуль; колишній головний лікар районної санітарно-епідеміологічної станції Ростислав Хільчук.

Наше видання Район.Ковель вітає їх та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

У Ковелі о 10:00 у комплексній ДЮСШ ім. Євгена Кондратовича розпочнеться чемпіонат міста з класичних шахів.

10:00 – участь міської команди в обласній олімпіаді з інформаційних технологій (м.Луцьк, педагогічний коледж).

14:30 – матч чемпіонату області з міні-футболу (суперліга): «Апперкот» – ЛСТМ (м.Луцьк) у комплексній ДЮСШ ім. Євгена Кондратовича.

17:00 – чемпіонат міста з міні-футболу серед ветеранів 35 років і старших (НВК №13).

У цей день колись:

10.02.1916 – до Ковеля прибув вербунковий комісар Легіону Українських січових стрільців, сотник Дмитро Вітовський. Ковельський округ, на який поширювались його повноваження, був створений у 1916 році австрійською владою і складався з 13 жандармських станиць. Округ налічував 216 сіл з 70-тисячним населенням. Для порівняння – до приходу австрійців населення Ковельського повіту становило 250 тисяч. Відступаючи, російські війська евакуювали з собою 180 тисяч жителів Ковельщини.

10.02.1945 – на нараді секретарів райко­мів, начальників НКВС, НКДБ від Микита Хрущов заявив: «Нас просто не будуть поважати, що ми не приймаємо мір, всіх найменш причетних учасників потрібно арештовувати, кого потрібно судити, можливо повісити, останніх вислати, тоді ми будемо знати, що все буде в порядку, і населення буде знати, що за одного візьмемо сотню». Він наказував жорстоко придушувати будь-які виступи проти радянської влади і навіть визначив термін остаточного знищення УПА – 15 березня 1945 р.

10.02.1948 – наказ № 14 по Ковельському райвідділу культури «Про стан роботи клубів, хат-читалень та бібліотек» стверджував, що перші хати-читальні працювали в селах Мощена, Майдан, Новий Мосир, Білин, Кривлин, Радошин, Підліси, Погиньки, Жмудче, Мирин, Битень, Старий Мосир, Нужель, Дарівка. Майже всіма хатами-читальнями завідували чоловіки.

10.02.1998 – «Вісті Ковельщини» писали: «Нещодавно в письменницькій газеті «Літературна Україна» опубліковано список кандидатів, які допущені до участі в конкурсі на здобуття літературної премії імені Лесі Українки. Серед чотирьох претендентів, твори яких заслуговують на відзначення, названо й ковельчанина, члена Спілки письменників України, прозаїка Степана Скоклюка.

Коментарі
10 Лютого 2018, 09:29
Товстига, чому Верес не прибирає і не посипає дороги. Їхати неможливо. Це в центрі, а що робиться на периферії? Де ваша совість. Ви знищили ціле підприємс во Добробут, яке знало свою роботу. Заради наживи ви позбавили роботи майже сотню людей, вивели з ладу цінну дорожню техніку. Невжеж ви сподіваєтесь що вам минеться це дарма?
10 Лютого 2018, 11:27
верес герої, коли снігу немає. Тоді їхній трактор їздить по парку навпроти Білого Дому і імітує кипучу діяльність. Незрозуміло одне, як фірма, яка немає ані техніки, ані персоналу, ані матеріалів відповідних, попала в тендер на такі відповідальні роботи. безпека на дорогах, це ж дужа відповідальна робота. А у нас тендер виграє одна фірма, а роботи виконує інша. невже ж так продались наші можновладці?
10 Лютого 2018, 12:48
ти теж можеш попасти на тендер і виграти його, головне, щоб віник був, а Балака потім візьмеш на роботу, буде тоді і техніка, і люди будуть
10 Лютого 2018, 12:52
головне не віник, а кому бабла дати. знати. Сніг зійде і так і лід на дорогах розтане. Побиті машини відремонтують а нормальні люди при баблі залишаться і хатинку собі побудують.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024