До 500-річчя надання Магдебурзького права: про Ковель напишуть книгу

13 Лютого 2018, 11:45
6665

До 500-річчя надання Ковелю Магдебурзького права готується збірка творів про рідне місто. 

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Творчих людей запрошують долучитись до створення літературних творів про Ковель. Це можуть бути вірші, поеми, оповідання, легенди, новели, присвячені нашій милій і неповторній «квітці Волині», – йдеться на сайті.

Свої доробки потрібно подати у друкованому та електронному варіантах в Ковельський історичний музей (вул. Олени Пчілки,11) до 1 жовтня 2018 року: поезія – до трьох аркушів друкованого тексту; проза – до семи (формату А4).

Прийматимуться матеріали, набрані у текстовому редакторі Microsoft Word for Windows. Шрифт – Times New Roman, розмір шрифту – 14 кеглів, міжрядковий інтервал – 1,5.

Також чекають від ковельчан пропозицій щодо назви цього унікального видання. Зазначається, що ілюстраціями до нього стануть малюнки наших талановитих дітей, які представлять їх на конкурсі, присвяченому рідному місту.

Право обирати твори, які увійдуть до книги, залишає за собою редакційна група.

Коментарі
13 Лютого 2018, 14:27
А про земельні дерибани злочинного БЮТ незабудьте
13 Лютого 2018, 14:27
Всі ввійдуть в історію
13 Лютого 2018, 14:50
Які у нас прекрасні підпільні казино
17 Лютого 2018, 18:49
500 річчя?Звідки? А тепер: хто з творчих людей до цієї абсолютно надуманої дати щось вчверить. Невже твочість виключає правду і інтелект?Прокопів. Хватить чудити. Чи ти відносишся тільки до особо творчих? Творчих в яких областях? Підозрюю, що тільки в Волинській і Рівненській.
23 Лютого 2018, 21:20
...w 1518 roku król Polski nadał prawa magdeburskie miejscowości Kowel...<br/>Bardzo ciekawie zapowiada się 500-lecie nadania tych praw pod powiewającym nacjonalistycznie czerwono-czarnym praporom. Nie czujecie zgrzytu i dysonansu w tym świętowaniu?
24 Лютого 2018, 10:56
Той прапор тобі в дупу віткнули? Заспокойся і живи своїм життям! До вас ніхто не сується і вам тут ніякої справи не може бути.
24 Лютого 2018, 18:21
&gt;&gt;До вас ніхто не сується&lt;&lt; prócz ponad 1 000 000 obywateli Ukrainy...
24 Лютого 2018, 18:57
Так вигоніть їх і самі йдіть працювати. Вернітесь з заробітків в Європі і працюйте. Ми вам не заважаєм. А на привід історії України запамятай, що ви з 16 століття були на нашій землі окупантами.Так, так ляше ви нашими ворогами як були так ними і залишилися, а ми до вас відносимось як до людей! Але ви тупі і не розуміїте, що у нас своя історія, а у вас своя. І якщо вашу підняти це буде не цікаво вам. Нагадають як ви холохост організували, як в концтаборах знищували людей, як в СС і вермахті служили, злочини АК на нашій землі. Ви сидите в говні, а ми люди виховані і сусідам не кажемо які вони скотиняки! Тому ляше будь толерантним, покайся в помилках і з пляшкою водки приїзжай до нас в гості як друг і брат словянин. ось так потрібно будувати відносини з сусідами!
26 Лютого 2018, 15:12
Bardzo dziękuję za jakże &quot;rawdziwą&quot; lekcję historii..<br/>Ad &quot;praca&quot;: mało wiesz a jeszcze mniej rozumiesz niestety...nie muszę jeździć na &quot;zarobitki&quot; - jestem w EUROPIE i pracuję TAM gdzie mam na to chęć.<br/>Budujcie: &quot;так потрібно будувати відносини з сусідами!&quot; w oparciu o wasze fundamenty:&quot;Ви сидите в говні, а ми люди виховані&quot; + &quot;Нагадають як ви холохост організували, як в концтаборах знищували людей, як в СС і вермахті служили, злочини АК на нашій землі&quot;.<br/>Cytaty wspaniale pasują do czytanych &quot;zachęt&quot; - <br/>&gt;&gt;W 1941 roku w różnych egzekucjach zabito około 1 tys. Żydów. 27 maja 1942 w Kowlu utworzono dwa getta – jedno na Starym Mieście (dla Żydów „bezużytecznych”), drugie na Nowym Mieście dla rzemieślników z rodzinami. W dniach 3–5 czerwca 1942 mieszkańców pierwszego z gett (6-8 tysięcy ludzi) rozstrzelano na polanie koło wsi Bachowo (7 km na północ od Kowla). Egzekucji dokonywało SD, niemiecka żandarmeria oraz ukraińscy policjanci. 19 sierpnia 1942 na żydowskim cmentarzu ci sami sprawcy rozstrzelali Żydów z getta na Nowym Mieście (5 tysięcy osób) oraz 150 Romów.&lt;&lt;<br/>W latach 1939–1945 oddziały ukraińskich organizacji OUN i UPA zamordowały w powiecie kowelskim około 3750 Polaków[, z czego w samym Kowlu 44 osoby.&lt;&lt;<br/><br/>To tak w ramach wzajemności.
26 Лютого 2018, 15:26
Але ви молодець. Читаєте українською. Може - українець колишній? Не переймайтесь. Ми рідні народи. Плюньте на всіх, хто старе згадує. Є приказка російська - &quot;кто староє помянєт - тому - глаз вон&quot; Чули?
26 Лютого 2018, 15:50
Proszę wybaczyć, &quot;rosyjskie prykazki&quot; w postaci:&quot;кто староє помянєт - тому - глаз вон&quot; jest mi absolutnie obce.<br/>Jest inna i jakże na miejscu &quot;prykazka&quot;: Kto nie pamięta starego to ten nie ma historii...<br/>Slogany moskiewsich komunistów miały stworzyć &quot;radiańskogo czeławieka&quot; - bez rodziny, bez własności, bez państwa i w tym sedno sprawy &quot;кто староє помянєт&quot;..
27 Лютого 2018, 01:00
Поки поляки не зрозуміють, що на нашій землі були ви окупантами, то толку не буде! Ваш Сейм буде приймати дурні Закони після яких ви конфліктуєте не тільки з Україною, а з Ізраєлем і США. Поляки чомусь замовчують, що: 1. Різню почала АК; 2. УПА попросила поляків які проживали на наших землях вернутися до Польщі і на це дали цілий тиждень!!! 3. ОУН до різні ніякого відношення не мало і у С.Бандери руки не в крові поляків, а ви це замовчуєте тому, що він хотів вернути свому народу незалежність від вас і москалів, а вам це не подобається бо вважаєте нашу землю своєю. Український кордон проходив не так як зараз по Бугу, а недалеко від Варшави. Там жили українці і після війни ви там почали нову різню аби не Червона армія, то ви вбили б ще - 500 тис. українців!!! Ось така гірка правда!!! Тому &quot;кто староє помянєт - тому - глаз вон&quot;, має продовження - &quot;...а кто забудет то два&quot;! Ми знаємо, що зараз заробітчан українців поляки вбивають лише за те, що вони українці!!! Це дикість з вашого боку так себе вести в 21 сторіччі! Треба в майбутнє йти з миром і прощенням друг другу. Отак буде правильно!
27 Лютого 2018, 18:55
&gt;&gt;1. Різню почала АК;&lt;&lt; ??? poproszę o źródła informacyjne: gdzie+kiedy+kto.<br/>&gt;&gt;Український кордон проходив не так як зараз по Бугу, а недалеко від Варшави. &lt;&lt; ??? Poproszę o konkretne daty oraz obszar geograficzny - źródła.<br/>&gt;&gt;аби не Червона армія, &lt;&lt; no tak tylko krasnoarmiejcy... to wzór cnót wszelakich...uff!<br/>&gt;&gt;Ми знаємо, що зараз заробітчан українців поляки вбивають лише за те, що вони українці!!!&lt;&lt; ???FAKTY poproszę - gdzie, kiedy, kto!!!<br/>Resztę pomijam - kompletny bełkot i bezsens.
27 Лютого 2018, 19:13
Jeszcze dopełnienie - pominąłem głównego &quot;bohatera&quot;: <br/>Obywatel II R.P. Stepan Bandera - zamach na Pierackiego. 13 stycznia 1936 został skazany na karę śmierci, którą na mocy amnestii zamieniono na karę dożywotniego pozbawienia wolności oraz na utratę praw publicznych i obywatelskich honorowych na zawsze.<br/>&gt;&gt;у С.Бандери руки не в крові поляків&lt;&lt; To prawda - NIE MA bo od połowy października 1939 roku był w strefie okupowanej przez III Reich. Stepan Bandera od 1940, był uznawany przez Abwehrę za agenta pod kryptonimem Konsul II. <br/>Akt odnowienia Państwa Ukraińskiego 30 czerwca 1941, aresztowanie i pobyt w obozie koncentracyjnym 1941-1944 Sachsenhausen -&gt;Zdaniem ukraińskiego historyka, Wasyla Rasewycza(ukr.), warunki w jakich przebywał w obozie Bandera były wyjątkowo dogodne: miał do dyspozycji pokój gościnny i sypialnie – całość urządzona jak w normalnym mieszkaniu – z dywanami i obrazami, posiłki spożywał w jadalni SS, nie musiał nosić stroju obozowego i nie był zmuszany do pracy. W ciągu dnia pomieszczenie w którym przebywał nie było zamknięte i pozwalano mu na kontakt z żoną i ze światem zewnętrznym.<br/><br/>To tak króciutko o bezposrednio jego krwawych rękach.
27 Лютого 2018, 22:58
Схаменіться. Що подуріли? Всі разом? Дурдом.
09 Березня 2018, 22:11
Кожен поляк, який боровся за незалежність і свободу Польщі – польський герой. Так само це й для українців. Усі люди, які в різні періоди історії завданням свого життя зробили боротьбу за свободу України – мої герої!<br/><br/>Активна участь Степана Бандери в українському визвольному русі коштувала йому багатьох років ув’язнення і, в підсумку, його життя. Організація українських націоналістів, що її лідером він був, проголосила відновлення Української Держави Актом від 30 червня 1941 року. Відмова Степана Бандери (попри німецький тиск) скасувати Акт призвела до його ув’язнення в концентраційному таборі Заксенгаузен, де він залишався впродовж майже всієї війни. Тим часом наприкінці 1941 року український визвольний рух, який стали називати “бандерівцями” в документах окупаційного режиму, розгорнув активну боротьбу проти нацистів, тим самим полегшуючи перемогу європейських демократичних цінностей над тоталітаризмом.<br/>Уся сім’я Бандери стала жертвою тоталітарних режимів: його батька, о. Андрія Бандеру, було застрілено совєтами в 1941 році й поховано в сумнозвісному Биківнянському лісі біля Києва; його братів Олександра й Василя було вбито в нацистському таборі смерті, відомому як Аушвіц; його сестер Оксану, Марту та Володимиру протягом багатьох років було ув’язнено в радянських таборах у Сибіру. Після війни Степан Бандера поновив свою політичну роботу, спрямовану на досягнення незалежності України, і з цієї причини, як небезпечного ворога радянського режиму, його було вбито найманцем КГБ в 1959 році. Ще за його життя Бандера став символом визвольної боротьби як для мільйонів українців, так і для тих, хто прагнув створити перешкоди на нашому шляху до свободи. В.Ющенко. І більш сюда не заходь! Ти ворог українців і поляків.
10 Травня 2018, 12:39
Ну починайте вже писати ту книгу. Бажано з земельки. І що хтось знає з 1518 року? Бо я то в курсі за останні роки, після того як побудували залізницю, бо до того може й був Ковель, але на другому Ковелі про це нічого не відомо. То на першому Ковелі і мутять, і мутять, десь беруть то 500, а то було якось 700 років. То все від лишків розуму. Видно як у відомій пісні саме закипів і зараз поведе в бій. Слава богу поки що не готов.
21 Травня 2018, 14:51
Про що писати - про те - як сильніший - тут, в християнській країні, нагинає слабшого - на протязі 500 років? <br/>Про те, як гроші вирішують усе ... на протязі 500 років?<br/>Як люди так і не навчились, якщо не ЛЮБИТИ, та хоча б НЕ ЗНЕВАЖАТИ, не нищити один одного .... на протязі.... Ой, протяг. Зачиніть кватирку. Це сумно.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024