У Ковелі вшанували пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів

13 Лютого 2018, 16:59
6338

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 

Сьогодні, 13 лютого, секретар міської ради Віра Федосюк, заступник міського голови Ігор Прокопів та голова Ковельської міськрайонної організації Української спілки ветеранів Афганістану Микола Савосюк побували на могилах ковельчан, які віддали свої життя, виконуючи інтернаціональний обов’язок. Хвилиною мовчання вшанували їх пам'ять та поклали квіти.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

П'ятнадцять мешканців нашого міста та Ковельського району загинуло у різні роки в Афганістані. Це – Юрій Шевченко, Володимир Жук, Олександр Сметюх, Анатолій Глушков, Микола Банджа, Віктор Білинець Микола Бобрик, Леонід Кулаковський, Анатолій Сахненко, Володимир Хилюк, Ярослав Ткачук, Василь Силюк, Анатолій Півень, Віктор Потапчук та Сергій Оксенюк. Підполковник Олег Матіжев також пройшов війну в Афганістані, а загинув, виконуючи миротворчу місію в Іраку.

На міських кладовищах поховані двоє з них: Олександр Сметюх та Анатолій Глушков.

 


Коментарі
14 Лютого 2018, 00:12
автори статті використовують радянські штампи, коли пишуть про воїнів інтернаціоналістів...якби не прикро це не звучало, але для афганського народу це були загарбники, як для нас ті, кого путін посилає до нас на донбас...не хочу образити почуття рілних загиблих, але факт є факт...
14 Лютого 2018, 11:45
А шанувальники хто
15 Лютого 2018, 12:30
Шановні, на той час, чи Вони знали, що Вони є загарбниками, хто їм про це говорив. Вони виконували свій військовий обов'язок. Зараз, коли вже народ зрозумів, хто є хто, легко робити висновки. Далеко йти не потрібно взяти тих самих росіян, більшість з них сліпі кошенята, які абсолютно далекі від реального життя і далі вірять що вони "миротворці".
15 Лютого 2018, 12:35
звездочка, ты звезданутая, у тебя точно реальное життя, ты не только нищеброд, ты никто, уроды на костях пиар не строят....
15 Лютого 2018, 13:02
Давайте з радістю "пом'янемо" рознесених на шматки америкосами поганими в Сирії отих 644 іхтамнєтів з путінського чвк вагнер. Земля їм камнем!
16 Лютого 2018, 15:21
Я не знаю якого року ти, Андріє, народження, але тобі точно не зрозуміти того, що відбувалось в МІЙ ЧАС. Це був Пік протистояння в Холодній Війні. Напруга була неймовірна. Кожна сторона (Табір на чолі із США і табір на чолі з СРСР) намагалися скоротити (в часовому сенсі) підліт своїх ядерних ракет на територію противника. Особисто моїй команді, в далекому 1984-му, перед тим як нас відправити в Афган, пояснювали наступним чином:<br/> &quot;Якщо ми не увійдем на територію ДРА, туди ввійдуть Сполучені Штати. Розставивши свої ядерні ракетні установки, підліт кожної ворожої ракети до вашої хати (і до хати де, очевидно народжували тебе, Андріє, твої батьки) буде складати лічені хвилини. У випадку чого, своєчасно організувати перехват таких ракет, буде в край важко, або й неможливо.&quot;<br/> Так, помінялась влада - помінялись і погляди на ТУ ситуацію. А де гарантія що не поміняються в майбутньому відношення до теперішніх наших героїв АТОвців??? Адже для &quot;певних верств населення&quot; вони (вибачне дорогі АТОвці це не мої слова) також окупанти. А якщо взагалі проаналізувати ситуацію в усьому світі - то так чи інакше, але кожна країна є ОКУПОВАНОЮ. Більша половина світу це країни на територіях яких розташовані Американські бази (з людьми, озброєнням, ракетами), решта - окуповані Росією. І кожен &quot;співає&quot; під сопілку &quot;окупанта&quot;. Тільки недалекоглядний може вірити в якусь &quot;незалежність&quot;. Незалежність - це маячня, це марево... Країни які спробували самостійно і незалежно вести свою політику - нещадно знищуються (Лівія, Ірак...) Ми, українці, вийшли із впливу Москви і миттєво опинились під впливом Вашингтона і &quot;бариг&quot; які в умовах війни, в умовах коли волонтери по крупинкам збирають поміч на Схід, вони нагло призначають собі-коханим неоправдано астрономічні зарплати, премії по 200 000 і більше, їх діти не в АТО а за кордоном. Мальдиви Кариби і т.д. - місце їхнього &quot;відпочинку&quot; /бач як натрудились/ (а інакше не буває).<br/> Часто спілкуюсь з АТОвцями (в живу і по телефону). Бачив їх посвідчення. Мені жаль їх, бо їх обдурюють навіть не дочекавшись закінчення війни. А саме - на війну їх, як і нас, забирав військкомат - значить і видавати посвідчення повинен військкомат. Але що я бачу? Посвідчення видане &quot;військовою частиною в/ч №*********&quot;. Тобто &quot;завтра&quot; закінчується війна, в/ч розформовується і ви у військкоматі не доб'єтесь жодної справки. Відповідь: &quot;Не нами видане ваше посвідчення&quot;. От і все. Це в кращому варіанті, це коли при владі залишаться люди з приблизно такими поглядами. А якщо політичні погляди докорінно зміняться?<br/> Так що, Андріє, не спішіть з безпідставними звинуваченнями. І &quot;могорич&quot; мені не треба ставити за те що ми дали змогу вашим батькам народити Вас.<br/> Бажаю вам щасливої долі і мирного неба.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024