Ковельський календар, 17 лютого: 70-річчя Палацу учнівської молоді, День кота

17 Лютого 2018, 07:00
2840

День кота в Європі. День спонтанного прояву доброти.

За церковним календарем: Преподобного Ісидора Пелусіотського (бл. 436-440). Благовірного великого князя Георгія (Юрія) Всеволодовича Володимирського (1238). Преподобного Кирила Новоєзерського (1532). Преподобних Аврамія і Копрія Печенізьких, Вологодських (XV)… Піст: не споживають м’ясного.

Іменини святкують Олександр, Олексій, Андрій, Ганна, Аркадій, Борис, Василь, Георгій, Дмитро, Катерина, Іван, Йосип, Кирило, Михайло, Микола, Петро, Сергій, Федір, Юрій.

День народження відзначає депутат Колодяжненської сільської ради Сергій Потішук («УКРОП»).

Наше видання Район.Ковель вітає його та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

У Ковелі о 10:00 відбудуться звітно-виборні збори садоводів масиву «Білий налив» (приміщення Будинку ради ветеранів, що на вулиці Олени Пчілки, 17).

10:00 – турнір з настільного тенісу серед юнаків та дівчат (професійний ліцей на вул. Івасюка, 18).

10:00 – чемпіонат міста з міні-футболу серед ветеранів 35 років і старших (комплексна ДЮСШ ім. Євгена Кондратовича).

11:00 – міжнародний фестиваль футболу серед юнаків (міський центр «Спорт для всіх»).

13:00 – урочистості з нагоди 70-річчя Палацу учнівської молоді імені Івана Франка.

14:00 – чемпіонат міста з міні-футболу серед ветеранів 35 років і старших (комплексна ДЮСШ).

18:00 – чемпіонат області з міні-футболу. Суперліга: «Апперкот» - «Камаз-Агро» (м. Луцьк) у комплексній ДЮСШ.

У цей день колись:

17.02.1838 – указом Сенату Російської імперії в містах були запроваджені словесні суди для розгляду незначних справ. На серпень 1841 року в Ковелі такий орган діяв при городничому правлінні. У ході перевірки їх діяльності на початку 40-х років виявилось, що такі судові органи більше сорока років діють у містечках Ковельського повіту: Миляновичах, Мацейові, Вижві, Ратні й Махновці. Вони були засновані ще в 1796 році на підставі розпорядження генерал-губернатора Тутулміна про відкриття органів управління в містах («присутственных мест»). У самому розпорядженні не йшлося про відкриття словесних судів у цих приватних містечках, але його вимога «облаштувати присутственні місця для порядку і правосуддя», очевидно, для місцевої влади в Ковелі стала правовою підставою для функціонування словесних судів у містечках. Після тривалої переписки з київським генерал-губернатором на вимогу волинського прокурора вони були закриті наприкінці 40-х років.

17.02.1944 – Ставка Верховного Головнокомандування Червоної армії прийняла рішення створити в районі Полісся на стикові 1-го Українського і Білоруського фронтів нове оперативно-стратегічне об’єднання радянських військ – 2-й Білоруський фронт, який ще називали «Ковельським». До складу фронту увійшли 47-а, 70-а, 61-а загальновійськові і 6-а повітряна армії. Польове управління фронту було сформоване на базі польового управління Північно-Західного фронту. Командуючим фронтом було призначено генерал-полковника П. А. Курочкіна, членом військової ради – генерал-лейтенанта Ф. Є. Бокова, начальником штабу – генерал-лейтенанта В. Я. Колпакчі. Невдовзі командування фронту отримало завдання Ставки: підготувати наступальну операцію фронту, спрямовуючи головний удар на Ковель.

Коментарі
17 Лютого 2018, 10:03
Товстига, чому вересу заплатили 160т000 грн за очистку доріг від снігу? Вони ж нічого не робили. Сніг сам зійшов. Не боїшся на зону попасти? Не забувай що робота Вересу фіксується щоденно і щохвилинно з фото і відеофіксацією. Прийде час, за все треба буде відповісти. Не крадіть з міського ббюджету грші. Ковельчани цього не простять.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром