Ковельська мерія направила «Вересу» останнє китайське попередження

21 Лютого 2018, 08:56
4104

У виконкомі Ковельської міської ради взялися за листування з переможцем тендерів ТОВ «К.П.Верес» щодо виконання останнім своїх зобов’язань, особливо по зимовому утриманню доріг на території міста.

Наше видання вже неодноразово повідомляло, що у мерії створили спеціальну комісію, яка перевіряє роботу цієї приватної фірми, у складі начальника управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства Андрія Стернічука, його заступника Сергія Дудки та директора КП «Добробут» Ігоря Михалевича.

«Листа ми їм направили. Якщо вони не будуть виконувати свої обов’язки, згідно тендерної документації, згідно проведеного тендеру, ми будемо подавати в суд для розірвання договору. Однозначно! У першу чергу повинно бути, щоб в місті було чисто. Не важливо, хто виграв тендер. Чи це був би ЖЕК, чи «Верес», чи ще будь хто. Однозначно!» – заявив журналісту Андрій Стернічук.

Коментарі
21 Лютого 2018, 11:29
Не гірше ніж було! І не набагато краще! Трішки більше б піском посипали тротуари. Місто наше хороше! Ще б нехлюі сміття не викидали будь де!
21 Лютого 2018, 11:57
Скільки попереджати ????<br/>Дороги не посипають!!!!!!<br/>Місто стало смітником!!!!!
21 Лютого 2018, 12:09
Верес виграв тендер з подачі Товстиги і він зовсім не збирвася ніяких робіт проводити. А дороги посипало ДЄУ. Ось тільки хто їм платим за це гроші, невідомо. Чи платив ВІерес з тієї суми, що оговорена в тендері чи з міського бюджету. А Вересівські грлшики поділили між собою, підписавши акти НЕВИКОНАНИХ робіт. ЧОМУ МОВЧИТЬ ПРОКУРАТУРА? І яке може бути останнє попередження, коли раніше писали, що міська рада судиться з Вересом. А виявляється, щ не судиться. Знову грошиками помазали і потреба в суді відпала. БАНДА КЕРУЄ МІСТОМ!!!!
21 Лютого 2018, 12:15
Міська рада судиться з Вересом? Писали, що БУДЕ СУДИТИСЯ...
21 Лютого 2018, 12:43
&quot;Не гірше ніж було&quot; кажете???Здивували чесно кажучи....А те, що дороги чистить ДЕД, а не Верес -це також нормально по-вашому?
21 Лютого 2018, 13:18
вони тільки гроші через Верес відмивають. Що може робити ІВерес, якщо у нього немає техніки ( тільки на фотографіях сфотографована чужа), ані людей, ана матеріалів. Йшли на тендер і навіть піску не заготували а продажна тенднрна комісія їх до тендеру допустила. От що гроші роблять!!!!! Начисто відбивають розум у декого. Навіть не думають, що прийде час і за все потрібно буде відповісти.
21 Лютого 2018, 14:04
Своє «китайське» попередження Андрій Стернічук може запхати собі в… шухляду! Бо лише для профанів лишається не зрозумілим, що хоч «Верес» чи навіть інший якийсь незалежний виконавець робіт працює не згідно істеричних криків недолугого чиновника, а відповідно укладеному договору! Скільки замовили по договору – стільки й отримали. <br/><br/>Про обсяги зимового утримання доріг йдеться в «Додатку 3 до тендерної документації на закупівлю товару – Код ДК 021:2015: 90620000-9 Послуги з прибирання снігу». <br/><br/>Ці послуги поділяються на чотири види: <br/>1)Чергування; <br/>2)Розсипання притиожеледного матеріалу; <br/>3)Очистка доріг від снігу; <br/>4)Вивезення снігу.<br/>Всі послуги за видами і підвидами мають чітко визначену одиницю виміру та їх кількість.<br/>Наприклад, по чергуванню при зимовому утриманні доріг на персонал (старший зміни, машиністи автогрейдера, машиністи автомобіля КДМ або аналогу, трактористи трактора МТЗ-80,82 або аналогу, машиніст екскаватора без виїзду та робітники 3-го розряду) замовлено 5016 годин. Увага, це чергування без виїзду! Зараз немає снігу, але може випасти, однак персонал чергує. Раз працівники на роботі, то ним необхідно платити. <br/><br/>Припустимо, що сніг випав і його необхідно прибрати. А раз прибрати, то значить і вивезти? Так ось, на все про все – на чотири потенційно сніжні місяці в році замовлено на вивезення снігу роботи трактора 25 машино/годин і на перевезення снігу зібраного на міських вулицях 75 тон. За чотири зимових місяці Стернічук і компанія замовили трактор на погрузку снігу лише на строк трохи більше доби і для вивезення снігу якийсь десяток рейсів автомашини.<br/><br/>Що ж замовила влада по посипці доріг? Всього лише 746 тон притиожеледного матеріалу. На 164 кілометри вулиць міста. По 4,5 тони на кілометр на чотири місяці. Або неповних 40 кілограм на кілометр щоденної посипки. Мішок суміші на кілометр дороги шириною мінімум 6 метрів. <br/><br/>Те саме стосується і очистки доріг від снігу. На чотири місяці снігової загрози замовили послуг снігоочистки на базі ЗИЛа всього лише на 26 годин, автогрейтерів різних типів по 40 і по 30 годин. Тракторне прибирання замовлено всього лише на чотири доби з чотирьох місяців снігової небезпеки.<br/><br/>От і вся економіка проблеми. Якщо замовили такі мізерні обсяги, то як можна вимагати тотальної чистоти і посипки?
21 Лютого 2018, 14:24
по перше, потреби в чергуванні ніякої немає. Прогноз погоди зараз пожна визначити з точністю до години. По друге- якщо здійснюється чергування, то є норма виїзду на виконання робіт. Вона становить 20 хвилин від початку випадіння снігу. Баланда( в миру Балак) про це добре знає. А по фіксації роботи Вересу нашою командою, зафіксовано, що раніше 4-5 години з початку снігопаду, вересівська техніка не виїзджала. Це означає, що чергуючі сиділи вдома а не на робочому місці. По третє- сніг всього був 4 рази на зиму. Дороги посипала інша фірма. А подивіться табелі чергування подані Вересом. там навіть бухгалтер включений у списки. він що, тракторист, чи грейдерист? Тепер по піску- посипала доролги ДЕД а не Верес. Чому? А ширина доріг зменшилася після снігопаду на 30 -40 % по причине невивезення снігу Вересом. Виходить що роботи не виконувались. То за що платити? І ОСНОВНЕ!!!! Нехай Міська рада оприлюднить тендерну угоду. Ті цифри, що були написані в одному з коментарів не відповідають дійсності. Це Верес порахував, що вони можуть зробити ( І НАВІТЬ ТОГО НЕ ЗРОБИЛИ) за ті гроші, які самі визначили на торгах. Раз вони назвали таку суму, значить у них були економічні розрахунки і підстави назвати таку цифру, щоб перемогти. ПЕРЕМОГЛИ, ОСЬ І ПРАЦЮЙТЕ!!!! Не вистачає грошей, діставайте з всоєї кишені, але тендерну угоду виконайте. Чому мають страждати ковельчани? БАНДУ ГЕТЬ!!!!
21 Лютого 2018, 14:31
Запитайте ЖЕКівських трактористів. АЇм за чергування ніхто не платить і вони не чергували. Проте виїзджали завджи вчасно. Коли жеківські трактори вже закінчували роботу, вересівська каліка щено тільки показувалась на горизонті і о тільки крутиласт біля фонтану, навпроти окон міської ради, щоб їхз побачили. РОБОТА ВЕРЕСУ-це повна фікція. там корупцією пахне за кілометр.
21 Лютого 2018, 14:38
Тендерна угода , як і вся документація до неї давно оприлюдненні в Інтернеті. Тільки ідіот не розуміє, що ціна угоди співвідноситься з обсягами замовлених робіт. Якщо замовили 746 тон притиожеледного матеріалу то ніякий Верес-шмерес сипати 800 тон не буде. Якщо замовили із120 діб зимових місяців роботу грейдера на добу. то більше ніхто грейдерувати не буде. Є замовлення і є виконання цього замовлення. Щодо техніки то при виконання робіт абсолютно не забороняється залучати до роботи техніку інших власників. Чи в оренду, чи в лізинг. Замовника це абсолютно не повинно хвилювати.
21 Лютого 2018, 15:02
Бумага витримє все а ви пишить а ми (мерія) почитаєм посміємось з вас д........
21 Лютого 2018, 15:29
&lt;p&gt;почитай умови тендера- [ОБРАЗА]. Залучати техніу інших фірм заборонено. &amp;nbsp;ІР&amp;nbsp;77.111.244.55&lt;/p&gt;
21 Лютого 2018, 15:37
Напиши но де ти таке найшов у підписаному Договорі? Номер пункту бажано
21 Лютого 2018, 15:48
&lt;p&gt;Хто [ОБРАЗА] навіть не треба виясняти. Ти! Бо навіть не удосужився вивчити подану Вересом на тендер документацію. Тобі ж подали договори на оренду комунальних автомобілів. Наприклад договір №489/17. &amp;nbsp;ІР&amp;nbsp;31.41.71.192&lt;/p&gt;
21 Лютого 2018, 16:14
КІНДЕР ТОВСТИГА І ВЕРЕС ДЛЯ ВАС ВИСТАВУ РОБЛЯТЬ А ВИ ЛОХІ ДИВІТЬСЯ
21 Лютого 2018, 16:52
виграв верес по мінімальній ціні тендер, ось і працюйте. і нема чого гавкати, що вам нема за що купити піску чи заплатити людям зарплату. Знали на що йшли. А нехай тільки спробує комунальний відділ зайву копійчину вам переразувати. Кожен день вашої
21 Лютого 2018, 16:55
виграв верес по мінімальній ціні тендер, ось і працюйте. і нема чого гавкати, що вам нема за що купити піску чи заплатити людям зарплату. Знали на що йшли. А нехай тільки спробує комунальний відділ зайву копійчину вам переразувати. Кожен день вашої імітації діяльності фіксується. Все ми знаємо, скільки раз машина з піском виїзджала, скільки раз сніг чистився і де. Прийде час і все це буде в суди над Товстигою і Кіндером оприлюднено. Різниця переплачених і вкрадених у ковельчан грошей буде повернута. Комусь мабуть прийдеться продати свої хатинки. НА ВСЕ СВІЙ ЧАС, ШАКАЛЮГИ КОРУПЦІЙНІ,
21 Лютого 2018, 16:55
виграв верес по мінімальній ціні тендер, ось і працюйте. і нема чого гавкати, що вам нема за що купити піску чи заплатити людям зарплату. Знали на що йшли. А нехай тільки спробує комунальний відділ зайву копійчину вам переразувати. Кожен день вашої імітації діяльності фіксується. Все ми знаємо, скільки раз машина з піском виїзджала, скільки раз сніг чистився і де. Прийде час і все це буде в суди над Товстигою і Кіндером оприлюднено. Різниця переплачених і вкрадених у ковельчан грошей буде повернута. Комусь мабуть прийдеться продати свої хатинки. НА ВСЕ СВІЙ ЧАС, ШАКАЛЮГИ КОРУПЦІЙНІ,
21 Лютого 2018, 18:42
Для тупорилого хіба можна пояснити що Верес вже зекономив для міста майже півмільйона бюджетних грошей. Оті самі 746 тон протиожеледного матеріалу, 5016 годин чергування персоналу при зимовому утриманні доріг стернічуки планували перезимувати за один мільйон, а Верес взявся за 529 тисяч. Ота різниця розміром в 471 тисячу планувалася піти комусь в карман. От тепер такий кіпіш. Бо Верес поплутав всі карти.
21 Лютого 2018, 21:09
почнемо з того, що зекономив гроші для міста не Верес, а Добробут, який зрізав навар Вересу з 1.5 мільйона до 500 000. І на ці гроші Верес має робити те, що мав би робити за 1.5 мільйона. І нема чого плакати, що мало грошей. Сакмі йшли на таку суму і мусите виконувати всі роботи. І за кожну ліву перераховану вам копійку хтось понесе сувору відповідальність. економісти хренови
22 Лютого 2018, 01:38
Замовлення по тендеру було не півтора мільйона, а мільйон. Вже на півмільйона прибрехав. А Добробут так Вересу різав, що не вистачило всього-то однієї тисячі аби Вереса перемогти? Хіба Верес плаче, що мало грошей? Поки ридають стернічуки з добробутом, що обломилося похарчитися бюджетними коштами. А по тендеру Верес робить рівно стільки, скільки замовлено і оформлено договором.
22 Лютого 2018, 11:55
Гнати верес в шию)))<br/>Балка звик красти, де ж він чесно працюватиме.
22 Лютого 2018, 13:00
ваш Верес каакє а не робить.
22 Лютого 2018, 13:00
ваш Верес какає а не робить.
22 Лютого 2018, 19:51
...Буде весна почнем до зими готуватись! Зараз вже нехай ВЕРЕС виконає взяті зобовязання а то в місті взагалі наступить хаос..
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром