Ковельчанин не може відшкодувати збитки від свавілля податківців

27 Лютого 2018, 11:02
5282

За часів президентства Януковича податкова міліція у Волинській області (нині – поліція) порушила кримінальну справу відносно директора ковельського спільного українсько-польського ТОВ «Сотерс» ЛТД Віктора Турка, звинувативши його в ухиленні від сплати податків на суму 2 мільйони 282 тисячі гривень. Під час проведення обшуку в офісі товариства та у помешканні Віктора Михайловича вилучили всю оргтехніку та документацію, арештували його особисту власність та майно товариства, яке фактично припинило свою діяльність.

Передувало цьому відкриття податковою міліцією оперативно-розшукової справи, про що Віктору Турку стало відомо 15 березня 2011 року під час судового засідання за клопотанням податківців щодо розкриття банківської таємниці. Незважаючи на те, що суд відмовив податковій, вже через три дні – 18 березня 2011 року було складено висновок про заниження ТОВ «Сотерс» ЛТД податкового зобовя’зання по ПДВ до бюджету на вищевказану суму. Однак складання висновку суперечить статті 86 Податкового кодексу, згідно з якою, в даному випадку потрібно скласти акт про порушення, або довідку про відсутність порушень податкового законодавства.

Через чотири місяці старший слідчий з особливо важливих справ слідчого відділу податкової міліції ДПА у Волинській області Тарас Михалко закрив кримінальне провадження проти директора ТОВ «Сотерс» ЛТД за відсутністю в діях останнього складу злочину, але відкрив іншу кримінальну справу, доля якої була такою ж, як і першої. Загалом же Віктор Турко перебував під слідством 15 місяців – до 26 червня 2012 року. Втім, до того успішне товариство уже не змогло відновити роботу і закрилося.

Після численних звернень до обласної прокуратури та суду Віктор Турко добився зняття арешту на своє майно тільки у березні 2017 року. Понад шість років(!!!) до нього незаконно застосовувались заходи процесуального примусу.

У відповідь на свавілля контролюючих та правоохоронних структур, які повинні були дотримуватися елементарних норм чинного законодавства, Віктор Михайлович звернувся із судовим позовом до Головного управління Державної фіскальної служби та Державної казначейської служби про відшкодування шкоди, яка завдана незаконними діями органів досудового розслідування.

Віктор Турко оцінив завдану моральну шкоду в півмільйона гривень, бо тільки через погіршення стану здоров’я змушений був протягом 2011-2012 років п’ять разів проходити стаціонарне лікування. Просив також відшкодувати за рахунок держави частку, належну йому в статутному фонді ТОВ «Сотерс» ЛТД (55 321,00 грн.), суму втраченого заробітку (93 421,00 грн.), майнову шкоду у вигляді внесків до фондів державного загальнообов’язкового страхування (30 376,73 грн.) та правову допомогу (21 000,00 грн.).

Суддя Ковельського міськрайонного суду В’ячеслав Лесик формально підійшов до справи і задовольнив позов частково: держава має сплатити лише 26 тисяч 430 гривень моральної шкоди та 10 тисяч гривень витрат на правничу допомогу. Позивач не погодився з таких рішенням і подав апеляційну скаргу до Апеляційного суду Волинської області.

 


Коментарі
27 Лютого 2018, 14:06
То як тепер писати в позовній заяві - Приватному підприємству "Ковельський міськрайонний суд" чи Товариству з необмеженою безвідповідальністю "Ковельський міськрайонний суд"?
27 Лютого 2018, 14:36
В країні нічого не змінилося!!! Тотальна безвідповідальність органів державної влади та контролю, незважаючи на смерті людей на Майдані - продовжує існувати!
27 Лютого 2018, 14:49
Тільки у Чернівецьких циган повний імунітет
28 Лютого 2018, 01:41
Підкажіть щодо інформації по даному факту<br/>Де Ви черпали цей ряд несенітниць<br/>Починаючи з податкової (нині поліції) хоча ніхто до Вас її ще не перейминував, закінчуючи рядом сковерканих фактів кримінальних проваджень ( доступом до яких Ви просто не мали мати змоги )<br/>Для чого писати несинітниці<br/>Маєте фактаж оприлюдніть, а не видумуйте фантастичні оповідки.<br/>Опануйте себе, як автор художньої літератури, а не інформативних статей.
28 Лютого 2018, 12:56
Автор якраз і оприлюднив конкретні факти. Їх не спростувати. Але ваша істерика зрозуміла. Доведеться відшкодувати завдані людині чималі збитки.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024