Школу в Білині здали аврально з купою недоробок, – депутат Ковельської райради

03 Березня 2018, 16:40
5163

Нашій редакції Район.Ковель надіслав лист депутат районної ради, голова фракції ВО «Батьківщина» Володимир Андросюк (на фото), який стосується останнього сесійного засідання представницького органу Ковельщини.

«З перших хвилин початку сесії районної ради 22 лютого цього року було видно, що вона буде не легкою, – пише Володимир Тимофійович. – В час запитів колегою Анатолієм Корнійчуком було піднято і підтримано депутатами питання, яке не тільки на мою думку, а всіх кому це не байдуже стоїть, функціонування нової школи І-ІІІ ступенів у селі Білин.

Не попрацювавши рік після будівництва, як працівниками пожежного нагляду був вручений припис із 26 пунктів, які необхідно виконати. Я сьогодні хотів би запитати тих, хто здійснював нагляд за будівництвом і тих, хто в авральному порядку перерізав стрічку. Як можна було допустити прийняття школи в експлуатацію без встановлення захисту від блискавки, пожежної сигналізації, без водовідведення?

Внаслідок недоробок в підвалі половини школи стоїть вода рівнем 70 см, підлога в цій частині приміщення покоробилась. З усіх кабінетів, які там є, використовується тільки один – завгоспа. З підвалу йде сморід. Сьогодні вчителі, батьки учнів, радіючи на перший погляд такому подарунку, за власні кошти обладнали майже всі класи. Але якщо не прийняти термінових заходів, то за рік ця школа може перетворитися на руїну.

Інше питання, з яким я не можу змиритися і яке намагався донести до депутатів – не раціональне виділення коштів на деякі програми.

Після «візитів» пожежників подальше функціонування шкіл в селах Рокитниця, Ворона та Гішин розглядалося в судах. І це, на моє глибоке переконання, сталося через невиконання своїх посадових обов’язків першим заступником голови Ковельської районної державної адміністрації Романом Кульцманом, начальником відділу освіти РДА Іриною Ревейчук і директорами шкіл. Ці школи були за крок до закриття через відсутність захисту від блискавки та пожежної сигналізації.

Якщо вирішення даного питання потребує коштів, то захист від блискавки у всіх школах свого часу був, про що свідчать виведені контури заземлення. Тільки при проведенні ремонтних робіт цих навчальних закладів і безвідповідальності посадових осіб такий захист не був відновлений.

Щоразу під час внесення змін до районного бюджету з моєї сторони йде гостра критика щодо виділення коштів для райдержадміністрації та її управлінь і відділів. Тільки в грудні минулого року для РДА було виділено 30 750 грн., управлінню соціального захисту – 16 550 грн., управлінню фінансів – 12 250 грн. – для канцтоварів, зв’язку, заправки картриджів, закупки паливно-мастильних матеріалів.

Не минуло й два місяці, як постало питання про виділення їм коштів з районного бюджету, хоча ці підрозділи є на повному державному забезпеченні. Та й адміністрація знову запросила 80 тис. грн., з них 38 тис. грн. на придбання канцтоварів, пального, заправку і заміну картриджів, технічне обслуговування і поточний ремонт комп’ютерної техніки; управління соцзахисту – 27 500 грн. на придбання канцтоварів, технічне обслуговування, поточний ремонт комп’ютерної техніки, оплату послуг зв’язку.

Я та більшість депутатів погоджуємось з висловом колеги депутата Володимира Хоміка, який постійно говорить, що перед тим, як щось ділити, то потрібно заробити.

А як в нас заробляють органи виконавчої влади – наведу один приклад. Якщо в 2016 році від заготівлі ягід та грибів у сільські та районний бюджети надійшло 1,5 млн. грн., то в минулому році у 29 разів менше – тільки 51 572 грн.

Сьогодні на 80% відбулася децентралізація в Ковельському районі, де органами виконавчої влади надається об’єднаним територіальним громадам певна допомога. А все йде по накатній доріжці, що краще щось відірвати з районного бюджету, ніж знайти можливість і заробити ці кошти. Сьогодні 7 сільських рад, які не об’єдналися в громади, ніяк не зможуть задовольнити такий попит органів виконавчої влади.

Хотілося б звернутися до колег депутатів: відкрийте нарешті очі й подивіться, за що ви голосуєте! А то на харчування дітей коштів не вистачає, лікування онкохворим в бюджеті не закладено жодної копійки (наприклад, місто Ковель виділяє по 5 тис. грн. на кожного онкохворого), але на папір, зв’язок, пальне кошти знаходяться. Від такого розподілу нам повинно бути соромно».

Коментарі
03 Березня 2018, 18:55
Немає нічого дивного в тому, що школу збудували як-небудь. Головне ж не якість, а PR при відкритті, перерізання стрічки, дівчата у вишиванках з короваєм, освячення батюшками і банкет....А все інше якось буде....Отак і живемо....Сумно.
03 Березня 2018, 19:00
Строїм прочно здайом досрочно! До 80-го комунізм построїмо...<br/>Ги-ги... поки ми не виздихаємо, матимете ви замість Європи...
03 Березня 2018, 22:06
Вищезазначеному начальству за любовними походеньками не до того. Нема часу
03 Березня 2018, 22:39
А де ви були усі,шановні депутати,коли батьки з вчителями мили,вимивали цю школу в Білині?Та в 2016 році було ще далеко до виборів,а зараз наближається час пупулізму,різкої критики,зрештою ВИБОРИ 2019.<br/>Але дітям і працівникам від ваших візитів всерівно,бо ви приїхали репу почухали,пальчиком помахали і поїхали,а вони лишаються з повним підвалом води,потрісканими стінами,без громовідводів,але сповненні оптимізму і великого бажання НЕ ПРИЇЖДЖАЙТЕ до нас лише перед виборами.Можна дієво заїхати з конкретними пропозиціями та фінансовою допомогою.
03 Березня 2018, 23:00
Піар компанія Батьківщини , Андросюк в де чому правду говорить , але в основному брехун!!!
03 Березня 2018, 23:06
Він, дійсно,багато правди сказав,але що далі...
04 Березня 2018, 01:12
Аби багаторічні &quot;ударники&quot; освітянської галузі району трохи переймалися формування матеріальнї бази і кадрового потенціалу ,то порушень що виявленні ревізією , не було б в такій кількості .<br/>А по Білинській школолі стільки упущень і неповернутих втрат ,що садок дитячий тут можна давно було відкрити...
04 Березня 2018, 01:37
Построїли прочно, здали досрочно. До 80-го построїмо комунізм - суспільство пролетарське без грошей. В цьому Америку давно перегнали.<br/>Ги-ги, доки ми, совки, не виздихаємо, будете ви не в Європі, а там, де зараз...
04 Березня 2018, 13:31
Секта батьківщин у районній раді- старе комуністичне пердло-андросюк, кукукнутий корнійчук, пацієнт 6 палати і злодій титомир, саковська. Хлопці і дівчата ви не туди попали, вам до психіатра.
04 Березня 2018, 15:29
Для Козака і йому подібних дуже добре що депутати району як ті маріонетки не думаючи піднімають руки &quot;за&quot; і ніякоі своеі думки або позиціі. А ті з &quot;палати №6&quot; сунуть скрізь свого носа але ж нічого зробити не можуть бо маріонеток і сраколизників у раді більше.Але можливе настане і для них той час коли будуть відповідати за свое голосування.
04 Березня 2018, 15:38
Найбільше прикро те що ідуть депутати які до ціеі сільськоі ради відношення не мають.А де Мигуля, Абрамчук,Сорока,Сидорук та депутати сільськоі ради ? Чим вони допомоли у вирішенні проблем школи? Вони хоч раз були на територіі школи після здачі іі? Допомогли вчителямі батькам у оформленні школи?Хоча я впевнений що про проблеми школи вони знають !
04 Березня 2018, 22:39
Якщо там такі промахи з бюджетними грошима то чому ж юлькіни депутати в правоохоронні органи не заяалять.
04 Березня 2018, 23:30
ви багато бачили щоб при цій владі своіх саджали. в нас директора крайнім знайдуть, як &quot;козла&quot; відпущення.хоча директор стрічки не перерізав і подяки не отримував!
05 Березня 2018, 09:10
Тобі керувати залишилось вже недовго За весь піар ганебно відремонтовані дороги корупцію яку розвів в районі крадіжки державних коштів скоро відповіси по повній програмі Тебе Гунчик тут не прикриє бо сам дупу свою буде спасати
05 Березня 2018, 17:35
До Козака В. . Жени з посади Кульцмана Р., коли така ситуація в освіті, чим він займається, сприяє окремим працівникам в отриманні премій для того, щоб ті частину тих премій повертали, ще й каже. що це для Козака потрібно.
06 Березня 2018, 08:46
Візьми ще на допомогу Степанюка то один збератиме гроші від премій ,а другий дань за те що влаштовуються на обслуговування людей похилого вікуВже дожилися що такі люди замерзаютьс Байківці і лежать біля криниці цілу добу
06 Березня 2018, 09:13
І не тільки цим. Та він днює а може й ночує в кабінеті начальниці освіти
06 Березня 2018, 10:34
хороша молдичка і свіжак . бо колишні вже приілися.Жодноі наради віддід освіти без Роми не може провести ,ума не хватае!
06 Березня 2018, 11:04
А мо там кохання велике. А мозгів для кохання нетреба
15 Березня 2018, 16:03
А може, вже час звільнити цих нероб.
20 Березня 2018, 09:28
Вчора п Козак і п Кульцман цілих дві години щоб якось відбілитисяперед новим губернатором шукали недоліки в статті автора Знайшли що було не 26пунктів припису а23Але вони так і не зрозуміли що як керівникам району відповідати потрібно не тільки за перерізання стрічок а йза вс недолки які самі допустили Вже п Гунчик добрехався скоро прийде і час п Козака
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024