Ковельський календар, 6 березня: день народження відзначає Микола Вельма

06 Березня 2018, 07:30
3253

Всесвітній день боротьби з глаукомою.

За церковним календарем: Преподобного Тимофія, що в Символах (795). Святителя Євстафія, архієпископа Антиохійського (337). Святителя Георгія, єпископа Амастридського (802-811)… Строгий піст: не споживають м’ясного, молочного, яєць, риби, олії.

Іменини у людей з іменами Олександр, Георгій, Григорій, Данило, Захар, Іван, Костянтин, Микола, Павло, Тимофій.

Ювілей відзначає Заслужений журналіст України, редактор газети «Вісті Ковельщини» Микола Вельма, день народження також святкують депутат Дубівської об’єднаної територіальної громади Наталія Олексюк (самовисування), голова ветеранської організації селища Люблинець Ніна Федорук, голова ветеранської організації села Облапи Галина Герко.

Наше видання Район.Ковель вітає їх та всіх інших сьогоднішніх іменинників зі святом, бажає здоров’я й щастя на кожен день!

08:00 – 10:00 – прийом громадян з особистих питань проводить голова районної ради Андрій Броїло (каб. № 203).

09:00 – засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення у Ковельському районі Дня українського добровольця (каб. 417).

10:00 – нарада у голови районної державної адміністрації Віктора Козака з сільськими, селищними головами та землевпорядниками з актуальних питань життєдіяльності територіальних громад (каб. 417).

10:00 – засідання конкурсного комітету з визначення автомобільних перевізників на міських маршрутах загального користування у місті Ковелі. Три маршрути: № 8 – «Вокзал – дачні масиви «Калина», «Урожай», «Будівельник», «Машинобудівник»; № 21 – «Водоканал – СТО» (через вокзал, вул. Брестську); № 24А – «Вул. Лисенка – вокзал – вул. Левицького» (приміщення виконкому міської ради, каб. № 316).

11:30 – у Ковельському міськрайонному суді розгляд кримінального провадження про обвинувачення Назара Статочнюка, якого підозрюють у звірячому вбивстві юної мешканки Нововолинська Катерини Литкіної (Головуючий суддя – Ірина Логвинюк, судді Сергій Панасюк та Олена Восковська).

14:30 – огляд художньої самодіяльності в міському навчально-виховному комплексі №13.

У цей день колись:

06.03.1886 – Ковельська міська дума на своєму засіданні ухвалила рішення про передачу Міністерству народної освіти у центральній частині міста, на вулиці Дворянській, ділянки землі, площею 1 десятина і 1525 квадратних сажнів, більша частина якої до того перебувала у користуванні купця Шуєва. Ініціював розгляд питання про відчуження землі для зведення на ній шкільної будівлі штатний наглядач Ковельського міського двокласного училища Петро Олександрович Жадановський, заручившись підтримкою попечителя Київського навчального округу. Адже не маючи власного приміщення, цей навчальний заклад змушений був орендувати будинки місцевих домовласників.

06.03.1936 – воєводське управління звернулось до прокурора про конфіскацію і заборону вистави Марка Кропивницького «Невольник», яка користувалась великою популярністю по всій Волині. В документі читаємо: «Воєводське управління виступає з пропозицією до пана прокурора видати розпорядження про конфіскацію української п’єси під назвою «Невольник», яка грається на території окремих повітів воєводства».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39