Область хоче передати «Хоспіс» у Ковелі на баланс міста

09 Березня 2018, 10:34
5642

Про це розповів на засіданні виконавчого комітету ковельський міський голова Олег Кіндер, згадавши начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігоря Ващенюка та депутатів обласної ради.

«Сьогодні для міста Ковеля так же само ставиться великий знак питання це спілкування і бачення того ж самого Ващенюка і спілкування з депутатами обласної ради в частині передачі все ж таки на місто залізничної лікарні, бо проблеми є… Повністю лі-кар-ні. Тоєсь сьогодні вже й таке бачення є, щоб даже обласний «Хоспіс» в нас був на балансі. Повірте, ну дуже багато питань. Я, як міський голова, багато речей, де я не маю відповідей. А це ж дуже погано, тому що ми повинні чітко знати, в якому напрямку воно сьогодні робиться», – сказав Олег Кіндер.

Нагадаємо, одним із рішень обласної ради державна вузлова лікарня станції Ковель «Львівської залізниці» реорганізована шляхом перетворення в комунальний заклад «Ковельська поліклініка» Волинської обласної ради», який є правонаступником всіх майнових і не майнових прав і обов’язків лікарні. Разом з тим, попередніми рішеннями облради на базі вузлової лікарні, окрім поліклініки, утворено ще один комунальний заклад – «Волинська обласна лікарня «Хоспіс» м. Ковель».

 


 

В той же час депутати обласної ради Святослав Кравчук (партія «Наш край»), Микола Бущук та Віктор Радчук (обидва з «УКРОПу», останній – ковельчанин) неодноразово заявляли, що проблем з вузловою лікарнею було б куди менше, якби місто, у свій час, погодилося забрати її до комунальної власності.

До речі, ще у лютому 2016 року голова Волинської обласної ради і лідер волинського «УКРОПу» Ігор Палиця застерігав колег від явно популістських рішень щодо залізничної лікарні.

«Вона не може бути лікарнею», – категорично казав Ігор Петрович, мотивуючи свою позицію тим, що цей медичний заклад не має змоги надавати якісні послуги, а окрім того, в Ковелі та районі нема потреб на розширення лікарняних ліжок.

Коментарі
09 Березня 2018, 13:06
Держава скидала з себе тягар утримання майна, яке стало ній не потрібне. Обласна рада загралася в популізм коли погодилася прийняти від Укрзалізниці в обласну власність Вузлову лікарню. Тепер область обіс_алась і шукає крайнього дурня на кого повісити багатомільйонні затрати по утриманню того комплексу
09 Березня 2018, 14:53
Чому до сих пір не передали лікарню у приватну власність Віслогузовій? Так добре почали і ніяк кончити не можете...
09 Березня 2018, 17:10
Територію військового містечка на Володимирській , Ватутіна , Брестській , територію і приміщення Льонозаводу і Крохмального заводу та меблевої фабрики та інші - міська рада прийняла під своє "крилишко" на УРА ... Тому що вклали НУЛЬ , а розпродали і роздерибанили за гарні гроші , левова частка яких пішла явно не в бюджет міста .!!! А в ХОСПІС потрібно вкладати гроші і заборонено продати . В цьому і різниця !
09 Березня 2018, 17:41
Ну то хай область і не продає нікому і вкладає в своє майно
09 Березня 2018, 20:04
Хай Радчук з Пінісом на чолі з Палицею візьмуть під свое укропське крило . А то кричали голосніше за всіх ,а як до діла - то зразу в кущі!
09 Березня 2018, 20:25
Кум Уляни, повністю підтримую.Тільки про Галю забули.
10 Березня 2018, 00:22
В той час , як Гунчик , Палиця, Ващенюк , не рахуючись з волею залізничників , та і ковельчан успішно реалізували свій проект і помахом палиці перетворили медичний заклад , який мав 100 ліжко/місць , поліклініку і обслуговував 12 тисяч залізничників, членів їх сімей, мешканців Ковеля-2 в хоспіс. В той же час Рівненська обласна рада передали 3 медичні заклади по Рівне, Здолбунову, Сарнах в комунальну власність , і вони і далі надають медичні послуги залізничникам. А хто очолив хоспіс та поліклініку? Молоде медичне світило Наталія Віслогузова із заслуженим пенсіонером Адамом Маковецьким, ті які менше всіх хотіли збереження медичного закладу, при мовчазній згоді міської влади!
10 Березня 2018, 01:42
Вже задовбали владу ті залізничники , нехай обслуговуються в ковельському МТМО. Ніби не такі люди , як інші
10 Березня 2018, 13:02
Правильно влада зробила, що створила хоспіс - він необхідий для лікування важкохворих, і він є і буде обласним, бо тут лікуються хворі зі всієї області. А Кіндер щось перепутав, як відомо, що на баланс міста хочуть передати поліклініку.
10 Березня 2018, 13:11
Проходив комісію у Львові, в МТМО, лікувався в МТМО - повірте, все нормально.
10 Березня 2018, 14:13
То і 3,14здуй у свій Львів і не повертайся !
10 Березня 2018, 15:08
якщо 12000 залізничників такі патріоти своєї лікарні і не хочуть так як усі інші лікуватися в мтмо то можуть кожного місяця скидатися по 100 гривнів на рахунок жд лікарні
10 Березня 2018, 15:35
Скоро і ти там будеш!!!
10 Березня 2018, 16:16
У Ковелі якраз і не вистачає ліжко-місць особливо в кардіології і терапії, палати маленьки, по чотири ліжка, задуха і в старе приміщення поліклініки заходити страшно, на другий поверх сходи жахливі, стеля низька,підлога ходуном ходить,в кабінетах по декілька лікарів...
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024