Села Білашівської сільради приєднаються до Колодяжненської ОТГ

26 Березня 2018, 17:17
3984

Вчора, 25 березня 2018, громада Білашівської сільської ради обговорювала можливість приєднання у рамках децентралізації, до однієї із існуючих ОТГ. Тож, попередньо зваживши можливості, представники органу місцевого самоврядування дійшли висновку, що чи не єдиним шляхом є приєднання до Колодяжненської об’єднаної територіальної громади.

Відтак, саме цей варіант звучав на громадському обговоренні, – повідомляють у Ковельській РДА.

У заході взяли участь голова райдержадміністрації Віктор Козак, депутат районної ради Микола Чуль, Білашівський сільський голова Віктор Денищук, Зеленський сільський голова Оксана Паливода, начальник управління гуманітарної сфери Колодяжненської сільської ради об’єднаної територіальної громади Павло Кухта.

Як відомо, неодноразово на вищому рівні мовилося, що цей рік стане завершальним етапом добровільного об’єднання територіальних громад, а власне – приєднання їх до вже створених ОТГ. Адже останні пройшли процедуру об’єднання, вже сформували органи управління. Вони мають більш широкі повноваження і значні ресурси, що дозволяє їм реалізовувати проекти розвитку інфраструктури: ремонтувати і навіть будувати школи, дитсадки, водогони, дороги, системи вуличного освітлення, закуповувати комунальну техніку, створювати комунальні підприємства, дбати про благоустрій навіть найвіддаленіших сіл тощо. У цьому їм допомагає держава, місцевий бізнес, сприяють міжнародні партнери. 

Звичайно, сусідні громади, які з тих чи інших причин одразу не пішли на об’єднання, зараз вже бачать усі переваги децентралізації і бажають долучитися до ОТГ.

Тож, у рамках заходу, обговорили всі аспекти можливого приєднання сіл Білашівської сільської ради до Колодяжненської сільської ради об’єднаної територіальної громади. Зійшлися на тому, що це шлях, яким варто йти, позаяк на базі решти сусідніх населених пунктів не були створені ОТГ, а створення їх на цьому етапі – не на часі, бо не виправдано ні політично, ні фінансово. 

Надалі процедура передбачає внесення відповідного питання – «Про приєднання с. Білашів до Колодяжненської об’єднаної територіальної громади» - на розгляд сесії сільської ради, що і буде зроблено.

Між іншим, на зустрічі влади та громади також порушили тему будівництва дороги напрямком «Ковель-Білашів-Перковичі», а саме – відрізка «Зелена-Білашів». Це питання неабияк турбує тутешніх жителів, адже дістатися до районного центру цим шляхом було би значно простіше, ніж долаючи значну відстань до автотраси М-19 та зіштовхуючись із проблемою закриття залізничного переїзду на тривалий час.

Довгий час дорога перебувала у незадовільному стані:  наявна деформація дорожнього профілю, є часткові затоплення дорожнього полотна, відсутнє дорожнє покриття – внаслідок її тривалої експлуатації та відсутності періодичних ремонтів. Щоправда, останніми роками були задіяні кошти бюджетів різних рівнів та лісогосподарських підприємств Ковельського та Турійського районів, завдяки чому були здійснені окремі роботи, чим покращено його загальний стан. Нині постала необхідність здійснення подальшої реконструкції дороги.

Нагадаємо, нині до Білашівської сільської ради належать села: Білашів, Грушівка, Іванівка, Перковичі.

Коментарі
26 Березня 2018, 21:53
це ще добре що дорогу зелена-білашів буде будувати не "ідея" яка нічим не причетна до козака в.т.
27 Березня 2018, 01:04
Та хоч до дупи приєднуйтесь, все-одно срака буде.
27 Березня 2018, 13:16
Дуже "виважений" і "фаховий" коментар від суцільно некомпетентної та, вірогідно, цілком непритомної особи, що, скоріш за все, перебуває під дією різного роду припаратів або речовин паралітичної дії. Лікуйтеся, будь ласка. А Рокитниці, Білашеву та їх гарним людям лише успіху та міцного здоров'я!!!
27 Березня 2018, 13:17
До "сраки" вам прийдеться доєднатися. Не заздріть!
28 Березня 2018, 20:40
Люди куди ви приєднуєтеся !! Громада гола , боса!!!! Зарплати нема чим виплачувати , одумайтеся !! Кашик вигріб все зі своєю шайкою)))
15 Квітня 2018, 03:41
То ми йдемо до Колодяжного чи ні ? В селі ніхто нічого не говорить.
17 Квітня 2018, 18:21
Ніхто нікуди не йде.
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024