Картини дівчини з Ковеля продаються в Китаї та Америці

28 Березня 2018, 10:25
Тетяна Калівошко 9128
Тетяна Калівошко

Багато українців у пошуках кращої долі виїжджають за кордон, але щастя посміхається одиницям. Тетяна Калівошко з Ковеля покинула власний дім, щоб підкорити світові мегаполіси. Вона була дизайнером і художником в Шанхаї, а нещодавно переїхала в Маямі.

Про це пише «Вісник+К».

Батько Василь та мама Ніна родом з невеличких сусідніх сіл Синове та Шкроби Старовижівського району, а от Таня народилась в Ковелі, куди переїхала згодом сім’я. Тут вирішили відкрити власну справу з виготовлення і продажу меблів. Напевно, сподівались, що дочка долучиться до сімейного бізнесу. Але не так сталось, як гадалось…

Любов до творчості у дівчини була з дитинства, а перші професійні навички отримала від вчителя Шумського Ігоря Петровича.

«Я зрозуміла, що моє призначення – мистецтво, тому навчалась на дизайнера інтер’єрів у Львівській Національній академії мистецтв. Не пропускала жодного майстер-класу по живопису і скульптурі. Закінчивши університет, ніяких перспектив в Україні не бачила, тож вирішила спробувати себе за кордоном», – каже дівчина.

Надумала їхати аж за тридев’ять земель – до Китаю. Тому дівчина з вдячністю згадує батьків, які не відмовляли від такої затії, а підтримали.

«У мене були знайомі, які збудували в цій країні досить успішну кар’єру і гарно відгукувались про місцевих жителів. Я вирішила і собі ризикнути, – посміхається співрозмовниця. – Хоча не все було просто. Інше харчування, традиції. Та основне – мова! Вивчала її в китайському університеті. Щоб заробити якусь копійку, навчала малювати дітей в приватній школі», – розповідає вона.

 

Тетяна Калівошко вчила малювати китайських дітей
Тетяна Калівошко вчила малювати китайських дітей


 

Майже через рік ковельчанка взяла участь у міжнародному проекті за ініціативи посольства Китаю в Україні. Разом з іншими працювала над фільмом за мотивами книги Джен Гана «Закохався в Україну». Потрібно було передати особливості української культури, якою її бачать китайці.

«Потім працювала дизайнером інтер’єрів в італійській компанії. Там розробляли дуже цікаві проекти. Проте я «розривалась» на два фронти: вдень робота в офісі, а вночі малювала в студії. Основна діяльність відбирала занадто багато зусиль. Тому я звільнилась! З того часу почала лише малювати. Свою першу приватну колекцію показала в місті Чанчжоу. Виставка мала успіх, і я зрозуміла, що якщо хочу займатися виключно мистецтвом, то відповідно і країна має бути така, в якій цінують мистецтво і гарно оплачують роботу художників. Тож вибір був однозначним – Америка. Не маючи жодних знайомих в Маямі, все ж наважилася купити білет в один бік», – продовжує дівчина.

 

Маямі – місто мистецтва. Там є район Вінвуд, де галереї і студії на кожному кроці. Тут виставляються видатні художники. Лише за сім  місяців перебування в Америці Таня вже п’ять разів демонструвала свої роботи (картини, скульптури) на серйозних виставках. Одна з яких входить в список найбільш популярних виставок у світі.

З 2014 року ковельчанка живе за кордоном. Вона вже давно не була вдома. Добре, що є Інтернет, тож щодня може поговорити та побачити рідних по комп’ютеру. Звичайно, всі за нею сумують, але водночас і тішаться, що їхня доня та сестричка займається улюбленою справою та досягла такого успіху.

Руслана ТАТАРИН

 

1

1

Одна із останніх робіт Тетяни Калівошко
Одна із останніх робіт Тетяни Калівошко

Коментарі
29 Березня 2018, 02:14
молодець тут і відсотка не досягла б як там
29 Березня 2018, 02:44
Молодець і дяка батькам, що підтримали!
29 Березня 2018, 02:59
Файна дівка
29 Березня 2018, 12:21
Пишаюся тобою! Успіхів у творчості!!! Будь щаслива!!!
30 Березня 2018, 12:20
Молодець! Жаль тільки, що прогресивна молодь залишає Украіну. Але дивлячись на те<br/>кубло нахабних корупціонерів, які дохопились до державного корита - скажу відверто,<br/>правильно робите, хоч поживете як люди. Сам я в 1990р. жив і працював в м.Олбані,<br/>штат Нью-Йорка, але Батьківщина тягнула назад і вернувся, хоча за день отримував<br/>зарплату, як в Україні за півроку. Я не жалію а навпаки радий, що живу в Україні, хоча<br/>своїх дітей, як захочуть виїхати, стримувати не буду. з такою жадобою до наживи, яка присутня в наших можновладцях - порядку не буде ще років 25, дай Боже, що я <br/>помиляюся.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024