У Ковельській мерії заявили: до чого призвели «благі наміри» ТзОВ «К.П.Верес»

28 Березня 2018, 16:14
3095

У Ковельській міській раді опублікували свою відповідь на звинувачення ТзОВ «К.П.Верес» у тендерних провокаціях

«Останнім часом у соціальних мережах поширюється інформація від ТзОВ «К.П.Верес», де безпідставно звинувачується міська рада у маніпуляціях населенням, а один із структурних підрозділів виконкому - у «формальності» та «фіктивності» проведення тендерів. Своїм листом від 14.03.2018р. № 230 про спростування недостовірної інформації «К.П.Верес» фактично намагається ввести в оману мешканців міста та скомпрометувати місцеву владу», – йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Далі публікуємо текст без змін:

«Пропонуємо ковельчанам розібратись у ситуації. Зайшовши торік на ринок комунальних послуг, метою ТзОВ «К.П.Верес» стало намагання зайняти домінуюче становище в Ковелі з виконання майже усіх робіт. Саме це підприємство за результатами проведених відкритих торгів стало переможцем закупівель на 2018 рік з утримання вуличного освітлення; прибирання снігу; утримання місць загального користування; озеленення територій та утримання зелених насаджень; прибирання та підмітання вулиць. Воно запропонувало найнижчі ціни на виконання цих прослуг, які є економічно необґрунтовані.

А тепер давайте проаналізуємо, чи реально провести роботи за ті кошти. До прикладу, зрізати дерево вручну вони пропонували за 4 гривні, кронувати тверді породи - за 1 гривню 60 копійок, м’які - за 73 копійки. Зрозуміло, що для цього необхідна техніка, пальне, як мінімум година-дві робочого часу. У результаті ці послуги місту не надаються. Ще одна дивна цінова пропозиція: миття та протирання захисного скла світильника ( йдеться про дорожню інфраструктуру) – 1 гривня 8 копійок, а опори від оголошень «Верес» був згідний чистити за 10 копійок. Не менш абсурдною є ціна на скошування трави. До прикладу, гектар газонокосаркою підприємство мало б впорядкувати за 1 гривню, а 23 кілометри навісною косаркою - за 2 гривні. 

Такі фантастичні цінові пропозиції – це знахідка для міста. Дійсно, за аналітикою, яку проводить «Верес» Ковель економить значні фінансові ресурси, які може використовувати на свій розвиток. Та давайте запитаємо самі в себе, чи потрібна нам така ощадливість, коли із звання міста найкращого благоустрою ми з часом станемо нагадувати занедбаний населений пункт.

Заради об’єктивності варто сказати, що неодноразово на засіданнях постійних депутатських комісій йшлося про неякісне надання ТзОВ «К.П.Верес» комунальних послуг – прибирання, вивіз сміття і т.д. З цим до депутатів звертались мешканці міста. 

Підприємство навряд чи ставило за мету берегти кошти місцевого бюджету та працювати на благо громади. Схоже на те, що воно намагалось зробити своїм заручником замовника – управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства. «Верес» не зосереджується на постійному, своєчасному та якісному наданню взятих зобов’язань. Від такого безвідповідального ставлення до виконання робіт врешті потерпає все місто. 

Отже, кожному стає зрозумілим: про надання послуг якої якості та в якому об’ємі може йти мова за відсутності достатнього фінансового забезпечення.

У зв’язку з неналежним, неповним та несвоєчасним наданням послуг згідно вимог тендерної документації та умов укладених договорів, відсутністю реагування чи неналежного реагування на неодноразові вимоги замовника, із ТзОВ «К.П.Верес» розірвано договір про надання послуг з прибирання снігу та порушено питання про розірвання ще декількох угод, а саме: про надання послуг з озеленення територій та утримання зелених насаджень, утримання вуличного освітлення.

Стосовно останніх закупівель, результати яких викликали такий резонанс у Ковелі. Наприкінці листопада 2017 року управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства на сайті Прозоро розмістило оголошення про проведення відкритих торгів із закупівлі послуг з прибирання та підмітання вулиць очікуваною вартістю одинадцять мільйонів гривень.

Зважаючи на тривалий термін вказаної процедури (до моменту укладення договору - орієнтовно 2,5 місяці), відповідно до чинного законодавства було продовжено дію угоди з РЖКП №1 до 28 лютого нинішнього року, аби підтримувати в цей період належний санітарний стан міста.

При цьому ціну договору визначено на рівні 20 відсотків від суми минулорічної угоди, що становить 918 тисяч 780 гривень (459 тисяч 390 гривень – на місяць) вартості послуг на 2 місяці. Це майже вдвічі менше в порівнянні із середньомісячним показником очікуваної вартості закупівлі на 2018 рік - 916,6 тис. грн. на місяць.

При перекваліфікації учасників замовник відхилив тендерну пропозицію ТзОВ «К.П.Верес» як таку, що не відповідає умовам тендерної документації та кваліфікаційному критерію, установленому статтею 16 Закону України “Про публічні закупівлі, зокрема, відсутніть виконання аналогічних договорів за предметом закупівлі. Однак, незважаючи на усі доводи та пояснення, рішенням постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель від 31.01.2018р. №853-р/пк-пз, ТОВ «К.П.Верес» як потенційного переможця торгів було допущено до аукціону. В подальшому позиція УКБ та ЖКГ щодо невідповідності та недобросовісності “К.П.Верес” підтвердилась при ухиленні останнього від підписання договору про надання послуг з прибирання та підмітання вулиць без заявлення жодної правової аргументації. В свою чергу, в підтвердження правомірних дій замовника щодо відхилення тендерної пропозиції ТОВ «К.П.Верес» слугує лист Управління захисту економіки у Волинській області від 23.02.2018р. №1003/39/102/01-2018 щодо сумнівності поданих «Вересом» документів.

Варто зазначити, що у своєму листі «К.П.Верес» щодо непідписання договору посилається на обставини, які не мають стосунку до цього. Керівництво фірми безпідставно стверджує, що нібито замовником не проведені розрахунки за угодою з надання послуг з озеленення територій за 2017 рік. 

Міська влада зацікавлена, аби ринок надання комунальних послуг базувався на конкурентних засадах. Але правила гри мають бути чесними, а робота задовільняти споживача», – йдеться на сайті. 

Коментарі
28 Березня 2018, 19:43
&quot;Билась нечисть грудью в груди<br/>И друг друга извела...&quot;
28 Березня 2018, 20:01
Верес вліз на ринок комунальних послуг завдяки одному з клєрків міської ради. Чому ніхто не несе за це відповідальності- незрозуміло. Гому голова тендерного комітету допустив Верес до конкурсу знаючи про те, що аферисти не мають ані техніки. ані персоналу. Добре про це знали. А хто поклав під сукно акт, який написав дудка після перевірки Вересу і висновку, що ця шарашкіна кантора не взмозі надавати якісні послуги? Ситуація дойшла до того, що місто опинилось на межі екологічної катострофи. на сторінках цього сайту не раз казали мерові, що його підлеглі стали на злочинний шлях і зговір з вересом. а чи не влада так агітувала за Верес і так виставляла на цьому сайті фіктивні фотографії Вересовської техніки, яка є його власністю і там взагалі був сфотографований металобрухт. А за обслуговування будинків хіба не клали під сукно акти з підписами мешканців будинків, де верес є управителем? Це влада породила того УРОДА. за це чиновники мають нести покарання. А хто понесе покарання за звільнених працівників Добробуту, а за тих двірників, що вимушені писати заяви і йти у відпустку, неоплачувану відпустку. А чиновники в цей час морди наїдають. Через тиждень свято Великоднє. А подивіться до чого корупціонери довели місто. такого срача в місті ще не було. ГАНЬБА КОРУПЦІОНЕРАМ!!!
28 Березня 2018, 20:35
скоро тновий тендер. Верес занесе бабло куди треба і буде знову допущений до тендеру. І виграє його. А якщу сума не сподобається Вересу, він знову відмовиться. І так буде до того часу, поки не посадять причетних до цих оборудок чиновників. ОСЬ вам прикмета- якщо Верес знову буде допущений до тендеру, або його фіктивна підставна фірма типу &quot;Двері білорусі&quot; або власних одного трактора з черкас, то знайте- корупція в Ковелі процвітає. Слава Україні.
28 Березня 2018, 20:57
Крали крадуть та будуть красти якщо будемо мовчати
28 Березня 2018, 23:38
Економічно неграмотні працівники які відповідають за ці питання в міській раді! Хто іх туди взяв на роботу?
29 Березня 2018, 00:19
поки цю владу не винесуть в сміттєвих баках, такий бардак і буде. Назвіть хоч одного спеціаліста у владі. Мер- ходяча пилорама. Товстига- купи- продай ( спекулянт) Крім продажу халявних котлів він більше нічого не вміє. . Пікінес- спеціаліст по концертах. А решта взалалі одна алкашня. То звідки в місті буде порядок. БАНДУ ГЕТЬ!!!
29 Березня 2018, 01:18
СР...ю мітлою іх вимести.
29 Березня 2018, 02:35
Верес надав економічно обгрунтовану ціну (орієнтовно 800 тис.грн.) по договору за надані послуги, але на жаль не справився з ними. Жеки при цьому за ці послуги просять не менше 1,2 млн, з них дають відкат тисяч 300 тому кому треба. Тому відділу ЖКГ, міськвиконкому, було вигідно, щоб Верес не справився з роботою і розірвати з ним договір, бо він такого відката не дасть. Проста арифметика...
29 Березня 2018, 02:52
Коли вже буде золотий торт
29 Березня 2018, 11:15
Ти такий обізнаний, на Вересі працюєш??? На тих безпредельщиків і брехунів???Як звязалась з ними пару років тому, то ще піврок, а той більше не могла розгрібти, таких дел натворили, що й згадувати не хочеться....
29 Березня 2018, 11:21
Таки да, правду кажете, це ще ті дєлкі, міська рада в порівнянні з ними відпочиває....Негайно потрібно з ними розривати всі договори, інакше страшно представити чим закінчиться їхня економія...(косять бабло собі в кишені, а місто вже таке засране в простому смислі слова, і Вересу немає до цього діла ніякого...ще й наглості вистачає тут людям баки забивати...)
29 Березня 2018, 13:59
це все на совісті Товстиги. І Антоній бреше, що Верес не давав відкати. Саме тому що давав Товстига і пішов у них на поводу. Але коли фінвідділ підняв питання про проблему оплати актів НЕВИКОНАНИХ робіт, підписаних Стернічуком і коли це набуло масштабного розголосу, відкати стало неможливо. Ось тут Верес і дав попятну. Ви думаєте що, Верес такий дурний, що вигравав тендер з початковою сумою 11 мільйонів а остаточна 2.59 мфльйони? Ні, не дурний. Це все було сплановано. Товстига казав, щоб вигравали тендер любою ціно, а решту суми 8 мільйонів з копіками ім мали повернути лівими актами невиконаних робіт. Але халява закінчилась. Хабар отриманий, тендер пройшов, а обіцяної маржі повернути не вдалося. Ось вам і поле діяльності для правоохоронних рганів. Поки Товстигу не посадять, такий бардак і буде.
29 Березня 2018, 14:32
Незрозуміло тільки одне- невжеж наш градоначальник такий &quot;сліпий&quot; що не бачить того бєспрєдєлу. який влаштували його підлеглі в Ковелі. Чому одні тільки слова і ніяких дій. Таке бл****во коїться вже ж не перший рік. Коли це припиниться?
29 Березня 2018, 15:25
Товстига це мєлка пєшка в цій грі. нічого без ( ну ви самі знаєте кого) в Ковелі не робиться.
29 Березня 2018, 17:35
Золотого торта не побачиш, а ось золота какашку мабуть так.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром