Керівник навчального центру «Десна» причетний до вбивства Кияна, – Євген Карась

28 Березня 2018, 17:17
Євген Карась 6218
Євген Карась

Голова націоналістичної організації, сотник Майдану, колишній лейтенант батальйону МВС «Гарпун» Євген Карась звинуватив керівника навчального центру «Десна» у смерті Володимира Кияна, бійця з Ковеля на псевдо «Тайфун», який загинув у вересні 2015 року у зоні АТО.

Про це йдеться в інтерв'ю «Цензор.НЕТ».

«Свого часу ти познайомив мене із Андрієм Галущенком, Ендрю - керівником зведеної мобільної групи із протидії контрабанді в зоні АТО, який загинув за дуже неоднозначних обставин у вересні 2015 року (автомобіль мобільної групи підірвався на міні на підконтрольній Україні території, після чого у нього кинули дві гранати та почали обстрілювати автівку зі стрілецької зброї. Мобільна група тримала оборону до прибуття підкріплення, під час бою загинули Андрій Галущенко та старший лейтенант податкової міліції Дмитро Жарук, шестеро бійців було поранено. Напад на групу Ендрю був вже не першим, нерідко у загибелі Ендрю звинувачують тодішнього комбрига 92 ОМБр Віктора Николюка із позивним Вітер. Про погрози з боку комбрига за декілька днів до своєї смерті говорив і сам Ендрю, - ред.). Наскільки я розумію, ви працювали разом?», – задала питання одна із журналісток. 

«З Ендрю я попрацювати не встиг. Може, і на щастя для мене – якби співпрацювали, зажмурили б нас усіх. Але про співпрацю ми встигли домовитися.

Тоді ми поставили неочікуваний блокпост біля Станиці Луганської – ми часто ставили такі «засідки» там, де постійний блокпостів немає, але проїжджає великий потік машин. І саме там на нас вилетіла команда Ендрю. «Ого! Тут хтось когось перевіряє! Неочікувана перевірка у неочікуваному місці! Ого!», – раділи вони.

І тоді ми з ним вирішили почати співпрацю по боротьбі з контрабандою. Але не встигли, бо «Гарпуну» тоді якраз дали окреме завдання по контрабанді, по залізниці у Станиці Луганській. Я тоді був шокований, бо зрозумів, що за  контрабанду(а це були не наркотики, не золото – якісь побутові речі) тільки люди, які це прикривають, отримують божевільні гроші. Тисячі доларів! А по-любому ж гроші отримує і хтось нагорі, і СБУ. Стільки людей наварюється…

Масштаби контрабанди у зоні АТО катастрофічні, завербовано повно людей. Масштаб заробітку – божевільний. І я не здивований, що через неї повбивали стількох. Було очікувано і те, що Ендрю вбили…

На мою думку, і Ендрю, і Тайфун (капітан Володимир Киян, який 3 вересня поїхав перевіряти місце розстрілу мобільної групи, –ред.) загинули через Вітра, екс-комбрига 92 ОМБр. Мені вдалося доволі багато з різних боків покопати про цього Вітра… Зараз він керує навчальним центром «Десна». Його туди запхали, видно, щоб пересидів, поки пройде розслідування та суди, поки все «вирішиться» та забудеться…», – розповів Євген Карась.

Коментарі
29 Березня 2018, 02:56
Про Харьковського забули з його шефом
01 Квітня 2018, 18:19
Ну блін, одні поганяла, як на зонах- то Тайфун, то Вітер, то Ендрю то ще якісь ... Нормальні офіцери і солдати за поганялами, як зараз модно кажуть"позивні" не ховаються. Не передбачено статутом. Є офіційні нормальні звернення по званню і пріхвищу. Якщо нацикам-мародерам вигідно приховувати імена за поганялами, то справжнім офіцерам це не личить. А по цій заяві Карася має бути відкрите кримінальне провадження.
01 Квітня 2018, 23:02
Нічог особливого Карась не сказав, а тільки припущення. Про причетність комбрига 92 та його розвідроти до загибелі Кияна кажуть давно, а доказів немає. Тай досі не зрозуміло, що робив Киян сам в "сірій зоні". Як бачимо одні питання, а відповідей немає.
05 Квітня 2018, 10:51
улицы имени ВIТРА Ковеле нет еще?
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром