У Ковелі обговорили як зменшити рівень безробіття та виїзд кадрів за кордон

29 Березня 2018, 10:01
3175

У вівторок, 27 березня, у Ковельському міськрайонному центрі зайнятості з ініціативи його директора Ігоря Приймака відбулося засідання «круглого столу» з питань працевлаштування та трудової міграції населення Ковельщини.

Про це повідомляють на сайті Ковельської міської ради.

Відкрив зустріч Ігор Приймак, який наголосив, що болючим питанням сьогодення є міграція, яка набуває все гострішого характеру. Досить значна кількість людей виїжджає за кордон, шукаючи більших заробітків, стабільнішого життя. Повідомив про стратегію модернізації та розвитку служби зайнятості, головною метою якої є те, щоб кожен українець мав достойну роботу із гідною заробітноею платою, а кожен роботодавець був забезпечений кваліфікованими кадрами, які працюватимуть на розвиток рідного краю.

Особливу увагу Ігор Григорович зосередив на тому, що центр зайнятості стає сервісною службою. Впродовж 2017 року запроваджено сучасні сервіси, які значно спрощують доступ до послуг, в тому числі через й електронні . Це і електронна черга, послуга відео-резюме, скайп-резюме та онлайн-співбесіди безробітних з роботодавцями.

Начальники відділів центру у своїх виступах підкреслили, що багато уваги приділяється налагодженню контактів з  роботодавцями з тим, аби якісно формувати банк вільних робочих місць і вакантних посад з гідною заробітною платою. 

Присутні активно долучилися до розмови, висловлювали свої думки та бачення щодо того, як зменшити рівень безробіття та витік кадрів за кордон. 

 



 

Анатолій Понікарчук, директор ТОВ «Волинь-Кальвіс» запропонував два варіанти розв’язання проблеми - це безвідсоткові кредити та так звану тринадцяту зарплату, щоб хоч чимось втримати цінних працівників. Він закликав об’єднатись, допомогти один одному - це буде великим плюсом в економічному розвитку нашого краю. 

Зі слів Віктора Козака – голови Ковельської райдержадміністрації, система профтехосвіти держави не зовсім відповідає потребам ринку праці. Тому  вважає за доцільне - максимально скористатися можливостями, які надає служба зайнятості. Це - перепрофілювання, професійна підготовка, перепідготовка чи підвищення кваліфікації.

Активну участь в обговоренні піднятої проблеми взяли: Микола Заікін – президент ТзОВ ВО «Ковельсільмаш», Олександр Шайнюк – директор СГ «Фасти», Микола Печенюк – голова ГО «Всеукраїнське громадське об’єднання «Комітет громадського спротиву».

Під час ділового діалогу, що зав’язався, керівник центру зайнятості запропонував проводити такі зустрічі один раз в квартал, на що всі присутні погодились одноголосно. Було сформовано координаційний комітет сприяння зайнятості населення, в склад якого увійшли посадові особи органів місцевої влади, міських та районних організацій роботодавців та профспілок.




Коментарі
29 Березня 2018, 13:28
Дайте людям достойну зарплату ,то проблема відпаде сама собою.
29 Березня 2018, 14:06
схаменулись коли кожний другий по1хав на зароб1тки або плануе по1здку Скоро не буде квал1ф1кованих прац1вник1в в укра1н1 Залишаться одн1 пенс1онери та хвор1
29 Березня 2018, 14:08
Цирк.!
29 Березня 2018, 14:36
нехай наші можновладці повернуться обличчям до тих підприємств, що лишилися на<br/>плаву, які в них проблеми, які питання потрібно вирішити для їх розвитку, які чиновники<br/>із Державної системи ради своєї вигоди, &quot;ставлять їм палки в колеса&quot;. Ви тільки пафосно вмієте ділити бюджет, а чи піднімаєте ви на своїх нарадах питання про розвиток економіки, про підтримку підприємств, про їх розвиток. Чого мовчки споглядаєте як закриваються підприємства, тому що ви кругом шукаєте тільки вигоду для себе. Як може майстер з профтехосвіти досконало навчити учня своєї професії, як він сам не працював на підприємстві, бо їх вже майже немає. Хватить<br/> вже думати про сваю власну кишеню, думайте про майбутнє і теперішнє покоління,<br/>думайте про Україну!
29 Березня 2018, 15:17
Проблеми, проблеми, проблеми. Більшість цих &quot;милих облич &quot;є проблемою Ковеля та району. Посіпаки не здатні на чин.
29 Березня 2018, 15:45
СТІЛЬКИ ХАПУГ В ОДНОМУ ЗАЛІ ЩЕ НЕ ЗБИРАЛИСЬ --ДЕ САВЧЕНКО З ГРАНАТАМИ
29 Березня 2018, 17:42
а де здобувати первинну професійну освіту, якщо впроваджувати &quot;перепрофілювання, професійна підготовка, перепідготовка чи підвищення кваліфікації&quot;, звісно навіщо державі освітчені .... повернення до кріпосного права розпочато ((
29 Березня 2018, 22:51
Розігнати ті всі центри занятості Забрати в державу підприємства Зменшети апарат влади І як казав Хрущев , ЗА РАБОТУ ТОВАРИЩИ
30 Березня 2018, 12:15
Заікин поверніться обличчям до своіх працівників доволі знущатися зних!!! Де , або коли буде погашена заборговаість по зарплаті?
01 Квітня 2018, 23:01
Більшість дописувачів поняття зеленого не мають в проблемах роботодавців, тому ці коментарі не варті часу потраченного на їх написання.
01 Квітня 2018, 23:01
Більшість дописувачів поняття зеленого не мають в проблемах роботодавців, тому ці коментарі не варті часу потраченного на їх написання.
02 Квітня 2018, 11:55
Люди знають в обличчя своїх &quot;владців&quot; і шукають виходу із стуації за кордоном,бо потрібно просто ЖИТИ. Великий завод &quot;Сільмаш&quot; розікрали,порізали на брухт -тепер &quot;турбуються&quot; про людей.Вихід є насправді: організовувати нові виробництва .Це шлях в майбутнє,а ділитися останніми копійками-шлях в глухий кут.Якщо збережуть і розширять потужності які ще є,то честь і хвала,а ні-не виходьте на люди.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром