У Ковелі планують збудувати сім багатоповерхівок

30 Березня 2018, 09:45
11487

Нещодавно депутати міської ради затвердили детальний план території розміщення багатоквартирних житлових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення по вулиці Тараса Боровця,10 у Ковелі.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Територія, на яку розроблено детальний план, знаходиться у західній частині міста Ковеля поблизу південно-західного промислового району (мікрорайон «Сільмаш» поруч з НВК №11, через територію забудови проходить вулиця Заводська). Орієнтовна площа становить 6 гектарів.

 

Вуляця Боровця
Вуляця Боровця

 

Попередньо було заплановано звести на цій ділянці сім десятиповерхових будинків на 940 квартир (орієнтовно на 1830 мешканців). Проте надійшло звернення від власників помешкань чотирьохповерхового житлового будинку, який уже зведено у цьому мікрорайоні, але ще не введено в експлуатацію. У ньому висловлене прохання зменшити поверховість забудови. Одним із важливих аргументів на користь прийняття такого рішення є наявність лише одного загальноосвітнього навчального закладу поблизу, у якому на сьогодні діти навчаються у дві зміни. А багатоповерхова забудова передбачає, що у недалекому майбутньому кількість дітей шкільного віку у цьому мікрорайоні значно зросте. Крім того, на таку кількість квартир недостатньо місць для паркування автотранспорту мешканців.

Побажання, висловлені у зверненні, були частково враховані. Оскільки в зоні радіуса обслуговування проектних будинків є три навчальні заклади: НВК №11 та №13, школа №7, поверховість зменшили у чотирьох будинках (згідно державних будівельних норм існуюча відстань від будинків до цих шкіл є допустимою). Таким чином проектною документацією передбачено три десятиповерхових та чотири п'ятиповерхових житлових будинки.

 

План забудови
План забудови

 

Щодо місць для тимчасового зберігання транспортних засобів, то їх кількість також передбачена з дотриманням вимог державних будівельних норм. Оскільки кількість квартир зменшено з 940 до 759, запроектовано 157 паркувальних місць на прибудинкових територіях та 79 в межах червоних ліній вулиць Тараса Боровця та Заводської, а також 53 гостьові стоянки. Варто наголосити, що це майданчики для тимчасового перебування авто. Згідно будівельних норм та санітарно-гігієнічних вимог гаражі та автостоянки слід розміщувати подалі від місць відпочинку людей, ігрових майданчиків, зон озеленення. У даному мікрорайоні в межах пішохідної доступності 800 м для постійного зберігання індивідуальних легкових автомобілів мешканців є чотири автостоянки та гаражний масив. Крім того, у санітарно-захисній зоні заводу «Ковельсільмаш» є достатньо територій для влаштування додаткових автостоянок.

Запланована площа озеленення території становитиме 29,4 тисячі кв.м. Вона передбачає влаштування газонів і квітників, висадження декоративних кущів та дерев. Звісно ж на прибудинкових територіях будуть дитячі ігрові та спортивні майданчики, місця для відпочинку дорослого населення.

Мережі зовнішнього освітлення території будуть обладнані енергоощадними LED лампами, встановленими на опорах покращеного архітектурного вигляду.

Житлові будинки не будуть під'єднані до систем централізованого опалення: передбачається встановлення індивідуального опалення (газових котлів) у кожній квартирі. Тож майбутні мешканці будинків самі зможуть  контролювати витрати теплової енергії.

Коментарі
30 Березня 2018, 15:17
За шість гектарів землі могли б не тільки нову школу побудувати а ще й дитячий садочок. Чи земля надається &quot;безкоштовно&quot;? <br/>Звичайно &quot;Мережі зовнішнього освітлення території будуть обладнані енергоощадними LED лампами, встановленими на опорах покращеного архітектурного вигляду&quot; - це дуже вагомий вклад в місцеву інфраструктуру!
30 Березня 2018, 16:15
А нащо будувати ще одну школу на сільмаші, однієї вистачає, тим більше 2 садочка на сільмаші, саме час подумати над збільшенням кількості населення в даному районі, тому й будують помешкання...
30 Березня 2018, 16:16
Хто будує школу біля школи в 50метрів відстані?
30 Березня 2018, 17:09
І без них добре.
30 Березня 2018, 17:11
А населення звідки візьмуть Ось у нашому будинку на 15 квартир живе 20 чол і жодного школяра
30 Березня 2018, 19:42
Коли ще воно буде. Ринок нерухомості фактично стоіть. на вторинному ринку житло взагалі за символічну ціну можна придбати...але краще будувати нормальне житло ніж АЗС. розвивати інфраструктуру...
31 Березня 2018, 02:21
А чьо, прикольно... Шоб не будувати школу, давайте зменшимо поверховість будинків. Логіка желєзна))
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром