У Ковелі двоє дітей захворілих на кір

03 Квітня 2018, 11:00
3911

За оперативною інформацією, станом на 2 квітня у Волинській області було зареєстровано понад 70 випадків кору, кількість захворілих за останній тиждень збільшилась в 2 рази. Найбільше хворих у Турійському, Луцькому, Ківерцівському районах, містах Володимир-Волинському та Ковелі.

Про це повідомляється на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

В кінці березня виник спалах кору серед учнів опорного закладу Турійської школи-гімназії. Госпіталізовано 15 учнів, стан дітей середньої важкості. В епідемічний процес залучено 7 класів гімназії. Із числа захворілих 67% не щеплені згідно віку. В закладі навчається 460 осіб, 70 із них (15%) не щеплені або щеплені з порушенням календаря. Серед захворілих в районі — учень Турійської школи І-ІІІ ступеню.

Два нових випадки кору зареєстровано у місті Ковелі. Захворіли дівчинка, яка відвідує дитсадок № 6, та учень школи № 2. Для підтвердження діагнозів, біологічний матеріал від хворих направлено до вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру.

В зв’язку з наявністю великої кількості не щеплених дітей в області і надалі існує ризик поширення інфекції.

Єдиним шляхом запобігти захворюванню на кір лишається проведення дітям профілактичних щеплень. Вакцинацію проти кору проводять дітям у віці 12 місяців, ревакцинацію — у 6  років. В даний час на Волині наявна достатня кількість вакцини проти кору. Щеплення можна отримати в кабінетах профілактичних щеплень медичних закладів по місцю проживання.

Батькам рекомендують на період ускладненої епідемічної ситуації з кору, ввести обмеження на відвідування не щепленими дітьми шкіл, дитячих навчальних та позашкільних закладів, де зареєстровані випадки кору.

Коментарі
04 Квітня 2018, 12:24
Це навіть не початок... Побачите у мене вакцину...
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024