Як робили передсвятковий благоустрій і прибирання у Ковельському районі

06 Квітня 2018, 18:00
3983

Працівники державних установ Ковельського району долучились до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля». 

Про це повідомляють у Ковельській РДА.

Зокрема, 4 квітня, відбулось прибирання після зимового періоду позаміського закладу оздоровлення і відпочинку «Оберіг» та упорядкування прилеглої території. 

«Трудились усі завзято, дружньо та енергійно, кожен знав свою справу, бо роботу спланували заздалегідь. Відтак, озброївшись необхідним інвентарем та знаряддями праці гуртом прибрали територію табору від залишків минулорічних рослин та побутовогосміття», – зазначають у РДА.

Дружньо вдалось навести порядок у будиночках закладу. Не оминули своєю увагою посадовці і упорядкуванння узбіччя дороги, що веде до ПЗОіВ «Оберіг», зокрема розчищення від порослі.

В рамках підготовки закладу до оздоровчої кампанії працівники аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС України у Волинській області розпочали облаштування системи пожежної сигналізації. 

 










 

За словами голови райдержадміністрації Віктора Козака потрібно, щоб акція «За чисте довкілля» пройшла і у кожному селі, і на кожному підприємстві, на кожній вулиці, а також у кожному дворі.

Аби очистити узбіччя доріг району та впорядкувати прилеглі території працівники підприємств, установ та організацій, що здійснюють свою діяльність на території Голобської, Люблинецької, Колодяжненської об’єднаних територіальних громад, Любитівської сільської ради, місцеві депутати та громадські активісти прибрали від побутового сміття узбіччя автомобільної дороги, що сполучає населені пункти Старі Кошари, Люблинець, Ковель, Колодяжне, Любитів, Радошин, Голоби, Свидники в межах Люблинецької, Голобської селищної, Колодяжненської, Любитівської сільських рад.

Активно долучилися до справи проведення робіт з благоустрою автомобільної дороги та смуг її відводу, що сполучає міста Ковель та Камінь – Каширський, в межах Дубівської, Доротищенської та Тойкутської сільських рад, працівники органів місцевого самоврядування, закладів культури, соціальної сфери, філії «Ковельський автодор».

Працівники філії «Ковельська ДЕД» ДП «Волинський облавтодор» на трасі Ковель-Луцьк проводили ямковий ремонт після зимового періоду, а також працівники філії ліквідували власними силами стихійне сміттєзвалище побутових відходів на придорожній смузі автодороги на межі міста Ковель та Колодяжненської сільської ради. 

В усіх населених пунктах району учасники акції упорядкувують прилеглі до своїх приміщень території, білять дерева і кущі, прибирають сміття та сухе листя, садять квіти на клумбах.

 








1



1

1

 

Прибирання у Голобах.














1



1





1





 

Традиційно з березня по травень в Україні проходить Всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля», під час якої проводять заходи із ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ побутових та інших відходів, прибирання та приведення у належний санітарний стан прибудинкових територій, парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань, вулиць, доріг, тротуарів, зупинок громадського транспорту, лісосмуг уздовж автошляхів, автопавільйонів, надвірних вбиралень, криниць, місць відпочинку у лісових масивах та вздовж автошляхів, а також забезпечення очищення від сміття берегів водойм у населених пунктах.

Метою акції є об'єднання зусиль громад, влади, представників бізнесу, соціальної сфери та громадських організацій для поліпшення стану довкілля. Під час дії акції для збереження і охорони навколишнього природного середовища, забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, відновлення належної чистоти і порядку на території населених пунктів району після зимового періоду та танення снігу проводиться значний обсяг робіт. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром