Діти з Донеччини провели Великодні свята у ковельських родинах

10 Квітня 2018, 15:53
2551

На Великодні свята Ковель приймав групу дітей та педагогів  із селища Нікольське Донецької області. 

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Це уже третій приїзд донеччан у наше місто. У 2016 році між громадами був підписаний Меморандум про співпрацю. З тих пір і виникла така традиція.

Світле Воскресіння Христове школярі провели у ковельських родинах. Кожна сім’я прагнула створити таку атмосферу, щоб діти почувались, як вдома.

Делегація побувала на станції юних натуралістів. Директор закладу Віра Бобчук та юннати провели для них екскурсію, розповідали про цікавинки, екзотичні рослини, які вдалось виростити.

Запросили групу і в сьому школу, що знаходиться поруч. Про те чим живе її колектив поділився директор Валерій Кубай.

Гості зі сходу говорили, що ці дні для них стали особливими, що тут знайшли нових друзів, довідались багато нового, чудово провели час. Сподобалось їм наше місто, а найбільше вразили – прекрасні люди.

Зокрема, Тетяні Катрич уже знайома дорога до Ковеля: «Другий рік поспіль я потрапляю в родину Стрельчуків. Ми з ними спілкувалися протягом року, тому цього разу я теж до них приїхала. Вони дуже гостинні...».

Анастасія Подгорна, яка мешкає в Маріуполі, приїхала вперше. Каже, що у ковельській родині гарно провела ці три дні. Для неї це незабутні враження. І місто теж затишне і комфортне.

Міський голова Олег Кіндер зустрівся з групою з Нікольського, привітав їх зі святами. Він наголосив: «Приємно, що ви приїжджаєте, аби разом з нами зустріти Великдень, познайомитись з Ковелем, волинським краєм. Наша велика держава Україна – єдина. Ми повинні спільно її будувати, розуміти один одного, підтримувати. Такі зустрічі допомагають в цьому».

Олег Олексійович висловив сподівання, що і традицію подорожей наших дітей на Схід теж буде продовжено. Торік група з Ковеля уже відпочивала на Азовському морі, хочеться, щоб юні ковельчани там побували і нинішнім літом.

 









1




Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром