У Ковелі відкрили дошку пам'яті загиблому Герою Олександру Ярмолюку

13 Квітня 2018, 10:00
Меморіальна дошка 6442
Меморіальна дошка

Ковельська школа №10 увічнила пам’ять свого випускника Олександра Ярмолюка, який загинув, захищаючи незалежність нашої держави. На фасаді навчального закладу встановили меморіальну дошку Герою. 

Про це повідомлять у Ковельській міській раді.

Олександр Ярмолюк мешкав у Ковелі. Був одружений, виховував двох синочків, які зараз теж ходять в його рідну десяту школу. Працював в туристичній фірмі водієм. Незадовго, після того як розпочалась антитерористична операція, був мобілізований до лав Збройних сил України в  51-у  окрему механізовану бригаду Сухопутних військ ЗС України. 25 серпня 2014 року Олександр Ярмолюк загинув у бою під Іловайськом, в районі  смт. Кутейникове, коли його підрозділ потрапив під потужний  артилерійський обстріл сепаратистів. За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені в захисті державного суверенітету нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Право відкрити меморіальну дошку надали бойовим товаришам. Представники духовенства освятили меморіальний знак. 

Багато теплих слів прозвучало цього дня на адресу Героя. Друзі, колеги, бойові побратими згадують про нього як про хорошого, надійного  товариша, доброго і люблячого сина, чоловіка, батька.

«З цією людиною я пропрацював шість років. Дякую Богу за цей час. Ми усім колективом сумуємо за ним і він завжди залишиться в наших серцях», – поділився своїми спогадами, колишній колега, керівник туристичної фірми Олександр Майданець.

Його класний керівник Ніна Доннікова каже, що Сашко був чудовим хлопцем. Він ніколи і нікому не зробив зла, дуже щирий,  доброзичливий, завжди відгукувався на будь-яке починання. 

Однокласниця Наталія Врублевська пригадала з яким болем у серці всі сприйняли звістку про загибель Олександра: «Важко змиритись з такою втратою, важко родині, друзям. Дуже добре, що віднині на приміщенні школи буде меморіальна дошка на честь нашого однокласника Олександра Ярмолюка. Щоб кожен учень знав про нашого Героя та пишався тим, що він навчався в нашій школі».

Присутні вшанували пам’ять про земляка хвилиною мовчання і поклали квіти до меморіальної дошки.

 


1
















1


Коментарі
13 Квітня 2018, 13:55
В Україні іде війна і російські найманці вбивають наших хлопців. А що робить там московський ФСБешник Іван? Отака наша ментальність Українська!
13 Квітня 2018, 14:21
На поличку під дошкою памяиі з кованого металу так як на 5 школі встановили не вистачило у хапуг чи то з школи чи то з мерії грошей???
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024