Якими бувають теплоакумулятори?

20 Квітня 2018, 12:41
Теплоакумулятор 4008
Теплоакумулятор

Завдяки такому пристрою, як теплоакумулятор, можливо раціоналізувати розхід палива та значно зекономити кошти. Він являє собою бак, в середині якого є вода та підключається до паливної системи вашої оселі. Під час роботи котла, теплоакумулятор зберігає надлишкову енергію, яка витрачається на обігрів приміщень тоді, коли котел не опалюється. Завдяки цьому, паливо не витрачається надарма: ви можете рідше опалювати котел, а температура в будинку при цьому не падатиме.

Теплоакумулятори сучасного зразка дозволяють зекономити до п’ятнадцяти відсотків палива, яке зазвичай витрачається на обігрів конкретного житла. А з економії палива, що цілком закономірно, випливає економія коштів. В зв’язку з постійним дорожчанням палива, така економія є надзвичайно актуальною. Тому немає нічого дивного в тому, що багато господарів надають перевагу теплоакумуляторам, обираючи їх для своєї оселі.

Види теплоакумуляторів

Принцип роботи у всіх теплоакумуляторних пристроїв однаковий: як ми вже зауважили вище, вони зберігають надлишкове тепло та виділяють його в потрібні проміжки часу. Конструктивні особливості теплоакумуляторів, в свою чергу, можуть відрізнятися. Існують:

  • Пусті теплоакумулятори – найбільш прості з конструктивної та функціональної точки зору.
  • Теплоакумулятори з теплообмінником – більш ефективні, але потребують більш ретельного обслуговування.
  • Пристрої з внутрішньою ємністю для постачання гарячої води – окрім основної функції, можуть забезпечувати будівлю гарячою водою.

Установкою теплоакумуляторів займається компанія Bakilux – можете звернутись до них, якщо хочете замовити такий пристрій.

Які переваги можна отримати від установки теплоакумулятора?

Давайте більше детально зупином ость на «плюсах» такого рішення. Сюди відносимо наступні пункти:

  • Скорочення витрат палива;
  • Суттєва економія сімейного бюджету;
  • Стабільний обігрів оселі протягом всієї доби;
  • Збільшення строку служби котла та всієї паливної системи.

Суттєвих недоліків у встановлення теплоакумулятора немає. Його можна монтувати навіть у вже функціонуючу паливну систему. Головне, щоб ви довірили це завдання спеціалістам, які зможуть врахувати усі необхідні нюанси. В такому випадку, ви отримаєте максимум переваг від встановлення теплоакумулятора.

Як обслуговувати теплоакумулятор?

Щоденне, регулярне обслуговування тут не знадобиться. Звичайно ж, слідкувати за станом пристрою все ж потрібно. Також теплоакумулятори з теплообмінником варто чистити від накипу один раз на рік. Помітивши витік води чи будь-яку іншу несправність, варто одразу ж звернутися до майстрів. Вчасний ремонт поверне функціональність теплоакумулятору: ви знову зможете насолоджуватися всіма перевагами цього пристрою.

Також багатьох хвилює питання, чи дорого обійдеться монтаж такого пристрою. Насправді, ціна теплоакумулятора окупиться вже зовсім скоро за допомогою коштів, зекономлених на опаленні.

19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром