У Ковелі – оновлене відділення гемодіалізу

21 Квітня 2018, 13:40
6032

У Ковельському МТМО відкрили оновлене відділення гемодіалізу.

Головний лікар Олег Самчук наголосив, що це уже третій реконструйований об’єкт  у нинішньому році.

Зокрема, уже зроблено приймальне відділення у пологовому будинку та шкірно-венерологічне і амбулаторію сімейної медицини №2, що знаходяться на вулиці Грушевського, 52, – повідомляють у Ковельській міській раді.

Головний лікар  розповів, що відділення розширили і відтепер воно може обслуговувати  на 40% пацієнтів більше. Ремонтні роботи здійснено за кошти міського бюджету, а також за рахунок власних надходжень МТМО.

Спілкуючись з колективом, Олег Кіндер вкотре зазначив, що  відкриття оновлених відділень, введення в дію нового сучасного медичного обладнання – це найкращий аргумент турботи місцевої влади про розвиток галузі.

 Як запевнив очільник міста, колектив може розраховувати на допомогу і в подальшому.

За словами Олега Самчука, планів у ковельських медиків досить багато:  ремонтні роботи в інших відділеннях та  закупівля новітнього медичного обладнання.

Уже найближчим часом буде встановлено ангіограф (прилад для спеціального рентгенологічного дослідження кровоносних судин різних органів шляхом введення в артеріальну чи венозну систему речовин, які дають різку тінь в рентгенівських знімках).

Також міським головою та головним лікарем ведуться перемовини зі словацькими партнерами щодо придбання «півторатеслового» магнітно-резонансного томографа.

На  переконання Олега Самчука,  реалізація подібних дороговартісних проектів є  можливою завдяки тісній співпраці з владою. Тож він подякував міському голові, депутатському корпусу та виконавчому комітету за  підтримку.

До слова, за останні роки у Ковельському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні введено в дію кисневу станцію, реконструйовано хірургічне, отоларингологічне, приймальне, інфекційне, кардіологічне відділення, біохімічну лабораторію.

Коментарі
21 Квітня 2018, 18:34
Перед тим, як лягти на очищення крові, вичисти до блиску кишені!
22 Квітня 2018, 16:03
Перед тим, як писати маячню сивої кобили, дізнайся, будь ласка, що таке гемодіаліз!!! Для трьох десятків хворих цього відділення він є, практично без варіантів, останньою надією на життя. Не дай тобі Бог побувати у цих стінах у якості пацієнта!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024