Обласна влада віддає мерії Ковеля землю під багатоповерховою забудовою

25 Квітня 2018, 09:44
6788

Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко підписав розпорядження про припинення права постійного користування управлінням капітального будівництва ОДА земельною ділянкою у місті Ковелі на вулиці Володимира Кияна, площею 0,6717 га, наданою для будівництва багатоквартирного будинку.

Ковельській міській раді рекомендується прийняти дану ділянку з державної власності в комунальну власність.

 



 

Як повідомляло наше видання Район. Ковель, 21 квітня 2015 року відділ комунального господарства Ковельського міськвиконкому, яким на той час керував Олександр Балак, уклав угоду з ТОВ «Житлобуд-2» (м. Луцьк) на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вищевказаній земельній ділянці (тодішня вулиця Ватутіна, 70-Б). Вартість угоди на той час становила 11,37 мільйонів гривень, хоч тут вже були мільйонні розтрати.

Будинок почали зводити ще у 2007 році в рамках програми надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво житла для молодих сімей. Свого часу було оплачено будівництво 60 квартир, вартістю понад 16 мільйонів гривень (90% вартості об’єкта). З цієї суми 7,5 млн грн. «безслідно зникли».

У 2011 році суд давав дозвіл на виїмку документів. У розтраті підозрювалися службові особи Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, які завищили об’єми виконаних робіт і витратили не за цільовим призначенням понад 7 млн грн. Подальший перебіг справи невідомий.

Як зазначав сайт «Наші гроші», у Віснику держзакупівель давніші договори на будівництво об’єкта знайти не вдалося. Водночас як свідчать дані реєстру судових рішень, у 2013 підрядником був згаданий «Житлобуд-2», а в 2010 році орендне будівельно-монтажне управління «Репер». Засновників останнього реєстр не розкриває. Також відомо, що у 2013 році «Житлобуд-2» залучав до будівництва багатоповерхівки на Ватутіна, 70-Б субпідрядника – збанкрутіле на сьогодні підприємство – КП «Ковельбуд», де засновником був Володимир Сидорук, який одночасно керував і сімейною приватною фірмою «Західмонолітбуд», що знаходиться в тих самих апартаментах, що й «Ковельбуд».

Минулого року трапився скандал, коли з’ясувалося, що на зведення цього багатоповерхового житлового будинку возили землю з людськими кістками. Якийсь недолугий постачальник привіз сюди пісок з рештками, отримавши, напевно, за свою «роботу» бюджетні гроші. Приголомшені будівельники повибирали з піску людські кістки і поскладали їх у коробку з-під блоків цигарок, яку поставили біля паркану серед будівельних відходів. А пісок «пішов» за призначенням…

 




 

 

 

Коментарі
25 Квітня 2018, 12:57
Хто є власником новозбудованого будинку? Того і земля
25 Квітня 2018, 14:30
цей будинок буде на балансі РЖКП2. Тому ділянка моя. буду між будинками памідори вирощувати
25 Квітня 2018, 16:37
Ніяких ЖЕКів! Тільльки "ВЕРЕС"!!!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром